Kuinka estää Googlea ja Facebookia vakoilemasta kaikkea

Tuntuuko, että Google ja Facebook valvovat meitä? Katsotaan yhdessä, kuinka yksityisyyden taso asetetaan niin rajoittavaksi, että vakoilut estetään

Vaikka Google ja Facebook kunnioittavat niitä, heillä on tapana pysyä aktiivisina, erityisesti verkkotoiminnan seurantaan liittyvissä asioissa. Google ja Facebook keräävät siis tietämättään dataa ja tietoa näkemistämme videoista, Internetissä avaamistamme sivuista, sosiaalisissa verkostoissa tekemistämme hauista ja monista muista asioista.

varten estää Googlea ja Facebookia vakoilemasta kaikkea mitä teemme ole vain varovaisempi yksityisyysasetusten kanssa ja valitse mahdollisuuksien mukaan vain kaikkein rajoittavimmat kohteet. Katsotaanpa yhdessä tässä oppaassa kuinka lisätä yksityisyyttä Google- ja Facebook-tileillämme, jotta he voivat käyttää omia tilejään tietäen, että niitä "vähemmän vakoillaan".

Indeksi
  1. Googlen tietosuojavalvonta
  2. Facebookin tietosuojavalvonta
    1. Johtopäätökset

Googlen tietosuojavalvonta

Noudattaakseen on yksityisyyden valvontajärjestelmä, joka tarjoaa eri merkinnät jokaiselle tilityypille (myös sen perusteella, mitä olemme jo aktivoineet tai poistaneet käytöstä aiemmin).

Useimmissa profiileissa meitä kehotetaan aktivoimaanverkko- ja sovellustoiminnan automaattinen poistaminen, mikä on erittäin hyödyllistä, jos haluamme hyödyntää Googlen palveluita, mutta emme halua, että henkilökohtaisia ​​tietojamme säilytetään liian kauan.

Jatkossa tietosuojavalvontaa meille tarjotaan (useimmissa tapauksissa). poistaa YouTube-historian automaattisesti Tietyn ajan jälkeen: viisas teko, joka estää meitä keräämästä liikaa tietoa videotyypeistä, joista pidämme tai katsomme useimmin.

Googlen esittämien ehdotusten lisäksi voimme myös analysoida yksityiskohtaisesti kunkin palvelun yksityisyyttä vie meidät sisään Tieto- ja tietosuojasivu, todellinen kiintopiste kaikille, jotka haluavat pitää Google-tilin yksityisyyden hallinnassa.

Tuomalla meidät tähän ikkunaan, meillä on pääsy muihin tietosuojavinkkeihin ja pystymme siihen myös poistaa käytöstä muut toiminnot, jotka vakoilevat kaikkea tekemäämme, joista seuraavat erottuvat:

Avaamme sitten kaikki Googlen tietosuojahallinnassa olevat kohteet ja valikot ja poistamme käytöstä kaiken, mitä pidämme haitallisena yksityisyytemme kannalta. Paperilla voimme myös poistaa kaiken käytöstä, mutta jotkin Googlen palvelut eivät välttämättä toimi kunnolla tai toimivat vain perusasetusten kanssa.

Facebookin tietosuojavalvonta

Monien Facebookiin vuosien varrella kuuluneiden skandaalien jälkeen sosiaalinen verkosto tarjoaa myös erittäin tehokkaita tietosuojanhallintatyökaluja. Ilmeisesti Emme voi odottaa täydellistä yksityisyyttä, mutta tietosuojavalvonnan osoittamien kohteiden estäminen tai deaktivointi voisi jo parantaa merkittävästi tapaamme käyttää tietojamme.

Tarkastettava viitesivu on Facebookin tietosuojavalvonta, joka on käytettävissä millä tahansa Facebook-tilillä.

Avaamalla tämän sivun löydämme useita tutkittavia osioita: hyvän tietosuojan varmistamiseksi suosittelemme, että avaat ne kaikki, jotta saavutamme profiilimme optimaalisen tietosuojatason. Avaamalla eri osiot voimme:

  • Katso, kuka käyttää jakamaamme sisältöä
  • Suojaa tilisi luvattomalta käytöltä
  • Valitse menetelmät, joilla ihmiset etsivät meitä Facebookissa
  • Muuta Facebookin jakamien tietojen asetuksia
  • Muuta Facebookissa näkyvien mainosten asetuksia

Eri osioissa näkyvät kohteet ovat räätälöityjä, koska jokainen meistä on asettanut Facebook-profiilin eri tavoilla vuosien varrella: tämä näyttö sisältää itse asiassa kaikki vaiheet, jotka tehtiin käsin sosiaalisissa asetuksissa ja jotka usein päättyivät unohduksesta.

Toinen hyödyllinen linkki yksityisyyden tarkistamiseen Facebookissa on Pikatietosuojalinkki, joka itse asiassa sisältää yhdellä sivulla kaikki Facebookin tilillämme käsittelemät tiedot.

Neuvo on avata kaikki läsnä olevat kohteet ja nähdä kuinka yksityisyys asetetaan Facebookissa, jotta profiilista tulee paljon turvallisempi ja vähemmän alttiina vakoilulle ja tietovarkauksille.

Johtopäätökset

Aiempaan verrattuna Googlen ja Facebookin tietosuojavalvonta on tullut hyvin yksinkertaiseksi toteuttaa: meidän on vain päästävä oikeille sivuille ja muuttaa yksityisyysasetuksia, joista emme pidä tai pelkäämme, että he saattavat jonain päivänä avata ovet vakoilulle tai liialliselle jäljittämiselle. Tämä ei tarkoita, että Google ja Facebook lopettavat tietojen keräämisen: tiedot kerätään aina, mutta valitsemalla kaikkein rajoittavimmat asetukset nämä tiedot poistetaan itsestään tietyn ajan kuluttua tai niitä ei enää jaeta muille sivustoille tai muille palveluille.

Ja jos olemme kyllästyneitä Googlen ja Facebookin vakoiluun, voimme aina poista tilejä, käyttämällä erityisessä oppaassa olevia ohjattuja toimintoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up