Kuinka asentaa uusimmat AMDGPU-PRO -ajurit Ubuntuun

AMDGPU-PRO on AMD: n oma ohjain uusimmille näytönohjaimille. Tämä tarkoittaa, että se kattaa pääasiassa Polaris-kortit, RX 4XX -sarjan ja RX 5XX -sarjan. Se toimii myös vanhempien korttien kanssa, mutta et näe monia jatkuvia parannuksia ja kehityksiä.

Kuten nimestä voi päätellä, AMDGPU-PRO on suunniteltu ammattikäyttöön, älä huoli, voit pelata näiden ohjainten kanssa. AMD loi ne työaseman käyttäjille. Tämän seurauksena AMD julkaisee AMDGPU-PRO -ohjaimet vain pitkäaikaisen tuen (LTS) versioita ja "Enterprise" -jakeluja varten. Ubuntussa tämä tarkoittaa, että voit asentaa nämä ohjaimet vain uusimpaan LTS-versioon. Tässä tapauksessa se on 16.04.2.

LTS-version käyttämisellä on joitain haittoja. Ensinnäkin, et saa uusimpia ohjelmistoversioita järjestelmääsi. Saat suojauskorjauksia ja joitain takaportteja. Voit kiertää monia näistä rajoituksista muilla tavoin, kuten tuoda sovelluksia, kuten Firefox, muista versioista, mutta se voi olla hankalaa.

Jos et halua käyttää LTS-versiota tai se ei ole enää käynnissä, voit aina asentaa avoimen lähdekoodin AMDGPU-ohjaimet. Uusimmissa Ubuntu-julkaisuissa ne voivat toimia myös laatikon ulkopuolella kortista riippuen. Avoimen lähdekoodin ohjaimilla ei kuitenkaan ole kaikkia omien ohjaimien uusia ominaisuuksia, ja niiltä puuttuu Vulkan-tuki.

Indeksi

  Hanki paketit

  Joten olet valinnut Pro-ohjaimet. Kuinka saat ne? Koska nämä ohjaimet ovat AMD-aluetta, niitä ei ole saatavana Ubuntun arkistoissa. Sinun on mentävä AMD-sivustoon lataamaan ne.

  Kuinka asentaa uusimmat AMDGPU-PRO -ajurit Ubuntuun

  Avaa selain ja siirry julkaisutietoihin AMD-verkkosivusto . Siellä vieritä alas kohtaan, joka alkaa "AMDGPU-Pro-ohjain voidaan ladata ..." Ubuntun linkki on juuri sen alapuolella. Napsauta sitä ladataksesi ohjaimet tarballiin.

  Selaa latauskansiota ja pura tiedosto.

  cd ~/Descargas
  tar xJpf amdgpu-pro-17.10-414273.tar.xz

  Versiosi voi olla erilainen lukemasi ajankohdan mukaan, joten varmista, että käytät oikeaa versiota.

  Kun purat pakatun tiedoston, saat saman nimisen kansion. Siirry kansioon ja valmistaudu asennukseen.

  AMDGPU-PRO-asennus

  Kun olet kansiossa, katsokaa.

  cd amdgpu-pro-17.10-414273
  ls

  >

  Kuinka asentaa uusimmat AMDGPU-PRO -ajurit Ubuntuun

  Siellä on paljon .b-paketteja. AMDGPU-PRO on outo, kun on kyse omistetuista ohjaimista Linuxissa. Aikaisemmin omistetut grafiikkaohjaimet sisälsivät vain muutamia Linux-ytimen moduuleja, jotka olivat vuorovaikutuksessa suoraan ytimen ja itse ohjainten kanssa. Tämä on edelleen tapa, jolla NVIDIA tekee sen.

  AMD on viime aikoina käyttänyt hyvin erilaista lähestymistapaa. Kaikki AMD-ohjaimet on integroitu tiukasti avoimen lähdekoodin ohjelmistoihin, mikä tekee graafisen näytön mahdolliseksi Linuxissa. Ketjussa on useita osia, mukaan lukien ydin itse, Xorg-palvelin ja suorat hahmonnuksen hallintaohjelmat. AMDGPU-PRO On avoimen lähdekoodin AMDGPU, mutta lisätty bittiä, joita AMD ei halua vielä avata.

  Koska AMD ei halua avata tätä koodia, heidän on pitänyt pitää omat avoimen lähdekoodin pakettiensa versiot, joihin kuljettajat luottavat varmistaakseen, että kaikki toimii hyvin. Siksi kuljettajapaketteja on niin paljon. Asentamalla AMDGPU-PRO -ohjaimet, korvataan grafiikkapakettiesi Ubuntu-versiot AMD: n versioilla. Ne ovat olennaisesti samat, mutta tämä antaa AMD: lle hallitun ympäristön varmistaakseen, että kuljettajat toimivat moitteettomasti.

  Nyt yksinkertainen osa: AMD on sisällyttänyt kätevän komentosarjan kaiken kansion asentamiseen. Suorita vain komentosarja sudolla.

  sudo ./amdgpu-pro-install -y

  Kuinka asentaa uusimmat AMDGPU-PRO -ajurit Ubuntuun

  Skripti suorittaa ja asentaa kaikki järjestelmääsi tarvittavat paketit. Jos haluat minun esittelevän sinulle kysymyksiä asennuksen aikana, jätä "-" alareunasta. Se on vain mukavuuden vuoksi ja toimii hyvin suurimman osan ajasta.

  Kun komentosarja on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja nauti uusista ohjaimista.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up