Kuinka hallita budjettia Microsoft Excelissä

Excelin avulla pystymme pitämään yrityksen tai perheen budjetin kurissa Microsoftin tarjoamien tai verkosta ladattavien valmiiden arkkien ja mallien avulla.

Microsoft Excel sopii erityisen hyvin henkilökohtaisen budjetin hallintaan koko perheelle tai toimistolle. Jos käytämme jo Microsoft Exceliä, voimme helposti luoda budjetin käyttämällä Microsoftin itsensä tarjoamaa mallia, käyttämällä verkossa saatavilla olevia malleja tai luomalla sellaisen alusta.

Seuraavassa oppaassa näytämme siksi sinulle kuinka hallita budjettia Microsoft Excelissäjotta kuukausittaiset menot pysyvät aina kurissa, saat palautetta säästämistämme rahoista ja kuukausituloista (kuten palkasta tai tilisiirroista).

Käytä Excelin budjettimalleja

Hallitaksemme budjettia helposti Excelissä voimme luottaa Microsoftin suoraan toimittamiin malleihin, jotka on integroitu malliin Officen uusimmat versiot.

Käytä näitä malleja avaamalla Käynnistä-valikko (Windows) tai Launchpad (Macissa), etsimällä Microsoft Excel -sovelluksen ja näytöltä Uusikäytämme hakukenttää Etsi malleja verkosta etsiä Budjetti; Näemme joukon erittäin hyödyllisiä Excel-malleja henkilökohtaisten budjettien, henkilökohtaisten budjettien ja yritysbudjettien luomiseen.

Parhaat mallit, joita voit etsiä Microsoft Excelistä, ovat:

 • Henkilökohtainen kuukausibudjetti
 • Yksinkertainen kuukausibudjetti
 • Kuukausibudjetti perheelle
 • Pienyrityksen kulukortti
 • Yrityksen budjetti
 • Liiketoiminnan kuukausibudjetti
 • Yliopistojen budjetti
 • Lääkärinhoidon aloittamisen kustannukset
 • Tapahtuman budjetti
 • Lomabudjetin suunnittelu

Jokaiselle näistä budjeteista on saatavilla erilaisia ​​malleja ja tyylejä, meidän on valita tarpeisiimme sopiva. Jos haluat ladata jonkin mainituista malleista, kopioi se ja lisää se Excel-hakukoneeseen. Kun olet valinnut budjettimallin, painamme -painiketta Luoda odota esikatselussa mallin latautumista ja muokkaa sitä Excelissä.

Käytä verkossa saatavilla olevia budjettimalleja

Excelissä saatavilla olevien mallien lisäksi voimme käyttää joitain online-budjettimallithelposti muokattavissa millä tahansa tietokoneella, jossa on Microsoft Excel tai LibreOffice (avoimen lähdekoodin vaihtoehto Officelle ja sen ohjelmille).

Parhaat mallit netistä ladattavaksi ovat:

Voimme käyttää sivustoa ladataksesi muita Excel-budjettimalleja Smartsheetluokkansa paras, mitä se tarjoaa laskentataulukot käännetty italiaksi.

Jos englannin kieli ei ole ongelma, voimme täyttää budjetin valmiiksi käännetyt mallit englanniksilataamalla ne sivustoilta, kuten Taulukko123 Ja HubSpot.

Luo budjetti tyhjästä Excelissä

Kokeneemmille käyttäjille on myös mahdollista luoda a budjetti tyhjästä, käyttämällä Excelin tarjoamia työkaluja ja käyttämällä vain muutaman minuutin aikaa. Aloita avaamalla Excel, tällä kertaa painamalla Tyhjä työkirja ja aloitetaan luokkien luominen Käy peremmälle ja Mene ulosheti sisään Käy peremmälle yläreunassa (jotka ovat yleensä kiinteitä tai tulevat vakaista teoksista, joissa on tarkka määrä rivejä) ja niiden alla Mene ulos (jotka voivat olla erilaisia, joten niiden on hyödynnettävä kaikkia muita Excelin rivejä).

Kun on lisätty kaksi budjettiluokkaa, syötetään vuoden kuukaudet kirjoittamalla tammikuu kentällä B1 ja peräkkäin vetämällä luodaksesi kaikki kuukaudet; saamme laskentataulukon, joka on hyvin samanlainen kuin alla näkyvä. Nyt meidän tarvitsee vain valita kaikki budjettiin liittyvät solut ja painaa yläreunasta lisää ja paina lopuksi Pöytä.

Jos meidän on lisättävä uusia rivejä, aseta itsemme paikalleen Kokonaistulot Ja Ulostulot yhteensänapsauta hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lisää -> Taulukon rivit yläpuolelle. Tämän valmistelun jälkeen aloitamme tietojen lisäämisen taulukkoon ja huolehdimme niiden muuntamisesta valuutaksi valitsemalla täytetyt sarakkeet, painamalla yläreunassa Koti ja painamalla kuvaketta Tilinumeron muoto (kentän avaaminen Kirjanpito osiossa Numerot).

Saadaksesi tammikuun kokonaistulot ja menot valitsemme täytetyt kentät lisäämällä "=B3+B4" kentällä Kokonaistulot ja "=B8+B9+B10+B11+B12+B13" kentällä Ulostulot yhteensä saadaksesi kokonaissummat. Nimetyllä rivillä Ero (luodaan heti sen jälkeen Ulostulot yhteensä) lisää sen sijaan "=B5-B14" Tammikuun budjetin eron saamiseksi: jos tulos on positiivinen, olemme säästäneet jotain, jos tulee 0, olemme käyttäneet koko budjetin, kun taas negatiivisen tuloksen tullessa olemme tehneet tappiota.

Johtopäätökset

Budjetin aina seuraaminen antaa meille mahdollisuuden ymmärtää kuukausittain, milloin olemme säästäneet, ja samalla voimme saada erinomaisen budjetin uuden projektin kustannuksiin, jolloin tiedämme etukäteen, milloin kulutamme lopussa ja milloin maksaa sinulle alkuperäisestä projektista.

Budjetteja varten voimme käyttää sekä tämän sivun budjettimalleja että luoda oman budjettitaulukon alkaen tyhjästä laskentataulukosta ja käyttämällä perustoimintoja jokaisen kentän täyttämiseen tuloilla ja kuluilla.

Saat lisätietoja lukemalla ai-oppaamme ilmaiset taloushallinnon, rahan, budjetin ja henkilökohtaiset sijoitusohjelmat ja klo parhaat sovellukset rahan ja henkilökohtaisten kulujen hallintaan (Android ja iPhone).

Indeksi
 1. Käytä Excelin budjettimalleja
 2. Käytä verkossa saatavilla olevia budjettimalleja
 3. Luo budjetti tyhjästä Excelissä
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up