Kuinka eristää Wi-Fi-verkkoon liitetyt laitteet

Turvallisuussyistä voimme eristää kaikki Wi-Fi-verkkoon liitetyt laitteet luvattoman ulkopuolisen tunkeutumisen välttämiseksi

Kun muodostamme yhteyden Wi-Fi-verkkoon, on mahdollista nähdä myös muut kytketyt laitteet: tietokoneemme voi itse asiassa kommunikoida muiden samassa verkossa olevien tietokoneiden tai IT-laitteiden kanssa ja vaihtaa tietoja sekä käyttää jaettuja kansioita tai muita jakamisominaisuuksia.

Tämä käyttäytyminen on täysin normaalia, jos yhdistämme vain laitteemme verkkoon, mutta se voi olla erittäin vaarallista, jos yhdistämme vieraslaitteita tai muodostamme yhteyden julkiseen Wi-Fi-hotspotiin: vaarana on, että joku voi vakoilla tietokonettamme jaettuihin kansioihin tai valvomalla verkkoliikennettä.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle kuinka eristää Wi-Fi-verkkoon liitetyt laitteet langattoman verkon turvallisuuden lisäämiseksi, varsinkin jos hallinnoimme julkista verkkoa, yrityksellämme on langaton hotspot tai haluamme, että kaikki laitteet on eristetty, kun ne on yhdistetty samaan modeemiin tai reitittimeen.

Käytä vierasverkkoa

Helpoin tapa eristää Wi-Fi-verkkoosi liitetyt laitteet on käyttää Vierasverkkomodeemin tai reitittimen itsensä tarjoama ylimääräinen Wi-Fi-verkko, jonka avulla voit eristää henkilökohtaiset laitteet vieraslaitteista.

Tämän mielenkiintoisen toiminnon mahdollistamiseksi meidän tarvitsee vain käyttää modeemin tai reitittimen asetuksiaetsi valikko Wifi tai Langatonavaa osio Vierasverkko tai vastaavia kohteita ja ota toiminto käyttöön.

Tehdäkseen vierasverkostosta todella tehokkaan annetaan sille eri nimi kuin Wi-Fi-pääverkkommekäytämme yhtä eri salasanakäytämme vain WPA2-AES (tai uudempi) suojausprotokollana ja poistamme käytöstä merkinnät, joiden avulla vieraat voivat nähdä toisensa tai käyttää paikallisverkkoa (jos sellainen on).

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka luoda vierasverkko Wi-Fi-reitittimeen.

Käytä AP Isolation -toimintoa

Joissakin huippuluokan modeemeissa voit myös käyttää AP:n eristystoiminto eristääksesi samaan Wi-Fi-verkkoon liitetyt laitteet. Tällä toiminnolla voimme välttää vierasverkon luomisen, koska jokainen laite muodostaa yhteyden erilliseen virtuaaliseen verkkoon (eri SSID:llä)ilman mahdollisuutta kommunikoida muiden verkon laitteiden kanssa.

Aktivoidaksesi tämän kohteen avaamme hallussamme olevan modeemin tai reitittimen asetukset, siirry valikkoon Wifi tai valikossa Advance ja aktivoimme äänen AP eristys tai AP:n eristäminen (englanninkielisissä modeemeissa).

Tämän kohteen aktivoinnin jälkeen voimme muodostaa yhteyden modeemiin tai reitittimeen käyttämällä sen verkon nimeä, johon olemme tottuneet, mutta pääsyn aikana meille annetaan virtuaalinen verkkonimi, johon vain meillä on pääsy, jotta voimme eristää kaikki liitetyt laitteet (jotka eivät itse asiassa koskaan näe toisiaan).

AP-eristystoiminto se on erittäin hyödyllistä aktivoida reitittimissä, jotka toimivat tukiasemana toimistossa, jossa on useita terminaalejakoska se estää yhdestä tietokoneesta tulevia viruksia siirtymästä kaikkiin muihin verkkoon kytkettyihin tietokoneisiin (etenevät tartuntaa).

Käytä kahta eri reititintä

Jos modeemimme tai reitittimemme ei tue vierasverkkoa tai tukiaseman eristystä, voimme eristää henkilökohtaiset laitteet vieraslaitteista peräkkäin kaksi reititintä tai modeemi ja reititinjoten voit hallita kahta erillistä Wi-Fi-verkkoa.

Otetaan tämä yhteys a nopea Ethernet-kaapeliasetamme toisen kahdesta laitteesta ensisijaiseksi (esimerkiksi operaattorin toimittaman modeemin) ja yhdistämme toissijaisen reitittimen Ethernet-kaapelilla huolehtien käytä ensisijaisen reitittimen LAN-porttia ja toissijaisen reitittimen WAN-porttia.

Yhteyden muodostamisen jälkeen siirrytään toissijaisen reitittimen asetusvalikkoon, varmistamme, että se on yhteydessä Internetiin Ethernet-kaapelilla ja konfiguroimme Wi-Fi-verkon eri parametreilla verrattuna ensisijaisessa reitittimessä näkyvään langattomaan verkkoon: me sitten muuttaa verkon nimeä (SSID), salasanaa ja muita hyödyllisiä parametreja erottaaksesi nämä kaksi verkkoa.

Tästä lähtien voimme valita liitetäänkö uusia laitteita ensisijaiseen verkkoon (henkilökohtainen, jossa laitteet näkevät toisensa) tai yhdistetäänkö ne toissijaiseen verkkoon (jolla ei ole pääsyä ensisijaiseen verkkoon, ja se pystyy eristämään yksittäiset liitetyt laitteet).

Samasta aiheesta voimme lukea oppaitamme kuinka liitä uusi reititin modeemiin vaihtamatta verkkoa Ja kuinka yhdistää kaksi langatonta reititintä.

Johtopäätökset

Eristä yksittäiset Wi-Fi-verkkoosi yhdistetyt laitteet se lisää dramaattisesti verkkomme turvallisuuttakoska jokainen laite ei näe muita, Näin ollen se on immuuni kyberhyökkäyksille ja viruksille, jotka leviävät lähiverkon kautta. Kotimaassa saattaa riittää vierastilan aktivoiminen, kun taas kaupallisessa liiketoiminnassa kannattaa aina aktivoida tukiaseman eristys tai käyttää toista reititintä asiakkaiden yhdistämiseen.

Jos et tiedä, mitä reititintä käyttää hyödyntääksesi laitteen eristystä, suosittelemme, että luet oppaamme mikä Wifi-reititin ostaa kotiin langattomaan verkkoon ja mitkä ovat parhaat reitittimet kuituoptiikalle.

Indeksi
  1. Käytä vierasverkkoa
  2. Käytä AP Isolation -toimintoa
  3. Käytä kahta eri reititintä
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up