Kuinka asentaa Windows 10 Raspberry Pi:hen

Vaikka Raspberry Pi on ollut olemassa muutaman vuoden, olet todella pystynyt asentamaan vain Linuxin, BSD:n ja muut ARM-pohjaiset käyttöjärjestelmät, et koskaan Microsoft Windowsia. Tämä on muuttunut Windows 10:n julkaisun myötä. Microsoft on tehostanut toimintaansa ja luonut pelkän version vain Pi:lle.

Mac- ja Linux-käyttäjät: Vaikka näillä käyttöjärjestelmillä on mahdollista flash-muistikortille, Windows 10 IoT -ydin vaatii tietyn tiedoston, joka löytyy vain Windowsista.

Huomautus: Vaikka Raspberry Pi 3 on nyt julkaistu ja Windows 10:n tuki on tulossa, sitä ei ole vielä mahdollista asentaa IoT-hallintapaneelin kautta. Tämä opas päivitetään sisältämään ohjeet Pi 3:lle, kun sen aika tulee.

Asenna Windows 10 päätietokoneellesi

Varmista, että käytät viimeisintä Windows 10 -versiota tietokoneessa, jota käytät SD-kortin tekemiseen. Tämä menetelmä ei toimi, jos käytössäsi on Windows 7, 8 tai jopa Windows 8.1. Voit ladata ISO:n nopeasti osoitteesta Microsoftin virallinen Windows 10 -lataussivu.

Kun olet ladannut sen, laita DVD-levy optiseen asemaan ja polta se kaksoisnapsauttamalla ISO-tiedostoa tai tee USB-asennuslevy noudattamalla näitä ohjeita (näitä Mac- ja Linux-opetusohjelmien linkkejä). Tässä opetusohjelmassa käytämme Rufus luodaksesi USB-asennusohjelman.

Siirry kohtaan Rufus ja kun olet sivulla, vieritä alas. Sinun pitäisi nähdä latauspainike. Napsauta sitä ja hanki ohjelma. Kun olet ladannut ohjelman, käynnistä se. Liitä USB-asema (vähintään 4 gigatavua) ja napsauta levykuvaketta. Tämä avaa tiedostovalintaikkunan ja pyytää sinua antamaan ISO-koodin. Selaa tämän avoimen tiedoston valintaikkunan avulla Windows 10:n ISO-tiedoston sijaintiin järjestelmässäsi ja napsauta avaa.

Napsauta Käynnistä-painiketta luodaksesi asennus-USB-tikku. Kun USB-tikku on luotu, määritä BIOS käynnistymään siitä ja suorita normaali Windowsin asennusprosessi. Muista noudattaa kaikkia Microsoftin antamia ohjeita erittäin huolellisesti.

Asenna Windows 10 IoT Dashboard

Kun olet asentanut Windows 10:n tietokoneellesi, on aika asentaa IoT-hallintapaneeli Windows 10:lle. Tämä on ohjelma, jota tarvitaan SD-kortin luomiseen Raspberry Pi 2:lle. Tällä hetkellä ei ole muuta tapaa asentaa Windowsia tähän laitteeseen. Hanki kojelauta noudattamalla tätä linkki. Napsauta sivulla painiketta "Hanki IoT-ydin Dashboard" ladataksesi sen. Tämän ohjelman asennusohjelmalla on ohjeet. Muista noudattaa niitä huolellisesti.

Microsoftilla on paljon tietoa Windows 10 IoT -hallintapaneelista ja siitä, mitä se voi tehdä Raspberry Pi:llesi. Jos haluat käyttää Pi:täsi Windows 10:n kehittämiseen, siirry tälle sivulle saadaksesi tietää kaiken, mitä Microsoftilla on sanottavana IoT-ytimestä ja Raspberry Pi -kehityksestä.

Windows 10 IoT:n asentaminen Raspberry Pi 2:een

Nyt kun kaikki tarvittavat ohjelmat on asennettu järjestelmääsi, SD-kortti voidaan vihdoin valmistaa. Ota esiin SD-kortti, johon aiot asentaa Windows 10:n, ja aseta se Windows 10 -työpöydän SD-kortinlukijaan. Muista, että SD-kortin on oltava kooltaan vähintään 8 gigatavua ja luokan 10 tai parempi.

Käynnistä IoT-ydinhallintapaneeli. Käynnistämisen jälkeen näet muutamia asioita näytöllä kolmen avattavan valikon muodossa. Valitse ensimmäisestä avattavasta valikosta Raspberry Pi 2, toisesta Raspberry Pi 2:n Windows 10 IoT -ydin ja kolmannesta SD-kortti, jota aiot käyttää.

Kun kaikki on valittu, napsauta ruutua, jossa sanotaan, että hyväksyt Microsoftin käyttöehdot, ja valitse lataus- ja asennuspainike.

Seuraava on vilkkumisprosessi. Näet edistymispalkin näytölle ja kertoo, että SD-korttiasi välähdetään. Tämä voi kestää jonkin aikaa. Ole kärsivällinen.

Kun vilkkuminen on päättynyt, toinen ikkuna avautuu. Tämä ikkuna osittaa SD-kortin oikealla tavalla.

Kun osiointiprosessi on valmis, IoT-kojelauta ilmoittaa, että SD-kortti on valmis.

Aseta lopuksi SD-kortti Raspberry Pi -laitteeseen, liitä oheislaitteet, verkkokaapeli, näyttö ja käynnistä se. Se siitä! Käytät nyt Windows 10 IoT:tä Pi-laitteellasi!

Johtopäätös

Windows 10 IoT Core Raspberry Pi:lle on hyvä alku markkinoille, joita hallitsee lähes yksinomaan Linux. Koska kyseessä on Windows 10, sen ympärillä ei ole yhtä paljon yhteisöä, joten se on vähemmän innostunut sen käyttöönotosta tämän tyyppisillä harrastuslaudoilla.

Voimme vain toivoa, että Windows 10 IoT:n yleistyessä Pi-yhteisö kokoontuu ja ymmärtää, kuinka hyödyllinen työkalu se on ja siitä voi tulla.

Käyttäisitkö Windows 10:tä Pi 2:ssa? Kerro meille miksi tai miksi et alla!

Indeksi
  1. Asenna Windows 10 päätietokoneellesi
  2. Asenna Windows 10 IoT Dashboard
  3. Windows 10 IoT:n asentaminen Raspberry Pi 2:een
  4. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up