Kuinka avata Windowsin lukitus kasvoillasi

Haluammeko käyttää Windows-järjestelmäämme nopeasti? Katsotaanpa, mitä tarvitaan tietokoneen lukituksen avaamiseen kasvoillasi

Nopein tapa kirjautua sisään Windows 11:een tai Windows 10:een edes kirjoittamatta salasanaa tai PIN-koodia näppäimistöllä on epäilemättä kasvojen lukituksen avaus, joka tarjoaa nyt niin tarkkuuden ja turvallisuuden tason, että se voi myös korvata sormenjälkitunnistimen (toinen lukituksen avaustyökalu, jota käytetään laajalti nykyaikaisissa tietokoneissa). Jotta voit avata Windowsin lukituksen kasvoillasi, sinun on käytettävä a erityinen infrapunaverkkokamerasaatavana oletusarvoisesti muutamaan kannettavaan tietokoneeseen, mutta voidaan integroida mihin tahansa tietokoneeseen (pöytäkoneeseen tai kannettavaan) ostamalla yhdistämällä Windows Hello -yhteensopivia verkkokameroita.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle, mihin verkkokameroihin tai muistikirjoihin voimme ostaa avaa ikkunoiden lukitus kasvoillasi ja pääset käyttöjärjestelmään alle sekunnissa. Jotta voit jatkaa kasvojentunnistusta, sinun on asetettava Windows tekemään niin tunnistaa kasvot ja yhdistää ne tiettyyn Microsoft-tiliin tallennettu tietokoneelle; jos meillä on useita Microsoft-tilejä tietokoneessa, voimme määrittää Windows Hellon jokaiselle niistä, jotta oikea tili avautuu heti, kun asetumme näytön eteen.

Muistikirjat ja verkkokamerat, jotka ovat yhteensopivia Face Unlockin kanssa

Tällä hetkellä ei ole monia kannettavia malleja varustettu integroitu infrapunaverkkokameraperusedellytys Windowsin turvalliselle avaamiselle (ilman infrapunaa toiminto ei ole käytettävissä).

Yksi parhaista kannettavista tietokoneista, joita voimme käyttää Windowsin lukituksen avaamiseen kasvoillasi, on Lenovo IdeaPad 5 Promyyty hintaan 899 €.

Lenovo IdeaPad 5 Prossa on Windows Hellolle omistettu verkkokamera infrapuna-antureineen sekä huipputason tekninen tiedote; tästä kannettavasta tietokoneesta löytyy 14 tuuman 2,2K-näyttö, AMD Ryzen 5 5600U -prosessori, 16 Gt RAM-muistia, 512 Gt NVMe M.2 -sisämuistia, AMD Radeon Graphics -grafiikkajärjestelmä, Wi-Fi 6 -tuki, paino 1,38 kg, paksuus 15,99 mm ja Windows 11 -käyttöjärjestelmä.

Millä tahansa muulla tietokoneella (pöytäkoneella tai kannettavalla tietokoneella) voimme avata Windowsin lukituksen kasvoillamme käyttämällä infrapuna-USB-verkkokameraa, kuten Kaysuda CA20saatavana hintaan 70 €.

Tässä web-kamerassa on erinomainen infrapunasensori ja se on täysin yhteensopiva Windows Hellon kanssa, vaikka tavallisena web-kamerana (videopuheluita tai zoomia varten) se ei tarjoa kovin tehokasta optista sensoria.

Jos haluamme yhdistä Windows Hellon ylelliseen videopuhelun laatuun meidän on keskityttävä erittäin kalliiseen web-kameraan, kuten Logitech Premium 4K -verkkokamerasaatavana hintaan 139 €.

Tämän ammattimaisen web-kameran avulla saamme käyttöön erilaisia ​​infrapunaantureita nopeaan käyttöön Windows Hellon kautta, mutta myös 13 megapikselin optisen sensorin, 4K Ultra HD -resoluution tuen 30 PFS:llä (vaihtoehtoisesti 1080p nopeudella 30/60 FPS), teknologian taustan vaihtoa, 5x digitaalista zoom, RightLight 3 -tekniikka HDR:llä ja sisäänrakennetulla mikrofonilla.

Niille, jotka etsivät maksimaalista yksityisyyttä ja haluat käyttää Windows Hellota pääsyyn, voit myös valita hyvän kompromissin, kuten Lenovo 500 FHDsaatavana hintaan 84 €.

Tämä web-kamera on täysin yhteensopiva Windows Hellon kanssa, tarjoaa laadukkaan FullHD-anturin, integroi sellaisen läppä verkkokameran sulkemiseksi, eikä siinä ole mikrofoniakaikki vaihtoehdot on suunniteltu niille, jotka pelkäävät yksityisyyttään verkkokameraa käytettäessä (ilmeisesti live-video- ja videopuheluissa meidän on käytettävä erillinen mikrofoni saadaksemme äänemme kuuluviin).

Määritä Windows Hello kasvojentunnistusta varten

Kun olet valinnut yhteensopivan kannettavan tietokoneen tai verkkokameran, voimme avata Windowsin lukituksen kasvoillamme muutamalla yksinkertaisella vaiheella. Ensinnäkin varmistetaan, että olemme tehneetKirjaudu sisään Microsoft-tilillä: tämän avulla voit hyödyntää Windows Hellota parhaalla mahdollisella tavalla ja varmistaa varmuuskopiojärjestelmän tilille pääsyä varten, jos kasvojentunnistuksessa ilmenee ongelmia.

Kun olet lisännyt Microsoft-tilisi Windows 11:een napsauta hiiren kakkospainikkeella Käynnistä-valikkoa, valitse valikko asetuksetpainamme valikkoa Tilitnapsauta valikkoa Kirjautumisvaihtoehdotpainamme kohdetta Kasvojentunnistus (Windows Hello) ja lopuksi avaimella Määritä.

Seuraavassa ikkunassa painamme painiketta alkaaannamme aiemmin määritetyn Windowsin PIN-koodin tai salasanan (turvajärjestelmänä välttämätön) ja pysymme ilmoitetun ikkunan keskellä, jotta verkkokamera ja infrapuna-anturit voivat tallentaa kasvomme tiedot.

Hankinnan päätyttyä jatkamme välittömästi Paranna tunnistamista tehdäksesi kasvojen yksityiskohtien hankinnasta entistä tarkempaa, vahvistamme tarvittaessa sulkemisen asetusikkunan. Tästä eteenpäin yksinkertaisesti aseta itsesi infrapunaverkkokameran eteen, jotta pääset välittömästi Microsoft-tiliin, johon olet rekisteröinyt kasvosi.

Windows 10:ssä menettely on hyvin samanlainen: lähdetään matkaan Asetukset -> Tilit -> Kirjautumisasetuksetpainamme kohdetta Windows Hello -kasvot ja noudata ehdotettuja ohjeita aloittaaksesi kasvotietojen keräämisen oikein.

Johtopäätökset

Face Unlock on ehdottomasti olemassa nopein tapa aloittaa työskentely Windowsissa välittömästi ilman koodeja, PIN-koodeja tai salasanoja; Nopeudeltaan se kilpailee sormenjälkitunnistimen kanssa, mutta sen etuna on, että voimme aloittaa tilimme välittömästi ja siirtyä työpöydälle painamatta mitään muuta painiketta kuin virtapainiketta.

Nykyaikaisissa Windows-versioissa kasvojentunnistus on niin turvallinen, että niitä ei voida helposti ohittaa yksinkertaisella kuvalla kasvoistamme: tämä johtuu infrapuna-web-kameran käytöstä, jonka avulla Windows voi käyttää kasvojentunnistustekniikkaa, joka on hyvin samanlaista kuin iPhonessa (Face ID).

Jos infrapunaverkkokamera rikkoutuu tai siinä on ongelmia, meillä ei ole riskiä jäädä tilin ulkopuolelle: voimme itse asiassa käyttää Microsoft-tilin PIN-koodia tai salasanaa hätäkäyttöön varmuuskopiona.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea artikkeleitamme kuinka puhelimen lukituksen avaaminen kasvojentunnistuksella Androidissa Ja kuinka käyttää sormenjälkilukijaa Windowsissa.

Indeksi
  1. Muistikirjat ja verkkokamerat, jotka ovat yhteensopivia Face Unlockin kanssa
  2. Määritä Windows Hello kasvojentunnistusta varten
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up