Kuinka jakaa näyttösi Windowsissa

Kun käytät tietokonettasi, joskus yksi näyttö ei riitä. Saatat tarvita yhden näytön kirjoittaaksesi jotain ja toista lukeaksesi. Jos sinulla on tilaa, sinun tarvitsee vain tietää, kuinka saada siitä kaikki irti. Windows 10:ssä on hienoja vaihtoehtoja, joiden avulla voit jakaa näytön eri osiin ja käyttää vain näppäimistöä ikkunoiden siirtämiseen.

Lue myös: 6 tapaa tarkistaa kiintolevyn kunto Windowsissa

Jaa työkuorma virtuaalisten työasemien kesken

Tämä ei välttämättä ole teknisesti näytön jakamista, vaan sen erottamista ja laajentamista useille näytöille. Se on loistava perusta myöhemmille vihjeillemme, jotka osoittavat, kuinka voit avata ikkunoita ja jakaa näytön.

Windows 10:ssä voit luoda useita virtuaalisia työpöytiä, mikä on loistava tapa jakaa ikkunat ja sovellukset, joiden sisällä voit jakaa asioita edelleen. Paina Win + Tab siirtyäksesi Tehtävänäkymään ja sitten "+" -kuvaketta näytön yläreunassa.

Voit nyt vetää avoimet ikkunat uudelle työpöydälle jakaa työkuorman ikään kuin sinulla olisi kaksi näyttöä. Voit vaihtaa nopeasti kahden työpöydän välillä käyttämällä Ctrl + Win + oikea tai vasen nuoli, ja sen sisällä voit jakaa ikkunoita edelleen, kuten alla näytämme.

Kuinka ottaa Snap Assist käyttöön

Ominaisuus, joka mahdollistaa jakamisen, on Snap Assist. Jos et ole varma, onko se käytössä, paina Win- ja I-näppäimiä avataksesi Asetukset. Kun Asetukset-ikkuna tulee näkyviin, siirry kohtaan Järjestelmä ja sitten Multitasking.

Asetuksen pitäisi olla oletusarvoisesti päällä, mutta sen varmistaminen ei haittaa. Ehkä sammutit sen jostain syystä (tai joku muu teki).

Kuinka jakaa näyttö kahteen ikkunaan

Side-by-side-menetelmä edellyttää hiiren käyttöä. Valitse haluamasi ikkunat ja käytä Win- ja vasen/oikea-näppäimiä päättääksesi, mikä ikkuna menee kummallekin puolelle.

Kun yksi ikkuna on asetettu toiselle puolelle ja näet useita käytettävissä olevia ikkunoita toisella puolella, käytä nuolinäppäimiä siirtyäksesi ikkunasta toiseen. Paina Enter valitaksesi ikkuna. Voit myös ohittaa ikkunan ja valita toisen ikkunan painamalla Win + alanuolta.

Kuinka jakaa näyttösi neljään ikkunaan

Kun kolme ikkunaa ei riitä, on mahdollista pitää neljä ikkunaa auki. Yksi tapa tehdä tämä on avata neljä ikkunaa ja säätää niitä manuaalisesti haluamaasi kokoon hiirellä. Vedä jokainen ikkuna kulmaansa.

Edellinen menetelmä edellytti oikea-/vasennuolien käyttämistä, mutta tällä menetelmällä käytät ylös/alas-nuolia. Säädä ikkunoiden kokoa siirtämättä niitä minnekään ja aseta ne haluamaasi paikkaan Win- ja Up/Down-näppäimillä. Haluat ehkä leikkiä heidän kanssaan, kunnes ymmärrät sen.

Jos sinulla on kaksi ikkunaa auki vierekkäin, napsauta yhtä ja paina Win- ja Down-nuolinäppäimiä. Ikkuna pysyy vasemmassa alakulmassa, ja jäljellä oleva avoin ikkuna tulee näkyviin. Valitsemasi vastaa tyhjän tilan kokoa. Toista prosessi toisen jäljellä olevan ikkunan kanssa.

On myös mahdollista tehdä toinen ikkuna toista isommaksi. Aseta osoitin ikkunan kulmaan ja säädä sitä. Säädä muut ikkunat tarpeidesi mukaan.

Jaetun näytön pelaaminen Windows 10:ssä

Jos haluat erityisesti pelata jaetun näytön kanssa Windows 10:ssä, mikään yllä olevista ei ole juuri sitä, mitä etsit. Onneksi Windows voi olla vain paras jaetun näytön pelialusta Nucleus Co-op -nimisen työkalun ansiosta.

Tämän työkalun avulla voit muuttaa minkä tahansa sadoista suosituista moninpeleistä, joista puuttuu jaetun näytön toimivuus, täysin toimivaksi jaetun näytön peliksi. Sinun tarvitsee omistaa vain yksi kopio pelistä, sillä tämä työkalu saa Windowsin suorittamaan kaksi pelin esiintymää jakaen ne automaattisesti jokaiselle täyttöpuoliskolle (tai neljännekselle, pelaajien lukumäärästä riippuen).

Kun olet ladannut Nucleus Co-op, avaa se ja napsauta "Lataa peliskriptit" löytääksesi tuetut pelit. Kun olet ladannut skriptin, etsi pelin "exe" tietokoneeltasi linkittääksesi sen Nucleukseen.

Kun peli on valittu Nucleuksessa, voit sitten valita, miten haluat jakaa näytön - pystysuunnassa, vaakasuunnassa tai mukautetun vaihtoehdon.

Kun olet määrittänyt kaiken, napsauta Nucleuksen oikeassa yläkulmassa olevaa nuolta nähdäksesi, onko kyseiselle pelille lisää vaihtoehtoja. Kun olet valmis, napsauta "Poista".

Usein Kysytyt Kysymykset

1. Voinko jakaa näytön useille näytöille?

Kyllä sinä voit. Voit vetää ikkunoita saumattomasti seuraavaan näyttöösi ja napsauttaa niitä silti minne haluat. Sinun on kuitenkin tehtävä se hieman nopeammin saadaksesi ikkunan oikealle näytölle.

2. Toimiiko mikään moninpeli Nucleus Coopin kanssa?

Ei. Nucleus Coopin takana olevien ahkerien kehittäjien on tehtävä mukautettuja komentosarjoja saadakseen pelit toimimaan. Voit löytää täydellinen luettelo tuetuista peleistä täällä.

3. Voinko mukauttaa jokaisen napsautetun ikkunan oletuskokoa?

Windows 10:n oletusasetuksien avulla voit mukauttaa napsautettuja ikkunoita jossain määrin, mutta jotta jaetun näytön todella määrität haluamallasi tavalla, Windows 11:ssä on napsautusasetteluominaisuus, jonka avulla voit järjestää kaikki sovellusikkunasi näytöllä eri asettelujen perusteella. . Vaihtoehtoisesti voit käyttää PowerToysia, jonka avulla voit luoda FancyZoneja. Katso PowerToys-oppaamme täältä, jotta pääset alkuun.

On paljon mukavampaa jakaa näyttö kuin eri näytöt ympärilläsi. Se eliminoi niskan kurottelun nähdäksesi kaiken. Jos haluat lisää tapoja tasoittaa Windows 10 -kokemustasi, katso luettelo parhaista e-kirjojen lukuohjelmista Windows 10:lle ja oppaamme vanhojen ohjainten poistamisesta Windows 10:ssä.

Indeksi
 1. Jaa työkuorma virtuaalisten työasemien kesken
 2. Kuinka ottaa Snap Assist käyttöön
 3. Kuinka jakaa näyttö kahteen ikkunaan
 4. Kuinka jakaa näyttösi neljään ikkunaan
 5. Jaetun näytön pelaaminen Windows 10:ssä
 6. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. 1. Voinko jakaa näytön useille näytöille?
  2. 2. Toimiiko mikään moninpeli Nucleus Coopin kanssa?
  3. 3. Voinko mukauttaa jokaisen napsautetun ikkunan oletuskokoa?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up