Kuinka asentaa Windows ulkoiselle USB-levylle

Haluammeko käyttää Windowsia katastrofipalautusjärjestelmänä? Katsotaanpa, kuinka se asennetaan ulkoiselle levylle, joka on kytketty USB:n kautta

Ulkoisia USB-levyjä voidaan käyttää useissa skenaarioissa; useimmissa tapauksissa niitä käytetään varmuuskopiolevyinä henkilökohtaisille tiedostoille, mutta kokeneemmat voivat käyttää ulkoista levyä oikeana hätäkäyttöjärjestelmäerinomainen, kun tietokone ei enää käynnisty ja sinun on tallennettava henkilökohtaiset tiedostosi.

Jos haluamme myös luoda hätälevymme seuraavassa oppaassa, näytämme sinulle kuinka asentaa Windows ulkoiselle USB-levyllejoten voit liittää sen tarvittaessa mihin tahansa estettyyn tietokoneeseen ja käynnistää Windows-ympäristön, jossa voit palauttaa kaikki tiedostosi tai jossa voit työskennellä hätätilanteessa odottaen tietokoneen korjaamista rauhallisesti.

Edellytykset

Windowsin asentamiseksi ulkoiselle USB-levylle voimme käyttää mitä tahansa Ulkoinen USB SSD varustettu USB 3.0 -kaapelilla; on parempi hyödyntää USB 3.0 -protokolla tässä skenaariossa, koska meidän on käynnistettävä koko käyttöjärjestelmä ja on välttämätöntä saavuttaa välittömästi hyvä kirjoitus- ja lukunopeus. Parhaat ulkoiset USB-levyt, joita voimme ostaa tähän tarkoitukseen, ovat:

Jos meillä on kiintolevy, joka on poistettu käytöstä tai purettu jostain vanhasta tietokoneesta, voimme käyttää sitä uudelleen tarkoitukseen HDD-kotelo tai HDD-kotelokuten alla saatavilla olevat:

Samasta aiheesta voimme lukea ai-oppaitamme PC-levyt, kiintolevyt tai SSD-asemat, sisäiset ja ulkoiset Älä viitsi kuinka liittää levyt tietokoneeseen USB:n kautta: SATA-sovittimet, kotelot ja telakointiasemat.

Valmistele ulkoinen USB-levy

Kun olet valinnut käytettävän ulkoisen USB-levyn, liitä se täydellisesti toimivaan tietokoneeseen USB-kaapelilla, varmista, että sisällä ei ole tärkeitä tiedostoja ja avaa Levynhallinta Windowsissanapsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja paina kohdetta Levynhallinnointi.

Poistamme kaikki ulkoisen levyn osiot napsauttamalla niitä hiiren kakkospainikkeella ja käyttämällä ääntä Poista äänenvoimakkuus. Nyt kun levyä ei ole enää osioitu, luodaan kaksi uutta osiota napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella varaamatonta tilaa ja valitsemalla Uusi yksinkertainen volyymi. Valitse näkyviin tulevissa ikkunoissa, ettet määritä kirjaimia uusille asemille ja valitse käytettävän tilan koko ja tiedostojärjestelmä.

Maksimaalisen yhteensopivuuden varmistamiseksi kaikkien tietokoneiden kanssa suosittelemme luomaan kaksi osiota, joilla on seuraavat ominaisuudet:

  • Järjestelmäosiojossa on FAT32-tiedostojärjestelmä ja koko 100 Mt
  • Käynnistysosiojossa on NFTS-tiedostojärjestelmä ja vähintään 60 Gt (voimme luoda tämän osion käyttämällä kaikkea jäljellä olevaa tilaa)

The levy on alustettava MBR:ssä varmistaakseen parhaan mahdollisen yhteensopivuuden kaikissa tietokoneissa; Jos emme tiedä kuinka levy alustettiin, voimme myös lukea oppaamme käytettävä levyosityyli ja MBR- tai GPT-muunnos.

Asenna Windows ulkoiselle USB-levylle

Kun ulkoinen USB-levy on valmis, voimme jatkaa Windowsin asentamista siihen. Aloittaa Ladataan Windows 10 ISO jollakin oppaassa kuvatuista tavoista. Windows 10 on täydellinen hätäjärjestelmäksi, koska se on yhteensopiva MBR:n ja aiemmin luotujen osioiden kanssa.

Kun Windows ISO -lataus on valmis, lataamme ohjelman tietokoneellemme WinToUSBladattavissa osoitteesta Filehorsen sivusto. Tässä oppaassa suosittelemme käytä vain versiota 4.1koska myöhemmät julkaisut ovat erittäin rajoitettuja.

Ohjelman asennuksen jälkeen käynnistä se, ohita mahdolliset päivityspyynnöt, paina ensimmäistä kuvaketta vasemmassa yläkulmassa, paina kentän vieressä olevaa painiketta Kuvatiedostotvalitse Windows ISO (ladat juuri nyt) ja valitse ulkoiselle USB-levylle asennettava Windows-versio (parhaan yhteensopivuuden takaamiseksi käytämme versiota, jossa on x86-arkkitehtuuri).

Jatketaan nyt Kun olet ja valitse ulkoinen USB-levy; uudessa näytössä valitsemme Järjestelmäosio ja Käynnistysosiovarmistaen, että valinnat vastaavat aiemmin luotuja osioita.

Tarkistamme valinnat viimeisen kerran, vahvista Legacy määritysvaihtoehtona ja paina sitten alareunassa Kun olet aloittaaksesi varsinaisen järjestelmän asennuksen. Prosessin lopussa meillä on asennettu Windows 10 ulkoiselle USB-asemallemmetarkasti ja ilman virheitä.

Kuinka käynnistää Windows USB-levyltä

Nyt kun Windows on asennettu USB-levylle, on parasta suorittaa ensimmäinen käynnistys, jotta Windowsin asetukset voidaan määrittää ja se on aina valmiina "toimiin" tarvittaessa. Jatka yhdistämällä USB-levy Windowsilla tietokoneeseen, käynnistämällä se uudelleen ja muutetaan käynnistysjärjestystävarmista, että valitset ulkoisen USB-levyn näkyviin tulevasta luettelosta. Kun käynnistät tietokoneen ensimmäisen kerran, saatat joutua käynnistämään tietokoneen uudelleen useita kertoja Windowsin asentamiseksi: muista aina muuttaa käynnistysjärjestystä aina uudelleenkäynnistyksen yhteydessä, muuten tietokoneen järjestelmä käynnistyy.

Kun Windows on käynnistetty levyltä, järjestelmän asennus alkaa, jossa sinun on annettava alkutiedot, luotava käyttäjätili ja valittava Windowsin käyttötapa. Kun nämä toiminnot on suoritettu, meillä on pääsy varsinaiseen Windows-työpöytäänjohon voit asentaa ohjelmia hätätilanteessa tai äkillisten PC-kaatumisten varalta.

Ilmeisesti tämä Windows voi myös käyttää estyneen tietokoneen kiintolevyjä ja SSD-levyjä. Jos emme näe levyjä estetyssä tietokoneessa, napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa ja valitse Levynhallinnointi ja napsauta tuloksena olevia levyjä hiiren kakkospainikkeella Offline-tilassasitten jatkamme verkossa jotta ne näkyvät levylle asennetun käyttöjärjestelmän avulla.

Siirrettäessä tietokoneesta toiseen hiiren syöttöjärjestelmää on helppo vaihtaa, koska kannettavissa tietokoneissa on kosketuslevy ja pöytätietokoneissa hiiri; jotta et jää ilman hiiren osoitinta, kun vaihdamme tietokonetta otetaan mukaan a Klassinen USB-hiirijonka Windows tunnistaa aina missä tahansa tietokoneessa, johon liitämme levyn.

Jos emme tiedä, mitä ohjelmia pitäisi lisätä hätä-Windowsiin, suosittelemme, että luet oppaamme Kannettava virustorjunta ja hätätarkistus viruksia ja haittaohjelmia vastaan Hei 10 ohjelmaa, jotka asennetaan aina ja välittömästi Windows-tietokoneeseen.

Johtopäätökset

Tämän oppaan lukemisen jälkeen voimme erittäin hyvin välttää tästä lähtien reaaliaikaisten USB-tikkujen luomisen Windowsilla; ulkoinen USB-levy on paljon nopeampi kuin mikään USB-tikku ja voi käynnistää Windowsin ilman liiallisia luku- ja kirjoitusongelmia, aivan kuin se olisi oikea taskutietokone. Noudattamalla huolellisesti oppaan ohjeita, Windows-levy voi käynnistyä millä tahansa tietokoneella, sekä vanhalla BIOSilla että uusilla, joissa on UEFI.

Jos halusimme Windowsin sijaan käyttää Linuxia hätälevyn luomiseen, suosittelemme lukemaan oppaamme kuinka asenna Linux ISO USB:hen ja parhaat Linux-jakelut Windowsin katastrofien palauttamiseksi.

Indeksi
  1. Edellytykset
  2. Valmistele ulkoinen USB-levy
  3. Asenna Windows ulkoiselle USB-levylle
  4. Kuinka käynnistää Windows USB-levyltä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up