Kuinka estää Windowsia lataamasta Windows 10:tä

Kun Windows 10 lanseerattiin ensimmäisen kerran, monet meistä olivat siitä todella innoissaan ja varasivat ilmaisen päivityksen ja asensivat sen heti, kun se oli saatavilla. Tästä huolimatta jotkut päättivät olla päivittämättä Windows 10:een, ehkä tietosuojaongelmien, ohjelmien yhteensopimattomuuden tai tyytyväisyyden vuoksi nykyiseen Windows-versioon. Mutta asia on, että Microsoft lataa automaattisesti Windows 10 -päivityksen kaikkiin yhteensopiviin järjestelmiin riippumatta siitä, ovatko ne valinneet vai eivät.

Yksinkertaisesti sanottuna, valinnastasi välittämättä lataat hyvät 3+ Gt Windows 10:n nimissä. Itse asiassa Windows 10 -päivitys ladataan järjestelmääsi vain, jos sinulla on päivitys KB3080351 asennettuna.

Jos sinulla on vähän tilaa tai haluat vain säästää kaistanleveyttäsi, on hyvä idea estää Windowsia lataamasta Windows 10:tä automaattisesti. Loppujen lopuksi voit aina ladata Windows 10:n virallisella medianluontityökalulla. Näin voit lopettaa automaattisen latauksen.

Käytä ryhmäkäytäntöeditoria

Windowsin estäminen lataamasta Windows 10 -päivitystä on melko helppoa ja yksinkertaista. Aloita painamalla "Win + R", kirjoittamalla gpedit.msc ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin ryhmäkäytäntöeditorin.

Kun ryhmäkäytäntöeditori on avattu, siirry vasemmalla olevaan kohtaan "Tietokoneen kokoonpano -> Hallintamallit -> Windows-komponentit -> Windows Update Policy".

Etsi tästä näytöstä ja kaksoisnapsauta "Poista Windows-päivitys uusimpaan Windows-versioon Windows Updaten kautta" -käytäntö. Kun käytäntöasetusikkuna on avattu, valitse "Käytössä"-valintanappi ja napsauta ikkunoiden alareunassa näkyvää "Ok"-painiketta tallentaaksesi käytäntöasetuksen.

Jos sinulla ei ole KB3080351-päivitystä asennettuna, et löydä tätä käytäntöä.

Tästä eteenpäin Windows ei lataa Windows 10 -päivitystä. Jos haluat joskus palata takaisin, valitse joko "Ei käytössä" tai "Ei määritetty".

Windowsin rekisterin käyttäminen

Jos sinulla ei ole pääsyä ryhmäkäytäntöeditoriin, voit saavuttaa saman käyttämällä Windowsin rekisteriä. Aloita painamalla "Win + R", kirjoittamalla regedit ja painamalla Enter-painiketta avataksesi Windowsin rekisterin.

Kun Windowsin rekisteri on avattu, siirry seuraavaan avaimeen.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows

Meidän on luotava uusi aliavain. Voit tehdä tämän napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella Windows-näppäintä ja valitsemalla "Uusi" ja sitten "Avain".

Nimeä äskettäin luotu aliavain uudelleen nimellä "WindowsUpdate".

Kun olet luonut uuden aliavaimen, napsauta oikeaa ruutua hiiren kakkospainikkeella ja valitse "Uusi" ja sitten "DWORD (32-bittinen) arvo".

Nimeä äskettäin luotu arvo uudelleen "DisableOSUpgrade".

Kun olet luonut ja nimennyt uudelleen DWORD-arvon, kaksoisnapsauta sitä ja muuta arvotiedot arvoksi "1" ja napsauta "OK"-painiketta tallentaaksesi muutokset.

Näiden muutosten myötä Windows ei lataa Windows 10 -päivitystä, vaikka olisit varannut päivityksen. Jos haluat palata takaisin, vaihda arvotiedot takaisin arvoon "0" tai poista juuri luotu avain.

Kommentoi alla ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevien menetelmien käytöstä estääksesi Windowsia lataamasta Windows 10 -päivitystä automaattisesti.

Indeksi
  1. Käytä ryhmäkäytäntöeditoria
  2. Windowsin rekisterin käyttäminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up