Kuinka käyttää Clipchampia, uutta Windows Movie Makeria

Tutustutaan yhdessä kaikkiin Microsoft Clipchampin toimintoihin. Ohjelma korvasi Windows Movie Makerin PC-tietokoneissa Windows 11:llä.

Vaikka Windowsista löytyy monia videoiden editointiohjelmia, historialliset PC-käyttäjät eivät ole koskaan unohtaneet Windows Movie Makeria, eniten käytettyä videonmuokkausohjelmaa, vaikka sitä ei ole enää tuettu ja päivitetty vuosiin (voimme edelleen lataa se ja kokeile sitä).

Microsoft yritti korvata Movie Makerin sisäänrakennetuilla työkaluilla ja muilla vastaavilla ohjelmilla, mutta mikään ei ollut yhtä hyvä kuin Movie Maker; tilanne on saattanut vihdoin muuttua, koska Microsoft on päättänyt integroida Clipchamp videon muokkausohjelmaluokkansa parhaiden joukossa e Windows Movie Makerin todellinen perillinen.

Seuraavassa oppaassa Näytämme sinulle kaikki Microsoft Clipchampin päätoiminnotjoten voit alkaa tutustua uuteen editoriin ja luoda välittömästi uusia videoita jaettavaksi sosiaalisessa mediassa, chateissa, Twitchissä, YouTubessa tai millä tahansa muulla sivustolla, jonka parissa työskentelemme.

Clipchamp on integroitu Windows 11:een (se toimii myös Windows 10:ssä), etsi se sitten Käynnistä-valikosta; jos emme löydä sitä asennettuna tietokoneeseen päivitämme Windows 11:n tai lataamme sovelluksen suoraan osoitteesta

1) Käytä oletusmalleja uusille videoille

Yksi Clipchampin mielenkiintoisimmista ominaisuuksista on läsnäolo videomallejajoiden avulla voimme luoda uuden videon tarpeidemme ja alustan perusteella, jolla haluamme myöhemmin jakaa luodun videon.

Sovelluksen avaamisen jälkeen meidän tarvitsee vain painaa yhtä osiossa olevista malleista Inspiroidu mallista; vaihtoehtoisesti voimme löytää kokoelman kaikista videopohjista painamalla valikon vasemmalla puolella Mallit.

Mallin valitseminen helpottaa suuresti videomme luomista: jos valitsemme esim YouTube video mukautetaan jaettavaksi kuuluisalla jakamisalustalla, ja voit myös luoda nopeasti diaesitys (elokuvat, joissa on vieriviä staattisia valokuvia), videopelien pelivideot Ja videoita tapahtumiin ja lomiin.

Ei ole pulaa malleja videoiden luomiseen Instagramiin ja TikTokiinjotta voimme mukauttaa jokaisen videon tällä hetkellä eniten käytettyihin sosiaalisiin verkostoihin.

2) Leikkaa ja yhdistä videoita

Videonmuokkausohjelmia käytetään usein leikkaamaan videon osia, poistamaan ei-toivottuja osia tai yhdistämään useita videopätkiä yhdeksi.

Jos haluat leikata videoita ja liittyä niihin Clipchampissa, meidän tarvitsee vain avata sovellus Windowsissa ja painaa Luo uusi videopaina Tuo multimediaelementtejä ja valitse videot, joita haluamme muokata Windowsin tiedostonhallinnasta.

Kun olet ladannut multimediaelementit, pidä hiirtä painettuna videon päällä ja vedä se sovelluksen oikeaan alakulmaan (johon se on kirjoitettu Vedä media tähän), jotta video voidaan lisätä projektin aikajanalle.

Nyt kun video on lisätty projektin aikajanalle, siirrytään siihen kohtaan, johon haluamme tehdä leikkauksen ja paina yläreunassa olevaa painiketta Jakaa (saksin muotoinen) tai paina S-näppäintä suorittaaksesi leikkauksen.

Video leikataan: voit poistaa leikatun osan valitsemalla poistettavan leikkeen osan ja painamalla painiketta Poistaa (voimme myös painaa näppäimistön DEL- tai DEL-näppäintä saadaksesi saman vaikutuksen).

Videoiden yhdistäminen on yhtä helppoa: meidän tarvitsee vain lisätä yhdistettävät videot samalle aikajanalle, sovittaa niiden reunat täydellisesti ja painaa yläreunasta Viedä luodaksesi yhden videon.

3) Laita musiikkia videoon

Toinen erittäin suosittu toiminto PC-videoeditorien keskuudessa on mahdollisuus lisää musiikkia ja äänitehosteita videoihimmevarsinkin jos ne on jaettava TikTokissa tai Instagramissa.

Jos haluat lisätä musiikkia videoomme Clipchampilla, avaa sovellus Windowsissa, paina -painiketta Luo uusi videolataamme multimediaelementit, vedämme ne aikajanalle ja painamme lopuksi kenttää Lisää ääni (näkyy välittömästi lisäämämme videon aikajanan alapuolella).

Näyttöön tulee sivu, jolla on erilaisia ​​äänitehosteita, joita voit lisätä videoon: jatkaaksesi meidän tarvitsee vain valita haluamasi tehoste tai musiikki ja painaa Lisää aikajanalle.

Jos haluamme lisätä omaa musiikkiamme videoon, siirrytään uudelleen valikkoon Sinun multimediasijatkamme Tuo multimediaelementtejävalitse kappale MP3-muodossa (tai muissa äänimuodoissa) ja, kun lataus on valmis, vedä kappale aikajanan Lisää ääni -palkkiin.

Poistaaksesi äänen videosta, meidän tarvitsee vain painaa leikettä aikajanalla, klikata oikeassa yläkulmassa Audio ja nollaa äänenvoimakkuus; voimme myös käyttää avainta Irrota ääni erottaaksesi videon äänestä poistamalla irrotettu ääniraita ja lisäämällä musiikkitehosteita tai jonkin kappaleistamme.

Tästä aiheesta voimme myös lukea oppaamme sivustot, joilla voit ladata ilmaista musiikkia, jota voit kuunnella ilmaiseksi klubeilla ja juhlissa.

4) Lisää siirtymiä ja tekstiä videoon

Siirtymätehosteiden ja tekstin lisääminen videoon on erittäin helppoa Clipchampissa. Jatkaksemme siirtymätehosteita meidän tarvitsee vain lisätä videoita aikajanalle (tai leikata yksittäinen video luodaksesi lisää leikkeitä), asettaa hiiri kahden videon väliin ja heti, kun +-painike tulee näkyviin, paina Lisää siirtymä.

Oikealle puolelle avautuu uusi osio, jossa voit valita kahden leikkeen väliseen siirtymiseen käytettävän siirtymätehosteen sekä tehosteen keston. Muut videoon lisättävät siirtymät voidaan katsoa painamalla -painiketta Siirtymät läsnä vasemmalla puolella.

Jos sen sijaan haluamme lisätä tekstiä videoiden väliin (luoda otsikon leikkeen luvulle), paina valikon vasemmassa reunassa Tekstivalitse paikalla olevien joukosta haluamasi malli, vedä se aikajanalle ja aseta se videon alkuun palkin avulla Lisää teksti läsnä aikajanan yläpuolella; tällä tavalla on mahdollista sijoittaa tekstiä kahden leikatun leikkeen väliinkahden yhdistetyn videon välissä tai videon lopussa.

Tekstin lisäämisen jälkeen oikealle avautuu uusi valikko, jossa voit valita lisättävän tekstin ja valitulle tehosteelle käytettävän fontin.

5) Kuinka tallentaa videoita Clipchampissa

Hyödyntämään täysin Windows Movie Makerin perintöä, Clipchamp integroituu upeita ominaisuuksia uusien videoiden tallentamiseen käyttämällä verkkokameraa, tietokoneeseen kytkettyä ammattikameraa tai tallentaa tietokoneen näytön suoraanjoten voit luoda nopeasti opetusvideoita.

Tallentaaksesi videota Clipchampilla avaamme ohjelman, paina -painiketta Nauhoita jotainvalitsemme videolähteen vasemmalla puolella olevista (esim Näyttö), annamme sovellukselle kaikki tarvittavat käyttöoikeudet, paina vasemmassa alakulmassa olevaa painiketta Ennätys (punainen ympyrä), valitse, mitä nauhoitetaan näytölle (ikkuna, välilehti vai koko näyttö), valitse lisätäänkö järjestelmän ääni ja paina lopuksi Jaa aloittaaksesi varsinaisen tallennuksen.

Paina nauhoituksen lopussa -painiketta Lopettaa vasemmasta alakulmasta tarkistamme tallennetun videon esikatselun ja jos pidämme videosta, painamme eteenpäin Tallenna ja muokkaa avataksesi sen Clipchamp-editorissa.

Video lisätään automaattisesti projektin aikajanalle, joten voit leikata, muokata ja lisätä äänitehosteita tai musiikkia. tehdäksesi välittömästi muita tallenteita (lisätäksesi alkuperäiseen tallenteeseen) voimme käyttää valikkoa Tallenna ja luo ylävasen.

Videopelien tai käyttäjävuorovaikutteisten esittelyvideoiden ystäville on mahdollista tallentaa sekä ohjelmaikkuna että web-kameramme toiminnolla Näyttö ja web-kameravalitsemalla tallennettavan sovellusikkunan, sijoittamalla verkkokamerasta tulevan tallennusponnahdusikkunan ja antamalla luvan käyttää verkkokameraamme.

Tallennuksen lopussa saamme videon valitusta ikkunasta ja ruudun halutussa kulmassa ponnahdusikkuna, jossa on kasvomme.

Tästä aiheesta voimme lukea oppaamme kuinka tallentaa työpöydän ja pelien suoratoisto PC:llä.

Johtopäätökset

Monien pelien kokeilun jälkeen voimme sanoa sen Clipchamp on selvästi parempi kuin Windows Movie Maker ja mikä tahansa muu Windowsille saatavilla oleva videonmuokkausohjelma. Ohjelma on todella helppokäyttöinen, se tarjoaa kaikki tarvittavat työkalut videoiden muokkaamiseen, luomiseen ja vientiin, siinä ei ole mainosviestejä ja se toimii hyvin kaikilla tietokoneilla.

Jos Clipchamp ei vakuuta sinua ja haluamme kokeilla muita kelvollisia ohjelmia, suosittelemme, että luet ai-oppaamme online-videonmuokkaussivustoja ja muokata videoita remixeillä ja erikoistehosteilla ja ai ohjelmat MP4-, MKV- ja AVI-videoiden muokkaamiseen.

Indeksi
  1. 1) Käytä oletusmalleja uusille videoille
  2. 2) Leikkaa ja yhdistä videoita
  3. 3) Laita musiikkia videoon
  4. 4) Lisää siirtymiä ja tekstiä videoon
  5. 5) Kuinka tallentaa videoita Clipchampissa
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up