Kuinka käynnistää ajoitetut tehtävät viiveellä Windowsissa

Useimmat teistä tietävät, että voit käyttää tehtävien ajoitusta erilaisten ohjelmien tai komentosarjojen käynnistämiseen ja saada ne tekemään monenlaisia ​​asioita, mutta tiesitkö, että voit todella viivyttää ajoitettujen tehtävien suorittamista?

Mahdollisuus viivyttää tehtävien suorittamista Task Schedulerissa on erittäin hyödyllinen. Esimerkiksi Windows-järjestelmässäni on monia käynnistysohjelmia, kuten Snagit, Enpass, OneDrive, FastKeys jne. Kuten voit arvata, kaikki nämä käynnistysohjelmat pidentävät Windowsin käynnistysaikaa. Tyypillisesti minulle käynnistysaika on 25-30 sekuntia.

Voin poistaa käytöstä joitakin käynnistyskohteita käynnistysajan pidentämiseksi. Haluan kuitenkin näiden ohjelmien käynnistyvän automaattisesti. Käynnistysajan pidentämiseksi poistin muutamat valitut käynnistyskohteet Task Managerin kautta, lisäsin kyseiset ohjelmat Task Scheduleriin ja määritin sen käynnistämään ne viiveellä jokaisen järjestelmän käynnistyksen yhteydessä. Viivyttämällä vähemmän tärkeiden käynnistysohjelmien käynnistämistä Task Scheduler -sovelluksella, pystyin lyhentämään käynnistysajan alle viiteentoista sekuntiin. Se on yli neljäkymmentä prosenttia parannusta menettämättä mitään toimintoja.

Se on vain yksi käyttötapa yhdelle tietylle skenaariolle.

Selvitetään, kuinka voit viivyttää ajoitettuja tehtäviä Windowsin tehtävien ajoittimessa.

Lue myös: Muistutusten määrittäminen Windowsissa

Aloita ajoitetut tehtävät viiveellä käynnistyksen yhteydessä

Vaikka näytän tämän Windows 10:ssä, sama menetelmä toimii myös Windows 7:ssä ja 8:ssa.

Tehtävien ajoittimessa on oikeat asetukset ja se helpottaa tehtävien aloittamista viiveellä Windowsissa. Mahdollisuus viivästyttää tehtäviä on kuitenkin Lisäasetuksissa, eivätkä nämä asetukset ole käytettävissä ohjatussa perustehtävien luontitoiminnossa. Päästäksesi lisäasetuksiin, sinun on käytettävä normaalia ohjattua tehtävänluontitoimintoa.

1. Avaa Task Scheduler etsimällä "Task Scheduler" Käynnistä-valikosta. Valitse vasemmasta paneelista "Task Scheduler Library" ja napsauta oikeanpuoleisessa paneelissa näkyvää "Luo tehtävä" -vaihtoehtoa.

2. Kirjoita Yleiset-välilehdelle oikea nimi ja kuvaus. Jos tehtävä vaatii järjestelmänvalvojan oikeuksia, valitse "Suorita korkeimmilla oikeuksilla" -valintaruutu.

3. Meidän on luotava laukaisin. Siirry tätä varten "Triggerit"-välilehteen ja napsauta "Uusi".

4. Valitse laukaisin avattavasta valikosta. Koska haluan käynnistää ohjelman viivästetyllä käynnistyksellä, valitsen "Käynnistyksen yhteydessä" -vaihtoehdon. Voit valita minkä tahansa muun haluamasi liipaisimen. Viivetoiminto on käytettävissä kaikille liipaisuille paitsi "on idle" -laukaisulle.

5. Valitse tapahtuman valinnan jälkeen valintaruutu "Viive tehtävää varten" ja valitse minuuttien määrä pudotusvalikosta. Minun tapauksessani viivyttelen ohjelman käynnistystä "15 minuuttia" järjestelmän käynnistämisen jälkeen. Napsauta "OK" jatkaaksesi.

6. Siirry nyt "Toiminnot"-välilehteen ja napsauta "Uusi".

7. Valitse toiminto. Minun tapauksessani se on "Aloita ohjelma". Valitse ohjelma napsauttamalla "Selaa" -painiketta. Jos ohjelma tarvitsee lisäargumentteja, voit kirjoittaa ne "Lisää argumentteja" -kenttään. Napsauta "OK" jatkaaksesi.

8. (Valinnainen) Jos käytät kannettavaa tietokonetta, haluat ehkä käynnistää tehtävän vain verkkovirtaa käytettäessä. Jos näin on, siirry "Ehdot"-välilehteen ja valitse "Käynnistä tehtävä vain, jos tietokoneessa on verkkovirta" -valintaruutu.

9. Voit jättää "Asetukset"-välilehden ennalleen. Napsauta "OK" -painiketta suorittaaksesi tehtävän luontiprosessin loppuun.

10. Lopuksi varmistaaksesi, että tehtävä suoritetaan oikein, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella pääikkunassa ja valitse vaihtoehto "Suorita". Jos virheitä ei ole, tehtävän pitäisi suorittaa välittömästi.

Lue myös: Kuinka korjata Task Scheduler, joka ei toimi Windowsissa

Tästä eteenpäin juuri määrittämäsi tehtävä suoritetaan asetustesi mukaisella viiveellä. Koska päätin viivyttää tehtävää käynnistyksen yhteydessä, se suoritetaan viisitoista minuuttia järjestelmän käynnistämisen jälkeen.

Kommentoi alle ja jaa ajatuksesi ja kokemuksesi yllä olevan menetelmän käytöstä ajoitettujen tehtävien viivyttämiseen Windowsissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up