Kuinka estää verkkosivusto Windows 10: ssä hosts-tiedoston avulla

On monia syitä, miksi et halua tiettyjen verkkosivustojen olevan käytettävissä selaimesi kautta. Et halua, että lapset kotona käyttävät ikävää sisältöäsi, tai voit estää näillä sivuilla näinä päivinä esiintyvät väärennetyt uutiset.

Tai et vain halua napsauttaa vaistomaisesti Facebookia tai YouTubea viiden minuutin välein, kun joudut työskentelemään? Selitystä ei tarvita. Tämä on oppaamme verkkosivustojen estämisestä Windows 10 -tietotiedoston avulla. Ei tarvita kolmannen osapuolen laajennuksia tai vastaavia. & # 8211; vain vanhanaikaiset asetukset ja isäntätiedostot.

Indeksi

  Tervehdi hosts-tiedostoa

  Jos olet joskus tehnyt muutoksia Windows 10: n Internet-asetuksiin, saatat olla perehtynyt hosts-tiedostoon. Vaikka se on yksinkertainen tiedosto, sillä on tärkeä rooli hallita kuinka tietokoneesi kommunikoi Internetin kanssa. Voit erityisesti ohittaa DNS (Domain Name System) -järjestelmän, joka määrittää verkkotunnukset / verkkosivustot tietyille IP-osoitteille ja muodostaa yhteyden niihin.

  Yksinkertaisesti sanottuna, voit päättää, mitkä sivustot haluat tietokoneesi kommunikoida ja miten haluat kommunikoida heidän kanssaan. Joten hosts-tiedosto on hieno tapa estää verkkosivustoja ja ohjata muita hauskoja pieniä asioita. Tänään keskitymme kuitenkin saartoon.

  Estä verkkosivustot hosts-tiedoston avulla

  Kaikki saattaa kuulostaa hieman monimutkaiselta, mutta se ei todellakaan ole.

  Siirry ensin Windows System32 -hakemistoon, jonka oletusarvoisesti pitäisi olla "C:". NWindowsSystem32Drivers jne. ”.

  Luo hosts-varmuuskopiotiedosto, jos menet väärin. (Olen varma, ettet!) Napsauta hiiren kakkospainikkeella Hosts-tiedostoa, valitse Kopioi ja etsi sijainti, johon haluat tallentaa ja liittää varmuuskopion.

  Kun olet valmis, palaa etc-kansioon ja napsauta hiiren kakkospainikkeella hosts-tiedostoa, napsauta Open With ja valitse Muistio.

  Host-tiedosto jaetaan sitten muokkausmuotoon. Sinun pitäisi nähdä useita merkintöjä numeroilla 127.0.0.0.1. Nämä ovat periaatteessa loopback-protokollia, jotka muunnetaan tietokoneellesi. Mikä tahansa verkkosivusto, jolle määrität tämän IP-osoitteen, jota verkkosivusto etsii tietokoneeltasi, eikä siksi, että verkkosivustoa ei tietenkään ole tallennettu tietokoneellesi. Tämä estää sivuston tehokkaasti.

  Jos haluat estää verkkosivuston (tai useita verkkosivustoja), sinun tarvitsee vain aloittaa uusi rivi Muistiossa asiakirjan alaosassa ja kirjoittaa 127.0.0.0.1 www.facebook.com tai estettävän sivuston koko nimi. .

  Aloita uusi rivi jokaiselle uudelle estettävälle sivustolle, jonka haluat estää. Kun olet valmis, napsauta Tiedosto ja sitten Tallenna. Ärsyttäviä verkkosivustoja, joita et halua elämässäsi, ei voida käyttää millään selaimeltasi. Jos kaipaat näitä sivustoja ja haluat niiden takaisin, avaa vain isäntätiedosto Muistiossa ja poista tietyt palautettavien sivustojen merkinnät. (Ole varovainen, mitä poistat ja mitä teet, älä poista itse isäntätiedostoa!)

  Johtopäätös

  Olen aina uskonut, että jos Windowsissa oli tapa tehdä jotain sisäisesti, se tulisi tehdä kolmansien osapuolten sovellusten sijaan. Jos et kuitenkaan ole täysin perehtynyt tähän, jokaiselle selaimelle, joka tekee työn, on hyvät laajennukset. Tutustu luetteloon Estä verkkosivustojen laajennukset Chromessa saadaksesi idean. Firefoxilla on hyvä puhelu LeechBlock Ja siellä on paljon enemmän.

  Silti en tunne tarvetta käyttää niitä nöyriä isäntätiedostojani täällä.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up