Kuinka asentaa OwnCloud Windowsiin

ownCloud on avoimen lähdekoodin ilmainen ohjelmisto, jonka avulla voit luoda oman pilvitallennusratkaisusi. ownCloud-palvelimia voidaan asentaa sekä Windows- että Linux-alustoille. Asiakaspuoli tukee kaikkea Windowsista macOS:ään, Androidiin ja iPhoneen. Tämä opetusohjelma keskittyy pilvitallennuspalvelimen luomiseen käyttämällä ownCloudia Windowsissa.

Kärki: Käytätkö Linuxia? Meillä on myös ownCloud for Linux -ohjeet.

1. Asenna ownCloud Server Windowsiin

Palvelun käytön aloittamiseksi sinun tulee isännöidä oma ownCloud-palvelin Windowsissa. On olemassa erilaisia ​​protokollia, jotka tukevat tätä: XAMMP, WAMP ja Internet Information Services (IIS). Jälkimmäistä käsitellään täällä.

Aloita kirjoittamalla Windows-hakuun "Ota Windowsin ominaisuudet käyttöön" ja valitsemalla alta paras haku. Tai mene osoitteeseen Ohjauspaneeli -> Ohjelmat ja ominaisuudet -> Ota Windowsin ominaisuudet käyttöön tai poista ne käytöstä.

ownCloud vaatii sinua asentamaan Internet Information Services (IIS) -palvelimen Windowsiin. Sinun on aktivoitava se ensin Windowsin ominaisuudet -ikkunasta. Valitse vieressä oleva valintaruutu Internet-tietopalvelut.

Kannattaa myös tarkistaa CGI alla Sovelluskehityksen ominaisuudet / World Wide Web -palvelut.

Lataa PHP ja MySQL-palvelin Windowsille.

Huomautus: voit myös ladata WAMP-palvelimen ja käyttää PHP- ja MySQL-palvelinta kyseisestä lähteestä, mutta varmista, että IIS ja Apache eivät ole määritetty toimimaan samassa portissa; muuten ne ovat ristiriidassa keskenään eivätkä toimi kunnolla.

Hyvä tietää: tarkista, kuinka paikallinen verkkopalvelin määritetään Windowsissa XAMPP:n avulla.

Jos olet yksityinen käyttäjä tai pk-yritys (pk-yritys), ownCloud antaa sinun kokeilla yhteisöversiota ilmaiseksi. Lataa ZIP-tiedosto.

Kun olet purkanut kansion, kopioi koko se oma pilvi -kansioon ja liitä se kansioon C:\inetpub\wwwroot kansio, joka tulee näkyviin vasta, kun olet ottanut IIS:n käyttöön aiempien ohjeiden mukaisesti.

Huomaa, että saatat joutua antamaan järjestelmänvalvojan oikeudet kopioidaksesi mitä tahansa tiedostoon wwwroot kansio. Kun aloitat kopioinnin, Windows pyytää järjestelmänvalvojan oikeuksia.

Kun kopiointi on valmis, siirry kohtaan config kansio alla oma pilvi.

Seuraavaksi nimeä uudelleen config.sample.php to config.php.

Kun olet nimennyt PHP-tiedoston uudelleen kuten yllä, sinun on avattava se työpöytäsovelluksella. Käytämme Notepadia.

Avaa uusi nimetty config.phpja muokkaa arvoja dbname, dbuser ja db-salasana, kuten alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy. "dbname" viittaa asennuksen aikana asetettuun ownCloud-tietokantaan, jota ei välttämättä tarvitse muuttaa. "dbuser" ja "dbpassword" voidaan kuitenkin haluttaessa muokata.

Muut vaihtoehdot voidaan jättää oletusarvoihin.

Avaa selain ja siirry osoitteeseen "http://localhost/owncloud". Huomaa, että jos olet kopioinut kaikki tiedostot suoraan "wwwroot"-kansioon, sinun tarvitsee vain kirjoittaa "http://localhost/".

Täytä kentät ja napsauta Luo tili -painiketta luodaksesi järjestelmänvalvojan tilisivun.

Tiedoksi: tiesitkö, että voit käyttää Nginx-palvelinta Windowsissa?

2. Asenna ownCloud Desktop App Windowsiin

Kun olet määrittänyt ownCloud-palvelimen, sinun on asennettava OwnCloudin työpöytäsovellus, jonka avulla voit synkronoida tiedostoja OwnCloud-tilisi kanssa ja käyttää etätiedostoja aivan kuin ne olisi tallennettu suoraan tietokoneellesi.

On olemassa useita tapoja asentaa ownCloud Desktop -sovellus.

Lataa sovellus

Siirry kohtaan Työpöytäsovelluksen lataussivuja lataa asiakasohjelma Windowsille.

Se on yksinkertainen asennusprosessi täältä. Sinun pitäisi käyttää Windows 8:aa tai uudempaa. Varmista, että asennat ownCloud-asiakasohjelman tietokoneeseen, jota käytät synkronointiin.

Kun asennus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen, jotta määritystiedostot voidaan määrittää.

Uudelleenkäynnistyksen jälkeen voit käyttää ownCloud-sovellusta Haku-valikosta.

Vaihtoehtoisesti ownCloud voidaan asentaa myös osoitteesta Microsoft Store. Se on kevyt versio työpöytäsovelluksesta.

Kärki: eikö Microsoft Store toimi? Katso korjausluettelomme palauttaaksesi sen toiminnallisuuden nopeasti.

MSI Installerin käyttö

Kun haluat asentaa ownCloudin mukautetun asennuksen, käytä komentokehotemenetelmää järjestelmänvalvojan tilassa. Tämä auttaa sinua asentamaan tai poistamaan haluamasi ominaisuudet.

Käytä seuraavaa automaattista asennusta varten:

msiexec /passiivinen /i ownCloud-4.1.0.11250.x64.msi

Voit lisätä työpöytäsovelluksen oletuksena käyttämällä alla olevaa komentoa. Poista se korvaamalla "ADDDEFAULT" sanalla "POISTA".

msiexec /passive /i ownCloud-4.1.0.11250.x64.msi ADDDEFAULT=Asiakas

Jos haluat ohittaa ownCloud-ohjelman automaattiset päivitykset, kirjoita:

msiexec /passive /i ownCloud-4.1.0.11250.x64.msi SKIPAUTOUPDATE="1"

Voit käynnistää ohjelman suoraan seuraavasti:

msiexec /i ownCloud-4.1.0.11250.x64.msi LAUNCH="1"

3. Ohjatun ownCloud-yhteystoiminnon käyttäminen Windowsissa

Riippumatta siitä, millä menetelmällä asennat ownCloud-työpöytäasiakkaan, kun käynnistät sovelluksen, se vie sinut ohjattuun yhteystoimintoon.

Klikkaus Lisää tili aloittaaksesi prosessin.

OmaCloud-tilin luomiseen tarvitset palvelimen osoitteen: ownCloud-esiintymäsi URL-osoitteen, jonka ownCloud-palvelin on toimittanut. Tämä voi olla yleinen määrityksen URL-osoite, jota yritys tai organisaatio käyttää.

Jos käytät ownCloudin yhteisöversiota oman palvelimesi isännöimiseen, URL-osoite on käytettävissä ja sitä voidaan käyttää täällä. Kun olet syöttänyt URL-osoitteen, se ohjaa sinut kirjautumisnäyttöön. Katso dokumentaatio Lisätietoja.

Jos olet asentanut ownCloud-yhteisöpalvelimen, voit isännöidä omaa pilvesi laitteellasi ilmaiseksi. Voit kuitenkin valita myös ohjelmistona palveluna (SaaS) -tilauksen, jonka mukana tulee 14 päivän ilmainen kokeilujakso.

Kärki: opi tarkastelemaan tietokoneen käynnistys- ja sammutushistoriaa Windowsissa.

Yllä oleva määrittää ownCloudin perusasetukset Windowsissa. Voit määrittää lisäasetukset, kun aloitat sen käytön. Voit käyttää ownCloudia virtuaalisten tiedostojärjestelmien luomiseen, kansioiden synkronointiin ja kuvien ja tiedostojen jakamiseen työpöydän tiedostonhallinnasta. ownCloud on paras pienille yrityksille, jotka eivät halua käyttää kallista pilvitallennustilaa jokaiselle käyttäjälle.

Ainoa ownCloudin haittapuoli on, että se ei tarjoa LAN-synkronointia, mikä tarkoittaa enemmän kaistanleveyden käyttöä. On olemassa tapoja saada lisää tallennustilaa Windows-tietokoneellesi poistamatta tiedostoja. Voit myös palauttaa lisää tilaa C aja noudattamalla jotakin näistä säädöistä.

Indeksi
  1. 1. Asenna ownCloud Server Windowsiin
  2. 2. Asenna ownCloud Desktop App Windowsiin
    1. Lataa sovellus
    2. MSI Installerin käyttö
  3. 3. Ohjatun ownCloud-yhteystoiminnon käyttäminen Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up