Kuinka estää Macia nukahtamasta, kun suljet kannen

Kun suljet Macin kannen, se nukahtaa nopeasti. Tämä on macOS:n oletuskäyttäytyminen, mutta joskus tämä on viimeinen asia, jonka haluat. Tässä näytämme, kuinka voit estää Macia nukahtamasta, vaikka kansi olisi tiukasti kiinni.

Amfetamiini: ilmainen hereilläpito-apuohjelma Macille

Akun säästämiseksi macOS siirtyy vähitellen nukkumaan, kun suljet kannen. On kuitenkin olemassa useita "pysyä hereillä" -apuohjelmia, jotka voivat muuttaa tätä oletustoimintoa. Yksi suosituimmista hereilläpito-apuohjelmista on ilmainen Amfetamiini sovellus.

Kun käynnistät tämän sovelluksen, se lisää amfetamiinikuvakkeen Macin valikkopalkkiin.

Kun amfetamiinikuvake näyttää vaakasuoran viivan, se tarkoittaa, että amfetamiinitila ei ole aktiivinen ja Mac menee nukkumaan, kun suljet kannen. Jos kuitenkin napsautat hiiren kakkospainikkeella tai Control - napsautat amfetamiinikuvaketta, se näyttää pystysuoran viivan. Tämä pystysuora viiva tarkoittaa, että amfetamiinitila on aktiivinen ja Mac ei nukahda edes kansi suljettuna.

Voit kytkeä amfetamiinitilan päälle ja pois päältä.

Kun aktivoit amfetamiinitilan ensimmäisen kerran, sinun on napsautettava amfetamiinikuvaketta ja määritettävä tilan toiminta:

  • Salli näytön lepotila
  • Salli järjestelmän lepotila, kun näyttö on suljettu. Sinun on aktivoitava tämä asetus, jotta macOS pysyy hereillä kansi suljettuna.
  • Salli näytönsäästäjä 45 minuutin käyttämättömyyden jälkeen

Voit myös käynnistää amfetamiinitilan tästä avattavasta valikosta joko määrittämällä ajan, jonka amfetamiinitilan tulee toimia (minuutit, tunnit, muu aika/kunnes) tai asettamalla sen toimimaan toistaiseksi.

Jos et ole koskaan varma, onko amfetamiini aktiivinen vai ei-aktiivinen, napsauta Amfetamiini-kuvaketta. Jos amfetamiinitila ei ole aktiivinen, näet "Aloita uusi istunto" -viestin.

Jos amfetamiinitila on aktiivinen, avattavassa valikossa näkyy aika, joka on jäljellä, kunnes amfetamiinitila poistetaan automaattisesti käytöstä.

Älä polta akkua läpi

Macin nukkumisen estämisen haittapuoli on se, että se kuluttaa enemmän akkua.

On joitain lisäasetuksia, joiden avulla voit estää Macin tyhjenemisen. Pääset näihin asetuksiin napsauttamalla amfetamiinikuvaketta Macin valikkopalkissa ja valitsemalla sitten "Preferences…" Voit sitten valita "Istunnot"-välilehden.

Tällä välilehdellä voit antaa macOS:n nukkua, kun akun varaus laskee alle tietyn prosenttiosuuden. Tämä voi auttaa estämään Macin akun tyhjenemisen nollaprosenttisesti.

Jos otat tämän asetuksen käyttöön, voit myös käyttää "Virtalähdettä" ohittaaksesi kaikki akkuun liittyvät asetukset, kun Mac on kytkettynä pistorasiaan. Voit esimerkiksi määrittää amfetamiinin keskeyttämään istunnon, jos akun varaus laskee alle 10 prosentin, ja aloittaa sitten uuden istunnon heti, kun Mac on liitetty pistorasiaan.

Käynnistä Amfetamiini automaattisesti

Saattaa olla tiettyjä tilanteita, joissa haluat aina pitää Macin hereillä. Esimerkiksi kun macOS on kytketty pistorasiaan, ulkoiseen näyttöön tai asemaan. Voit myös haluta pitää Macin hereillä, kun se on yhteydessä tiettyyn verkkoon, kuten toimiston Wi-Fi-verkkoon tai tiettyyn DNS-palvelimeen.

Voit muuttaa näistä skenaarioista laukaisimia, jotka käynnistävät amfetamiinitilan automaattisesti. Liipaisimen luominen:

1. Valitse amfetamiinilogo Macin valikkoriviltä ja valitse sitten "Preferences…"

2. Valitse "Triggers"-välilehti.

3. Anna käynnistimellesi kuvaava nimi.

4. Napsauta "Criterion" -kohdassa "+" -symbolia.

5. Voit nyt valita erityyppiset liipaisimet, jotka haluat luoda. Jos esimerkiksi haluat käynnistää amfetamiinitilan, kun käynnistät tietyn sovelluksen, valitse "Sovellus" ja valitse sitten sovellus luettelosta. Aktivoidaksesi tämän tilan, kun olet yhteydessä kotiisi Wi-Fi-verkkoon, valitse "Wi-Fi-verkko" ja kirjoita sitten kotiverkkosi nimi. Voit ketjuttaa useita ehtoja yhteen, mutta huomaa, että kaikkien ehtojen on vastattava "tosia", jotta laukaisin voidaan aktivoida.

6. Valitse seuraavaksi amfetamiinikäyttäytyminen, jonka tämän kriteerin pitäisi laukaista. Estä Macia nukahtamasta varmistamalla, että valitset "Salli järjestelmän nukkua, kun näyttö on suljettu".

7. Kun olet tyytyväinen antamiisi tietoihin, napsauta Tallenna.

Nyt Macisi aktivoi amfetamiinitilan heti, kun nämä ehdot täyttyvät. Uudet triggerit ovat oletuksena käytössä, mutta voit poistaa triggerin käytöstä milloin tahansa siirtymällä kohtaan Asetukset… -> Triggerit. Etsi tästä valikosta liipaisin, jonka haluat poistaa käytöstä, ja poista sitten valinta sen mukana tulevasta valintaruudusta.

Kuten näet, on helppo estää Macia nukkumasta, kun suljet kannen. Vastaavasti voit automatisoida paljon asioita Macissasi automatisaattorin avulla tai korjata helposti jäätyneen näytön Macissa.

Indeksi
  1. Amfetamiini: ilmainen hereilläpito-apuohjelma Macille
  2. Älä polta akkua läpi
    1. Käynnistä Amfetamiini automaattisesti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up