Kuinka Bluetooth toimii ja miksi se on niin kauheaa?

Bluetoothilla on huono maine. Se on lyhyen kantaman, omituinen, pahamainen ja yleensä huono yhteysprotokolla. Miksi näin on kuitenkin? Voimmeko tehdä mitään parantaaksemme Bluetooth-kokemustamme ymmärtämällä protokollan toimivuutta?

Liittyvät Kuinka turvallinen Bluetooth on?

Indeksi

  Mikä on Bluetooth?

  Tanskan kuninkaan Harald Blaatandin mukaan nimetty Bluetooth on lyhyen kantaman langaton yhteysprotokolla, joka voidaan toteuttaa melkein millä tahansa laitteella.

  Standardin kehitti 1980-luvun lopulla ruotsalaisen Ericsson-yhtiön johtama yritysryhmittymä lyhyen matkan radioviestintäprotokollana. Signaalit ovat hyperpaikallisia - 10 metrin säteellä - ja vaativat nykyaikaisilla Bluetooth-versioilla hyvin vähän virtaa ylläpitämiseen.

  Bluetoothia tukeva laitteisto on pieni ja komponentit ovat halpoja, mikä ajaa standardin läsnäoloa. Kaikissa pyörätuoleista, kuulokkeista sähköhammasharjoihin on Bluetooth-siruja, ja useampi laite saa Bluetooth-tuen vuosittain.

  Kuinka Bluetooth todella toimii?

  Kuinka Bluetooth toimii ja miksi se on niin kauheaa? Bluetooth on lyhyen kantaman, heikkolaatuinen, tunnelmallinen ja yleensä huono yhteysprotokolla. Selvitä, miten Bluetooth toimii ja miten parantaa Bluetooth-kokemustasi.

  Bluetooth on radiopohjainen kaksisuuntainen lähetysstandardi, joka toimii samalla tavalla kuin FM-radio. Kantoaaltosignaali käyttää radiotaajuuksia välillä 2402 - 2480 MHz kaksisuuntaisen tiedonsiirron muodostamiseksi kahden ja kahdeksan laitteen välille.

  On olemassa "isäntälaite", kuten matkapuhelin, joka ohjaa "orjalaitetta", kuten Bluetooth-kuulokkeita. Isäntä lähettää sisällön orjalle lyhyinä purskeina, ja orja voi lähettää komentopyyntöjä laitteelle (ohittaa raidan, lisätä äänenvoimakkuutta) Yksi tai useampi isäntälaitteeseen kytketty orjalaite luo "pikoverkon", joka on verkko hyperpieni laitteista, jotka kommunikoivat keskenään.

  Bluetoothilla on myös ainutlaatuinen kyky toteuttaa taajuushyppely, jolloin sekä isäntä- että orjalaitteet voivat mukautuvasti muuttaa taajuutta, jolla ne kommunikoivat.

  Utelias tosiasia : Bluetoothin käyttämä mukautuva taajuushyppely oli kehitetty loistava Hollywood-näyttelijä ja näennäisesti monipuolinen Hedy Lamarr toisen maailmansodan aikana.

  Miksi Bluetooth on niin huono?

  Bluetooth-ongelmat johtuvat sekä standardin suunnittelusta että valmistajien toteuttamasta laitteistosta.

  Monimutkainen vakiomalli

  Itse Bluetooth-standardilla on useita suunnittelukohtaisia ​​kysymyksiä. Radioviestintätandardin kannalta Bluetooth on uskomattoman monimutkainen: värillinen juliste kuvaa kuten »parittelutanssi skorpionien välillä keskellä valtatietä. "

  Sen sijaan, että tarjottaisiin yleistä tiedonsiirtokaistaa, kuten Wi-Fi, Bluetooth käyttää laitekohtaisia ​​profiileja. Profiilien välillä on massiivista redundanssia ja keskeytyneitä vuorovaikutuksia, lähinnä seurauksena siitä, että useat yritykset puristavat tarpeidensa neliöpylväät standardin pyöreään reikään, kunnes ne sopivat.

  Huonot komponentit ja antennit

  Kuinka Bluetooth toimii ja miksi se on niin kauheaa? Bluetooth on lyhyen kantaman, heikkolaatuinen, tunnelmallinen ja yleensä huono yhteysprotokolla. Selvitä, miten Bluetooth toimii ja miten parantaa Bluetooth-kokemustasi.

  Bluetooth-antennit ovat yhtä välttämättömiä kuin FM-radioantennit. Mutta ottaen huomioon erittäin kapea viestintäväli, tarvitaan vain pienitehoisia antenneja. Perusantennit ovat halpoja, mutta tarjoavat vain keskinkertaisen toiminnallisuuden.

  Jos tiedät jotain elektroniikkamarkkinoista, tiedät, että kiinalaiset valmistajat ryntäävät joukkoina halvimpiin hyväksyttäviin komponentteihin. Tässä tapauksessa alhaisimman tehon omaava laiteohjelmisto ja antennipino voisivat tarjota hyväksyttävän tason toiminnallisuuden, mikä johtaisi Bluetoothiin useimmissa orjalaitteissa, erityisesti edullisissa laitteissa.

  Mutta jopa suuremmat laitteet kärsivät siitä - markkinoilla ei yksinkertaisesti ole suuria Bluetooth-antenneja. Ja vaikka tekisitkin, ellet suunnittele sitä itse, sinua sitovat useimpien orjalaitteiden halvat sirut.

  Ruuhkainen taajuuskaista

  Kuinka Bluetooth toimii ja miksi se on niin kauheaa? Bluetooth on lyhyen kantaman, heikkolaatuinen, tunnelmallinen ja yleensä huono yhteysprotokolla. Selvitä, miten Bluetooth toimii ja miten parantaa Bluetooth-kokemustasi.

  Laitteet pakkaavat kapean taajuuskaistan, joka on käytettävissä Bluetoothille, mikä tekee viestinnästä selkeä haaste. Kuvittele tungosta bussi, jossa tusinalla tai useammalla ihmisellä on omat Bluetooth-pickupinsa. Tämä on tungosta ja kaoottinen pelikenttä, mikä voi vähentää signaalin selkeyttä. Mikä vielä pahempaa, Bluetoothin käyttämä 2,4 GHz: n taajuusalue on täynnä muita laitteita, kuten langattomia puhelimia, Wi-Fi-signaaleja ja auton hälytyksiä. Jos olet koskaan kadottanut Wi-Fi-signaalin, kun käynnistät mikroaaltouunin, se on täsmälleen sama ilmiö.

  Liittyvät 2,4 GHz vs 5 GHz reitittimessä: mikä on paras?

  Virheellinen suoratoistokoodi

  Hyvä kopiointi edellyttää luotettavaa koodia toimiakseen luotettavalla laitteistolla. Mitä halvempi laite, sitä kauempana me eksymme siitä ihanteesta. Bluetooth-laiteohjelmisto on yleensä musta ruutu, joka toimii halvalla IC: llä, jossa on huonosti dokumentoituja vikoja ja puoliksi toteutettuja ominaisuuksia, mikä tekee siitä haasteen laiteinsinööreille. Mikä vielä pahempaa, sirut testataan tyypillisesti rajoitetulla määrällä laiteprofiileja, mikä piilottaa monet virheet.

  Vaikka asiat menevät pieleen orjalaitteen puolella, ne eivät ole paljon parempia isäntälaitteen puolella. Mikään laite ei käytä virhetöntä Bluetooth-pinoa. Siksi kahden virheen indeksoivan sirun välillä on usein liian monimutkainen protokollavälitteinen langaton vuorovaikutus. Ei ihme, että luotettava toiminta on niin harvinaista.

  Johtopäätös

  Kuinka Bluetooth toimii ja miksi se on niin kauheaa? Bluetooth on lyhyen kantaman, heikkolaatuinen, tunnelmallinen ja yleensä huono yhteysprotokolla. Selvitä, miten Bluetooth toimii ja miten parantaa Bluetooth-kokemustasi.

  Jos Bluetooth on niin kauhea, miksi kaikki käyttävät sitä? Vaikka Bluetooth ei ole luotettava, se on halpaa, läsnä kaikkialla ja helppo ymmärtää ja toteuttaa. Tosin toteutus ei ole läheskään virheetön.

  Kuluttajat näyttävät kuitenkin olevan hyvin rauhallisia ja ostavat innokkaasti tuhansia orja-Bluetooth-laitteita. Ottaen huomioon, että kaikilla Bluetooth-laitteilla on samanlainen puolitoimintotaso, luotettavuuden parantamiseksi on vain vähän kilpailupainetta.

  Bluetooth saattaa kuitenkin olla sammumassa. Harkitse Applen Bluetooth + Wi-Fi -viestintästandardia, jota W-sarjan sirut käyttävät.

  Tämä on selkeä osoitus yritysten luottamuksesta Bluetoothin tulevaisuuteen, ja missä Apple näyttää tietä, muut valmistajat seuraavat vaimeaa. Jos olemme onnekkaita, Bluetooth on kymmenen vuoden kuluttua teknologia-hautausmaalla Real Video Playerin ja Flashin välillä.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up