Kuinka avata kehote Windows-kansiosta

Katsotaanpa, kuinka komentokehote käynnistetään suoraan kansiosta Windows File Explorer -ikkunan sisällä

Command Prompt on ohjelmoijien ja kokeneiden Windows-käyttäjien laajalti käyttämä sovellus, joka hakee nopeasti tietoja ja käynnistää komentoja ilman, että sinun tarvitsee avata asetusvalikoita ja ladata kolmannen osapuolen sovelluksia. Sen merkitys on sellainen, että Microsoft tarjoaa useita tapoja avaa kehote missä tahansa Windows-kansiossajotta voimme valita aika ajoin tehokkaimman työhön, joka meidän on tehtävä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kaikki menetelmät kehotteen avaamiseksi Windows-kansiossa. Tässä oppaassa näkyvät vaiheet on luotu käyttämällä Windows 11 -käyttöjärjestelmää, mutta suurin osa temppuista toimii myös Windows 10:ssä ja (vähän määrin) myös vanhemmissa Windows-versioissa.

Käytä Windowsin kontekstivalikkoa

Windows 11:n kontekstivalikon avulla voit nopeasti kutsua komentokehotteen sisällä avatusta kansiosta alkaen Tiedostonhallinta. Avaamme sovelluksen käyttääksemme tätä yksinkertaista temppua Tiedostonhallinta Siirry Käynnistä-valikosta kansioon, johon haluamme avata kehotteen, paina oikeaa painiketta kansion tyhjässä kohdassa ja valitse sitten kohde Avaa terminaalissa.

Oletuksena Windows 11 avaa Windows-pääteikkunan, jossa on esiintymä Windows PowerShell; Jos haluamme avata kehotteen, paina vain pikanäppäintä CTRL+VAIHTO+2 avataksesi seuraavan esiintymän Komentokehote. Windows 10:ssä sama pikavalikon pikakuvake avaa kehotteen suoraan.

Käytä File Explorerin osoitepalkkia

Tämä on luultavasti se nopein tapa avata kehote Windows-kansiossa. Kun olet siirtynyt haluttuun kansioon, paina osoitepalkin yläosassa (yleensä tunnistettavissa, koska se on hakukentän vasemmalla puolella), paina sitä, poista kaikki sisällä oleva, kirjoita cmd ja vahvista näppäimistön Enter-näppäimellä.

Välittömästi avautuu komentokehoteikkuna, jonka tarkka polku on jo lisätty juurikomennon sisään: kaikki käynnistämämme komennot käynnistetään tässä kansiossa, mikä helpottaa sen sisällä olevien tiedostojen tai suoritettavien tiedostojen käyttöä (ajattele vain menettelyt ADB:n käynnistämiseksi).

Käynnistä järjestelmänvalvojan kehote

Jos komennot tai funktiot, joita meidän on käytettävä kehote vaatii järjestelmänvalvojan oikeudetvoimme avata kehotteen korotetuilla käyttöoikeuksilla suoraan PC:n tiettyyn kansioon käyttämällä yksinkertaista kopiointia ja liittämistä.

Jos haluat käynnistää kehotteen järjestelmänvalvojan oikeuksilla, avaa Käynnistä-valikko ja etsi Komentokehote ja painamme kohdetta Suorita järjestelmänvalvojana Käynnistä-valikon oikealla puolella (vaihtoehtoisesti voimme painaa sovelluksen oikeaa painiketta).

Kun kehoteikkuna on avattu järjestelmänvalvojan oikeuksilla, siirrytään avattaessa käytettävän kansion polkuun Tiedostonhallintapainamalla ylös Tämä PC Ja selata C:-asemaa; kun oikea ikkuna on auki, paina osoiteriviä, kopioi koko näytettävä polku, siirry kehoteikkunaan ja kirjoita seuraava komento:

cd "percorso-cartella"

Mihin kansiopolun sijaan meidän on lisättävä File Explorerista saatu polku (esim cd "C:\Program Files\Adobe"), auttaa meitä pikakuvakkeen kanssa CTRL+V. Kun olet kirjoittanut ja kopioinut polun, avaa kansion sisällä oleva kehote painamalla näppäimistön Enter-näppäintä.

Johtopäätökset

Olemme keränneet kaikki kelvolliset menetelmät kehotteen avaamiseen Windows-kansiossa. Eniten käytetty on tietysti komento cmd suoraan osoiteriville, ehdottomasti nopein tapa niille, jotka työskentelevät paljon kehotteen kanssa ja haluavat avata sen nopeasti kansiossa, jossa työskentelemme; muut menetelmät ovat yhtä päteviä, mutta niiden avulla voit avata Windows-päätejoka eroaa komentokehotteesta (koska se sisältää myös Windows PowerShellin).

Lisätietoja voimme lukea oppaistamme erot Powershellin ja Windowsin komentokehotteen välillä Ja Windows Terminalin käyttö ja erot PowerShellin ja komentokehotteen kanssa.

Indeksi
  1. Käytä Windowsin kontekstivalikkoa
  2. Käytä File Explorerin osoitepalkkia
  3. Käynnistä järjestelmänvalvojan kehote
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up