Kuinka estää Edge-selain Windows 10: ssä

Huolimatta Edgen monista vinkeistä ja temppuista, monet käyttäjät eivät halua käyttää sitä ensisijaisena selaimena monista syistä. Sillä ei ole eri alustojen tukea, jotkut käyttäjät pitävät sitä vakoiluohjelmina, eikä sillä ole tukea laajennuksille (ainakaan toistaiseksi, vaikka Microsoft sanoo työskentelevänsä asian parissa). Edgessä et voi synkronoida kirjanmerkkejäsi ja avata niitä eri tietokoneilla kuten Chromessa tai Firefoxissa. Edgessä on myös monia yleisiä haavoittuvuuksia ja altistuksia, jotka löytyvät Internet Explorerista ja jotka saavat käyttäjät haluamaan pysyä mahdollisimman kaukana Edgestä.

Syistä riippumatta, jos haluat estää Edgen kokonaan ja käyttää toista selainta oletuksena (valitettavasti ei ole laillista tapaa poistaa Edgen asennusta Windows 10 -tietokoneistamme), Reunojen esto on työkalu, johon haluat tutustua.

Edge Blocker on erinomainen työkalu aloittelijoille, koska se on niin helppo asentaa ja käyttää. Huomaa, että tarvitset järjestelmänvalvojan oikeudet, jotta Edge Blocker toimii. Suorittamalla Edge Blockerin järjestelmänvalvojan oikeuksilla tekemäsi muutokset vaikuttavat kaikkiin Windows 10 -tietokoneen tileihin.

Varoitus: käyttäjät ovat myös raportoineet ongelmista OneDriven ja muiden integroitujen työkalujen kanssa Edge Blockerin käytön jälkeen, mutta jos olet kuten minä etkä käytä OneDrivea, sinun pitäisi olla kunnossa.

Jos käytät OneDrivea, kokeile ohjelmistoa, ja jos sinulla on samat ongelmat, sinun on päätettävä, haluatko poistaa Edge Blockerin asennuksen. Jos olet tähän asti käyttänyt Edgeä oletusselaimesi, muista muuttaa se ennen kuin saat ohjelmiston käyttöön.

1. Ensimmäiset asiat ensin. Ilmeisesti tarvitset lataa Edge Blocker.

2. Pura lataamasi tiedosto, jotta se käynnistyy, napsauta suoritettavaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Suorita järjestelmänvalvojana". Jos näet seuraavan kuvan, valitse Lisätietoja ja Suorita silti.

3. Seuraavissa kuvissa näet Edge Blockerin, jonka ympärillä on sininen ja punainen epätäydellinen ympyrä. Sininen ympyrä tarkoittaa, että Edge Blocker ei ole käytössä, mutta kun napsautat estopainiketta, ympyrän pitäisi muuttua punaiseksi.

Kerroin, että Edge Blockerin asentaminen oli helppoa; olet valmis! Nyt sinun ei enää tarvitse sietää selainta. Tuntuu hyvältä, eikö?

Johtopäätös

Valitettavasti ei ole pysyvää tapaa päästä eroon Microsoft Edgestä; joten toistaiseksi voimme joko estää sen tai tehdä toisen selaimen, kuten Chromen tai Firefoxin, oletusselaimeksemme. Et koskaan tiedä, ehkä jonain päivänä Edge on selain, jota todella haluamme käyttää.

Ajatteletko estää Edgen tietokoneestasi? Jaa ajatuksesi kommenteissa.

Indeksi
  1. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up