Kuinka estää joitain sivustoja tietokoneellasi

Ohjelmat, jotka estävät tiettyjen sivustojen avaamisen tietokoneellasi säännöillä, suodattimilla tai tiettyinä aikoina

Jos haluamme estää selaamisen joillakin verkkosivustoilla voimme käyttää useita tehokkaita menetelmiä, jotta voimme vastata tarpeisiin lohko aktivoidaan työpaikalla (sinä näet sivustot, jotka tuhlaavat eniten aikaa töissä) tai alkaen aktivoida alaikäisille tarkoitetulla PC:llä.

Tässä oppaassa osoitamme kaikki menetelmät, joita voimme käyttää estää verkkosivustot PC:llä, jotta Internetin selaaminen olisi tarkoitettu vain opiskeluun tai työhön. Yritämme näyttää sinulle vain ilmaisia ​​menetelmiä, vaikka joissakin tapauksissa voi olla tarpeen korostaa työkaluja ilmaisilla kokeiluversioilla.

1) Ohjelma estää sivustoja

varten estää sivustot Windows- tai Mac-tietokoneessahyvä ohjelma, jota voimme kokeilla URL-osoitteiden esto. Tämä ohjelma ei vaadi asennusta: meidän tarvitsee vain ajaa tiedosto sen lataamisen jälkeen ja aloittaa määritykset.

Käyttö on yksinkertaista ja ilman liikaa vaihtoehtoja, ja ainoana tarkoituksena on rajoittaa pääsy tiettyihin luetteloon merkittyihin sivustoihin, jotta niillä ei ole mahdollista vierailla millään tavalla. Tämä menetelmä voi olla tehokas sekä alaikäisten tietokoneiden estämiseen että työpaikkojen estämiseen.

2) Laajennukset sivustojen estämiseksi

Jos etsimme estettävän työaseman selaimeen integroitua suojaustasoa, suosittelemme kokeilemaan laajennusta välittömästi BlockSitesaatavilla ilmaiseksi Google Chrome Ja Mozilla Firefox.

Asentamalla tämän laajennuksen voimme valita, mitkä sivustot näytetään ja mitkä estetään, käyttämällä sallittujen luetteloon perustuvaa lähestymistapaa (eli estä kaikki paitsi) tai mustaan ​​listaan ​​perustuvaa lähestymistapaa (salli kaikki paitsi).

Asetukset voidaan suojata pääsalasanalla, jotta kukaan ei voi kiertää asetettuja rajoja ja turvallisuuden lisäämiseksi laajennus on suojattu asennuksen poistamiselta ja toistaa itsensä kaikissa olemassa olevissa profiileissa (itse asiassa sitä ei voi kiertää kerran asennettu Chromeen). Laajennus toimii ilmeisesti myös incognito-tilassa estääkseen sivustot kaikilta, jotka yrittävät kiertää kieltoja nimettömässä tilassa.

Muita Google Chromen laajennuksia, joita voimme käyttää tähän tarkoitukseen, ovat Estä sivusto esim Ja Estä sivusto.

Jotta se olisi todella tehokas, meidän on kuitenkin lisättävä sovellusten estojärjestelmä, jotta kuka tahansa tätä profiilia käyttävä voi käynnistää vain Chromen järjestelmän selaimena. tältä osin kehotamme sinua lukemaan oppaamme Ohjelmien lukitseminen salasanalla Windows PC:ssä.

2) Estä sivustot lapsilukon avulla

Jos ongelma koskee lasten tietokoneita, yksi tehokkaimmista työkaluista ei-toivottujen verkkosivustojen valvontaan ja estämiseen tai niiden käyttöajan rajoittamiseen on varmasti Nortonin perhe.

Asentamalla ohjelman PC:lle se piiloutuu näkyviltä ja käynnistyy järjestelmäpalveluna, joten sitä ei voi helposti poistaa käytöstä (edes käyttäjää vaihtamalla). Päästämällä ohjelman käyttöliittymään (pääsalasanan kautta) voimme lisää lapsillemme käyttöön otettava estoprofiili ja valitse, millä sivustoilla he voivat vieraillamillä sivustoilla hän ei voi vierailla (joko mustalla listalla tai valkoisen listan avulla), päättää kuinka paljon hän käyttää tietokonetta (dynaamisesti pois lukien opiskeluajat ja yötunnit) ja seurata kaikkia tietokoneella suoritettuja toimintoja, mukaan lukien avoimet ohjelmat (myös ' ne ovat lukittavia).

Kotiympäristössä se on luultavasti tehokkain ja tehokkain ratkaisumutta se ei ole saatavilla ilmaiseksi: voimme testata sen toimivuutta 30 päivää, jonka jälkeen sinun on ostettava käyttäjälisenssi jatkaaksesi käyttöä.

Muita tämän kaltaisia ​​lapsilukkoohjelmia voi tarkastella oppaassamme Lapsilukko ja lapsilukko PC:ssä ja Internetissä: 5 tapaa pitää lapset turvassa.

3) Estä sivustot toimistoissa

Jos etsimme jotain enemmän yrityskäyttöön suunnattua, jotta työntekijät eivät avaa Facebookia tai muita "häiritseviä" sivustoja, voimme luottaa ilmaiseen ohjelmaan. NxFilter.

Tämän kanssa kehittynyt Internet-liikenteen analysointi- ja hallintatyökalu (myös DNS-pyyntöjen perusteella) voimme soveltaa kaikkiin verkossamme oleviin tai yhden järjestelmänvalvojan hallinnoimiin tietokoneisiin DNS-estot, jotka estävät täysin sellaisten sivustojen avaamisen, joita emme halua avata työaikana. . Tämän ohjelman avulla voimme määritä molemmille sallittujen luettelo (kaikki sivustot estetty paitsi ne, jotka ovat hyödyllisiä työhön) on vähemmän tehokas musta lista (kaikki sivustot sallittuja lukuun ottamatta lueteltuja).

Jotta voisimme hyödyntää tämän työkalun potentiaalia parhaalla mahdollisella tavalla, meidän on estettävä verkkoasetusten muuttaminen (DNS:n muuttaminen) ja uusien ohjelmien asentaminen (kuten DNS Jumper); Tätä varten voimme käyttää paikallisia ryhmäkäytäntöjä, kuten oppaassamme on Windowsin paikallisen ryhmäkäytäntöeditorin (gpedit.msc) käyttäminen.

4) Estä Internet tiettyinä aikoina

Jos etsimme yleisen sivustolohkon sijaan jotain, joka estää Internet-yhteyden tietyissä aikaväleissä (opiskelu, työ, yöaika jne.), voimme luottaa täysin ilmaiseen työkaluun, kuten esim. InternetOff.

Tämän pienen mutta tehokkaan työkalun avulla voit aseta rullaava aikataulu kellonajoille ja päiville, jolloin Internet-yhteys on sallittu; "kiellettyinä" aikoina ei ole mahdollista avata mitään verkkosivustoa, koska yhteys estetään.

Ei-toivottujen muutosten tai sulkemisten estämiseksi tämä työkalu voidaan asentaa järjestelmäpalveluna ja se mahdollistaa myös suojaussalasanan luomisen, mikä myös estää tehokkaasti asennuksen poistamisen (suosittelemme silti ohjelman käyttöä ohjelmistojen tai järjestelmävalikoiden estoon "vaarallinen") .

Johtopäätökset

Viime aikoihin asti oli tehokas sivuston esto-ohjelma nimeltä K9 Web Protection: valitettavasti sen kehitys on päättynyt eikä sitä voi enää käyttää. Ilmaisista vaihtoehdoista ei ole pulaa, ja niiden avulla voit estää kaikki pyynnöt sivustoista, jotka eivät ole sallittuja tai aukioloaikojen ulkopuolella: K9:n tarjoaman suojan saman tason saavuttamiseksi meidän on valitettavasti yhdistettävä yksi tai useampi työkalu yhteen tai keskityttävä tehokkaalla maksullisella ratkaisulla, kuten Norton Family.

Toisessa oppaassa näytimme sinulle kuinka valvoa, mitä verkkoon liitetyissä tietokoneissa tehdään (kotiin tai, parempi, toimistoon).

Suojellaksemme alaikäisiä Internetin selaamiselta voimme myös käyttää joitain ohjelmat, jotka estävät selaamisen vaarallisilla tai aikuisille suunnatuilla sivustoilla.
Toinen erittäin tehokas tapa estää selaintasi avaamasta tiettyjä verkkosivustoja vaatii hosts-tiedoston muokkaamisen, mutta vaatii ehdottomasti jonkin verran perehtymistä Windowsin asetuksiin.

Indeksi
  1. 1) Ohjelma estää sivustoja
  2. 2) Laajennukset sivustojen estämiseksi
  3. 2) Estä sivustot lapsilukon avulla
  4. 3) Estä sivustot toimistoissa
  5. 4) Estä Internet tiettyinä aikoina
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up