Kuinka havaita Windows Defenderin suojausvaroitushuijaus

Kyberrikolliset etsivät jatkuvasti uusia taktiikoita saavuttaakseen pahat tavoitteensa. Kun joku, joka ei ole perehtynyt tällaisiin ongelmiin, kohtaa huijauksen, yksi järjestelmä, jolla on hälyttävän suuri onnistumisen todennäköisyys, on Windows Defender -suojausvaroitushuijaus. Tämä opetusohjelma selittää, kuinka huijaus toimii ja kuinka erottaa oikeutettu varoitus huijauksesta.

Hyvä tietää: Opi poistamaan Windows Defender kokonaan käytöstä.

Mikä on Windows Defender -varoitushuijaus?

Selatat nettiä rennosti, ehkä etsit uutta reseptiä tai katsot uusimpia uutisia. Napsautat näennäisesti viatonta linkkiä tai mainosta. Mutta yhtäkkiä varoitussivu, jonka otsikko oli Windows Defender -hälytysilmestyy näytölle.

Tämä sivu väittää, että Windows Defender (nykyään Windows Security), Windowsin sisäänrakennettu virustorjuntakomponentti, on havainnut tietokoneeltasi viruksia tai haittaohjelmia ja että tietosi voivat vaarantua. Sinua kehotetaan olemaan sammuttamatta tai nollaamatta tietokonettasi, vaan sinua kehotetaan soittamaan tiettyyn numeroon tai lataamaan tietty korjaus.

Mutta tässä on saalis: Windows Defender Alert -sivu on vain savua ja peilejä. Se on huijaus, joka jäljittelee aitoja tietoturvavaroituksia ja kehottaa käyttäjiä ryhtymään välittömiin toimiin, jotka voivat vahingoittaa heidän järjestelmiään tai vaarantaa heidän henkilökohtaisia ​​tietojaan.

Tarkemmin sanottuna Windows Defender -varoitushuijaus (tunnetaan myös nimellä Windows Defender Security Center -huijaus) on eräänlainen pelotusohjelma. Se on eräänlainen haittaohjelma, joka on suunniteltu pelottamaan käyttäjiä ajattelemaan, että heidän tietokoneensa on vaarantunut tai välittömän uhan alaisena. Scareware-hälytysten ongelmana on, että ne voivat jäljitellä tarkasti aitoja turvallisuusvaroituksia käyttämällä virallisen näköisiä logoja, kieltä ja asetteluja. Tämän vuoksi joidenkin käyttäjien on haastavaa erottaa oikeutettu hälytys väärennetystä hälytyksestä.

Kärki: vaikka et tarvitse ylimääräistä virustorjuntaa, jos sinulla on Windows Defender, voit silti tarkistaa parhaat kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmistoratkaisut tietokoneellesi.

Lailliset vs. väärennetyt Windows Defender -tietoturvakeskuksen varoitukset

Mistä voit kertoa, oletko todella tekemisissä huijarin kanssa? Se on itse asiassa melko yksinkertaista, jos pitää mielessä muutamia asioita.

Vasemmalla: fake Windows Defender Security Centerin tietokoneen lukitusviesti | Oikealla: Todellinen Windowsin suojaushälytys

 • Lailliset Windows Defender -varoitukset tulevat näkyviin työpöytäikkunaan; he eivät koskaan väijytä sinua verkkosivuna, kun hoidat vain omaa liiketoimintaasi verkossa.
 • Väärennetyt Windows Defender -suojausvaroitukset näkyvät verkkosivuina, koska huijareiden on erittäin helppoa luoda Web-sivuja, jotka näyttävät aidolta hälytykseltä.

Lisäksi todellinen Windows Defender -hälytys ei pyydä sinua lataamaan kolmannen osapuolen ohjelmistoja, soittamaan maksuttomaan numeroon tai antamaan arkaluontoisia tietoja, kuten luottokorttitietojasi. Nämä ovat välittömiä punaisia ​​lippuja.

Sitä vastoin Microsoftin virallisissa hälytyksissä on tarkoitus saada sinut poistamaan löydetty uhka, suorittamaan täydellinen tarkistus tai päivittämään suojausasetuksiasi. He eivät varmasti lähetä sinua toiselle verkkosivustolle tai pyydä lataamaan "korjausta".

Miksi näet Windows Defenderin suojausvaroituksen

Useimmat väärennetyt Windows Defender -hälytykset laukaisevat seuraavat:

 • Vierailu haitallisella verkkosivustolla – Joskus voit löytää itsesi verkkosivustolta, joka näyttää lailliselta, mutta on itse asiassa julkisivu. Nämä sivustot isännöivät usein komentosarjoja, jotka voivat ohjata sinut huijaussivuille, mukaan lukien väärennetyt Windows Defender -hälytykset.
 • Napsauttamalla vaarantunutta linkkiä tai mainosta – selaat verkkosivua ja näet mainoksen jostakin, joka kiinnittää huomiosi. Näyttää vaarattomalta, eikö? Väärä. Jotkut mainokset on suunniteltu näyttämään viattomilta, mutta ne ovat itse asiassa haittaohjelmien tai pelotteluohjelmien pesäkkeitä.
 • Haittaohjelmien asentaminen – ehkä luulit lataavasi yksinkertaisen työkalun tai pelin, mutta et ymmärtänyt, että sen mukana tuli mainosohjelma tai vielä pahempi. Tämä ylimääräinen ohjelmisto voi toimia taustalla ja laukaista vääriä hälytyksiä, jotka yrittävät pelotella sinua ryhtymään harkitsemattomiin toimiin.
 • Roskapostiviestin avaaminen – Olemme kaikki saaneet niitä sähköposteja, jotka vaikuttavat hieman epäselviltä. He saattavat tarjota liian hyviä ollakseen totta tarjouksia tai esiintyä organisaationa, johon luotat. Mutta kun napsautat linkkiä tai lataat liitteen, saatat kutsua sisään haitallista koodia, joka laukaisee ärsyttäviä väärennettyjä suojausvaroituksia.
 • Laittoman Windows-kopion käyttäminen – jos käytät Windowsin piraattiversiota, olet jo epäedullisessa asemassa tietoturvan suhteen. Todentamattomista Windowsin kopioista puuttuu usein tärkeitä tietoturvapäivityksiä, ja niihin voidaan ruiskuttaa haittaohjelmia alusta alkaen.

Huijauksen tunnistaminen on vain puoli voittoa – tieto, kuinka estää sen toistuminen, täydentää verkkoturvallisuutesi kierteen. Jos et ryhdy toimenpiteisiin päästäksesi eroon perimmäisestä syystä, jätät etuoven täysin auki, jotta nämä huijarit voivat toistaa hyökkäyksen milloin tahansa.

Tiedoksi: tiesitkö, että voit käyttää Windows Defenderiä suoraan komentokehotteesta? Opi tästä oppaasta.

Windows Defenderin suojausvaroitushuijausten lopettaminen

Haluat luonnollisesti välttää kaikkia yleisiä väärennettyjen Windows Defender -suojausvaroitusten laukaisimia, mutta joskus se ei riitä. Jos näet jatkuvasti näitä varoituksia, vaikka pelaat varman päälle, se on merkki siitä, että jotain itsepäisempää on saattanut tunkeutua järjestelmääsi.

Tällaisissa tapauksissa sinun tulee suorittaa täydellinen haittaohjelmatarkistus ja palauttaa verkkoselaimesi oletusasetukset. Täysi tarkistus on välttämätöntä, jotta voidaan tunnistaa ja poistaa kaikki piilotetut haittaohjelmat, jotka voivat laukaista nämä väärät hälytykset. Lisäksi verkkoselaimen asetusten palauttaminen oletusasetuksiin auttaa kumoamaan haittaohjelman mahdollisesti tekemät muutokset, kuten aloitussivun tai hakukoneen muuttamisen.

Kärki: opi tarkastelemaan ja hallitsemaan tallennettuja salasanoja Microsoft Edgessä.

Suorita täydellinen haittaohjelmatarkistus Windowsissa siirtymällä kohtaan asetukset -> Yksityisyys ja turvallisuus. Vuonna Windowsin suojaus osio, napsauta Avaa Windowsin suojaus -painiketta.

Siirry kohtaan Virus- ja uhkien suojaus -välilehteä ja napsauta Skannausasetukset.

Valitse Täysi tarkistus vaihtoehto ja napsauta Skannaa nyt.

Odota skannauksen päättymistä. Jos Windows löytää haittaohjelmia, poista se noudattamalla näytön ohjeita.

Kun tämä on tehty, palauta Edge takaisin oletusasetuksiinsa. Käynnistä selain ja napsauta kolmea vaakasuuntaista pistettä oikeassa yläkulmassa. Valitse asetukset vaihtoehto.

Käytä oikeassa yläkulmassa olevaa hakupalkkia löytääksesi "palauta asetukset oletusarvoihinsa" -vaihtoehdon.

Napsauta tulosta ja vahvista päätöksesi nollata Microsoft Edgen asetukset napsauttamalla Nollaa -painiketta.

Kärki: Windows Security ei avaudu sinulle? Katso korjausluettelomme ongelman ratkaisemiseksi.

Kyberturvallisuustaidot ovat tärkeitä

Windows Defender Security Center -huijausten tunnistamisen ymmärtäminen on välttämätöntä digitaalisen turvallisuutesi ja sen jälkeen. Kyberturvallisuustaitojen parantamiseksi edelleen suosittelemme perehtymään viruksen poistamiseen, vaikka sinulla ei olisi virustorjuntaohjelmistoa. Loppujen lopuksi et koskaan tiedä, milloin kohtaat tilanteen, jossa virustorjunta epäonnistuu tai ei ole käytettävissä.

Indeksi
 1. Mikä on Windows Defender -varoitushuijaus?
 2. Lailliset vs. väärennetyt Windows Defender -tietoturvakeskuksen varoitukset
 3. Miksi näet Windows Defenderin suojausvaroituksen
 4. Windows Defenderin suojausvaroitushuijausten lopettaminen
 5. Kyberturvallisuustaidot ovat tärkeitä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up