Kuinka asentaa Windows 11 tietokoneisiin, joita ei tueta (ja miksi sinun ei pitäisi)

Olipa kyseessä vain ponnistus saada ihmiset päivittämään tietokoneitaan tai Windows 11 on itse asiassa paljon tehokkaampi kuin Windows 10, totuus on kuitenkin se, että monet tietokoneet eivät ole yhteensopivia uuden Windows 11 -päivityksen kanssa. Jos tietokoneesi ei täyttänyt Microsoftin yhteensopivuusvaatimusten luetteloa, älä anna periksi vielä. Windows 11:n asentaminen ei-tuettuun tietokoneeseen on mahdollista, mutta se, kannattaako se riskiä vai ei, on sinun päätettävissäsi.

Lue myös: Lopullinen opas Windows 11 -yhteensopivuuden tarkistamiseen tietokoneesi kanssa

Miksi yhteensopivuus on tärkeää

Vaikka olisikin hienoa, jos uusimmat ohjelmistot voisivat toimia vanhemmilla laitteilla, sitä ei yksinkertaisesti ole suunniteltu sellaiseksi. Sen sijaan yhteensopivuusvaatimukset ovat olemassa sen varmistamiseksi, että kaikki mainostetut suorituskykyominaisuudet toimivat tarkoitetulla tavalla. Loppujen lopuksi, jos Microsoft väittää, että Windows 11 toimii nopeammin kuin Windows 10, olisit pettynyt, jos päinvastoin olisi totta.

Nämä vähimmäisvaatimukset ovat ehdottoman välttämättömiä sen varmistamiseksi, että Windows 11 toimii tarkoitetulla tavalla. Jos jatkat seuraavaa päivityshakkerointia, ota huomioon, että et ehkä saa samaa suorituskykyä Windows 11:stä kuin jos tietokoneesi olisi todella yhteensopiva.

Lue myös: Mitä tapahtuu, jos et aktivoi Windowsia?

Ennen kuin jatkat

Toistaiseksi Windows 11:n asentaminen tietokoneisiin, joita ei tueta, toimii vain, jos sinulla on 64-bittinen prosessori, koska Windows 11 on saatavilla vain 64-bittisessä versiossa. Toisin kuin aiemmissa Windows-järjestelmissä, 32-bittistä koontiversiota ei ole saatavilla.

Etkö ole varma, mitä sinulla on? Paina Win + X ja valitse "Järjestelmä". Näet järjestelmäsi tiedot, mukaan lukien käyttöjärjestelmätyypin ja prosessorin, "Järjestelmätyyppi"-kohdan vieressä.

Myöskään tiedostoja ei pidä poistaa, mutta jopa ilman hakkerointia, joskus päivittäminen uuteen käyttöjärjestelmään häiritsee ja tiedostosi katoavat. Varmuuden vuoksi varmuuskopioi kaikki tiedostosi ennen kuin jatkat. Itse asiassa on hyvä idea käydä läpi tämä luettelo tehtävistä ennen Windows 11:n asentamista.

Lue myös: Mitä tehdä ennen ja jälkeen Windows 11:n asentamisen

Lataa Windows 11 ISO

Sinun on ladattava Windows 11 ISO. Koska et voi päivittää Windows Updaten avulla yhteensopivuustarkistuksen ansiosta (saat virheilmoituksen), sinun on valittava manuaalinen lähestymistapa.

 1. Päällä Microsoftin Windows 11 -lataussivuvalitse "Lataa Windowsin levykuva (ISO) -> Windows 11 -> Lataa".
 1. Näkyviin tulee uusi osio, jossa voit valita tuotteen kielen. Paina "Vahvista" kun olet valinnut kielen.
 1. Paina "64-bittinen lataus". Se on ainoa käytettävissä oleva vaihtoehto, mutta Microsoft kuitenkin saa sinut valitsemaan sen joka tapauksessa.

Lataus on hieman yli viisi gigatavua, joten se voi kestää muutamasta minuutista useisiin tunteihin Internet-yhteydestäsi riippuen.

Rekisterin muokkaaminen

Ennen kuin teet mitään muuta ISO-kuvallesi, sinun on muokattava rekisteriäsi. Tämän avulla voit ohittaa suorittimen, 4 Gt RAM:n, TPM 2.0:n ja Secure Boot -yhteensopivuustarkistukset. Rekisterissä on kaksi erilaista muokkausta:

1. Ohita CPU- ja TPM-vaatimukset

Jos tietokoneesi täyttää muistin ja suojatun käynnistyksen vaatimukset, Windows 11:n asentaminen tietokoneisiin, joita ei tueta, saattaa vaatia vain tämän yhden rekisterin muokkauksen.

 1. Paina Win+R avataksesi Suorita-kehotteen. Kirjoita regedit ja paina "OK". Paina "Kyllä", jos sinua pyydetään vahvistamaan.
 1. Joko navigoi manuaalisesti sijaintiin tai kirjoita Rekisterieditorin valikkoon seuraava:
Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup\MoSetup

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella missä tahansa oikeassa ruudussa ja valitse "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo".
 1. Nimeä uusi arvo AllowUpgradesWithUnsupportedTPMOrCPU ja muuta arvoksi "1" kaksoisnapsauttamalla sitä. Paina "OK" tallentaaksesi muutokset.

Jos haluat ohittaa seuraavan osion ISO:n asentamisesta nähdäksesi, onko tämä hakkerointi kaikki mitä tarvitset, jatka. Jos saat edelleen hylkäysviestin, tarvitset seuraavan rekisterihakkeroinnin.

Lue myös: TPM 2.0 -vaatimuksen ohittaminen turvallisesti Windows 11:ssä

2. Ohita TPM-, Secure Boot- ja RAM-vaatimukset

Tämä rekisterihakkerointi ohittaa TPM-, Secure Boot- ja RAM-vaatimukset.

 1. Avaa rekisterieditori (jos se ei ole jo auki) ja siirry kohtaan:
Tietokone\HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\Setup

 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella "Setup" ja valitse "New -> Key". Nimeä se LabConfig.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella juuri luotua LabConfig-avainta ja valitse "Uusi -> DWORD (32-bittinen) arvo". Nimeä se BypassTPMCheck.
 1. Kaksoisnapsauta uutta arvoa ja aseta sen arvotiedoksi "1".
 1. Toista prosessi luodaksesi kaksi muuta DWORD-arvoa (32-bittinen). Nimeä ensimmäinen BypassSecureBootCheck ja toinen BypassRAMCheck. Aseta kunkin arvoksi "1".
 2. Kun olet valmis, sinulla on kolme arvoa, joiden kaikkien arvo on "1".
 1. Kun olet valmis, tarkista, toimiiko kaikki suunnitellusti.

Windows 11:n asentaminen tietokoneeseen, jota ei tueta

Vaikka sinun ei tarvitse polttaa ISO-kuvaa DVD-levylle tai luoda käynnistettävää USB-asemaa, katso Microsoftin vaiheittaiset ohjeet lataussivulta, jos asennus File Explorerin kautta ei toimi oikein.

Windows 10 pystyy asentamaan virtuaalisesti ISO-kuvia, mikä estää DVD-levyjen ja USB-asemien pyöreämpien menetelmien tarpeen.

 1. Avaa File Explorer ja siirry Windows 11 ISO -käyttöjärjestelmään. Asenna se kaksoisnapsauttamalla sitä.
 2. Avaa asennettu kuva kuten mikä tahansa kansio ja kaksoisnapsauta "Setup"-tiedostoa aloittaaksesi asennuksen.
 3. Olettaen, että kaikki sujuu hyvin, saatat saada varoitusviestin siitä, että tietokoneesi ei ole yhteensopiva, mutta voit ohittaa sen – toisin kuin aiemmin saamasi hylkäysviesti.

Lue myös: Kuinka ladata ja asentaa Windows 11 tietokoneellesi

Hyvät ja huonot puolet Windows 11:n asentamisesta tietokoneisiin, joita ei tueta

Joskus voit silti käyttää käyttöjärjestelmää turvallisesti täyttämättä vähimmäisvaatimuksia. Jos Windows 10 -tietokoneesi ei juurikaan menetä yhteensopivuutta, yllä olevan hakkerin käyttäminen ei todennäköisesti aiheuta todellisia ongelmia. Et ehkä koe nopeinta mahdollista suorituskykyä, mutta ei myöskään joku, joka täyttää vain vähimmäisvaatimukset.

Luonnollisesti tämä estää sinua joutumasta maksamaan satoja kiiltävässä uudessa Windows 11 -tietokoneessa. Se myös välttää tiedostojen siirtämisen ja uuden tietokoneen asentamisen aiheuttaman päänsäryn.

Toisaalta vanhemmat PC:t, jotka eivät täytä vähimmäisvaatimuksia, saattavat jäätyä, kaatua, ajurit eivät toimi oikein ja useita ominaisuuksia, jotka eivät toimi ollenkaan. Jos näin on, sinun on parempi pysytellä Windows 10:ssä – ellet ole vain sietämättömän utelias Windows 11:stä. On myös tärkeää huomata, että helppo palautus Windows 10:een ei välttämättä ole mahdollista, minkä vuoksi täydellinen varmuuskopiointi on hyvä idea.

Lue myös: Kuinka päivittää Windows 11:stä Windows 10:een

On täysin mahdollista, että tietokoneesi tulee käyttökelvottomaksi ja voi jopa johtaa arvokkaiden tietojen menetykseen. Ole varovainen työntäessäsi eteenpäin ja pidä varmuuskopio valmiina. Jos pahin tapahtuu, sinun on ehkä alustettava tietokoneesi ja asennettava Windows 10 uudelleen.

Viimeinen ongelma on, että Microsoft ei ehkä tunnista Windows 11:tä kelvolliseksi, jos se ei ole tuetussa tietokoneessa. Tämä tarkoittaa, että saatat jäädä ilman Windows-päivityksiä. Voit kuitenkin asentaa tietoturvapäivitykset manuaalisesti Microsoft Update Catalogin avulla.

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Onko parempi pysyä Windows 10:ssä sen sijaan, että päivittäisit tuettoman tietokoneen?

Ellet tarvitse kipeästi Windows 11:tä, pysyt täysin kunnossa Windows 10:n kanssa. Windows 11 tarjoaa joitain parannuksia 10:een verrattuna, kuten enemmän tilaa tehtäväpalkissa, Käynnistä-valikon hakupalkki, DirectX 12 Ultimate ja parempi tietoturva. Ja tietysti on monia syitä päivittää.

Windows 10 toimii kuitenkin tässä vaiheessa loistavasti, ja sitä on tarkoitus tukea ainakin lokakuuhun 2025 asti. Sinun on kuitenkin jatkettava vuosittaisten ominaisuuspäivitysten asentamista varmistaaksesi, että järjestelmäsi pysyy tuessa. Tämä sisältää myös kaikki tietoturvapäivitykset, kun ne julkaistaan.

Lyhyt vastaus: sinun ei tarvitse päivittää, ellet ehdottomasti halua tai tarvitse – ainakin seuraavien vuosien ajan.

2. Miksi hakkeri ei ole paras vaihtoehto?

Ei ole mitään takuuta siitä, että hakkerointi antaa sinulle saman kokemuksen kuin joku, jolla on yhteensopiva tietokone. Saatat jäädä paitsi kaikista ominaisuuksista, jotka tekevät Windows 11:stä paremman Windows 10:een verrattuna. Lisäksi, jos se vaikuttaa negatiivisesti nykyiseen suorituskykyösi, et voi silti nauttia Windows 11:stä.

3. Entä jos hakkerointi ei toimi?

Tämä hakkeri ei toimi kaikille. Huomaa, että on olemassa a muutamia syvempiä hakkereita, jotka sisältävät Windows Developer Channelin käytön ja hybridi-ISO:n luomisen. Nämä vaativat hieman enemmän vaivaa kuin tässä viestissä mainittu ja voivat olla yhtä riskialttiita, ellei enemmän.

Jälleen kerran, jos yrität asentaa Windows 11:n tietokoneeseen, jossa on 32-bittinen prosessori, se ei toimi, vaikka yrität mitä hakkeroita. Windows 11 on tarkoitettu vain 64-bittisille prosessoreille.

4. Onko uuden tietokoneen ostaminen helpompaa?

Se on turvallisempi vaihtoehto, mutta kannattaa yrittää hakkerointia, jos tietokoneesi täyttää useimmat vaatimukset ja on lähellä muita. Todennäköisesti tietokoneessasi on Windows 11, mutta se voi olla hieman hitaampi.

Jos tietokoneesi on jo useita vuosia vanha, se saattaa olla saavuttamassa elinkaarensa loppua sellaisenaan. Jos näin on, on parempi idea ostaa uusi tietokone, jos tarvitset Windows 11:n nyt.

Käärimistä

Windows 11:n asentaminen tietokoneisiin, joita ei tueta, on mahdollista. Microsoftilla on sisäänrakennettuja porsaanreikiä testausta varten, joten käytä niitä hyväksesi, jos haluat kokeilla Windows 11:tä ei aivan yhteensopivalla tietokoneella.

Jos olet onnistuneesti päivittänyt Windows 11:een, katso, kuinka voit käyttää sitä ilman Microsoft-tiliä. Tai jos haluat mieluummin pysyä Windows 10:ssä toistaiseksi, opi keskittämään tehtäväpalkin kuvakkeet Windows 11:n tapaan.

Indeksi
 1. Miksi yhteensopivuus on tärkeää
 2. Ennen kuin jatkat
 3. Lataa Windows 11 ISO
 4. Rekisterin muokkaaminen
  1. 1. Ohita CPU- ja TPM-vaatimukset
  2. 2. Ohita TPM-, Secure Boot- ja RAM-vaatimukset
 5. Windows 11:n asentaminen tietokoneeseen, jota ei tueta
 6. Hyvät ja huonot puolet Windows 11:n asentamisesta tietokoneisiin, joita ei tueta
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Onko parempi pysyä Windows 10:ssä sen sijaan, että päivittäisit tuettoman tietokoneen?
  2. 2. Miksi hakkeri ei ole paras vaihtoehto?
  3. 3. Entä jos hakkerointi ei toimi?
  4. 4. Onko uuden tietokoneen ostaminen helpompaa?
 8. Käärimistä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up