Kuinka käyttää lähde-DEB-paketteja ohjelmiston asennuksen mukauttamiseen

Jos käytät suurta Linux-jakelua, kuten Ubuntu tai Fedora, sen mukana tulee paketinhallinta, jonka avulla voit helposti asentaa binaaripaketit (DEB tai Kierrosluku ) järjestelmässäsi. Jos kuitenkin aiot mukauttaa asennettavaa ohjelmistoa esimerkiksi lisäämällä lisäominaisuuksia, kannattaa ehkä käyttää lähdepaketteja ja kääntää ne itse.

On olemassa pari syytä, miksi saatat kiusata kokeilla sitä itse:

  • Kun käännät jotain paikallisesti, päädyt ohjelmistoversioon, joka on paljon räätälöity laitteistollesi, mikä voi johtaa joihinkin suorituskyvyn parannuksiin (päinvastoin, ennalta käännetyt binaaritiedostot kohdistuvat usein 'pienimpään yhteiseen nimittäjään' eivätkä ne välttämättä hyödy siitä. etuna enemmän huippuluokan koneita).

  • Lähteestä kääntäminen antaa sinulle myös mahdollisuuden ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä tietyt ohjelmiston ominaisuudet. Vaikka joissakin tapauksissa siihen liittyy koodin muokkaaminen, toisissa se on yhtä helppoa kuin lipun lisääminen tai poistaminen koontikomennoista.

  • Lopuksi, vapaiden ohjelmistojen yhteisön jäsenenä ei koskaan satuta tutkia, miten kaikki nämä upeat sovellukset tehdään. Vaikka kokoaminen alkuperäisestä lähdekooditiedostosta saattaa olla pidemmälle kuin normaali käyttäjä, lähdekoodipakettien käyttö antaa meille mahdollisuuden tarkastella kehitysprosessia meille vain kuolevaisille käyttäjille.

Indeksi
  1. DEB-lähdekoodipakettien rakenne
  2. Asenna DEB-lähdekoodit

DEB-lähdekoodipakettien rakenne

Ladatessaan DEB-lähdekoodipakettia arkistosta paketinhallinta huolehtii kolmesta ensisijaisesta tiedostosta (jotka näkyvät alla olevassa Ubuntu-arkistossa):

  • [nombre del paquete]_[número de versión].orig.tar.gz : Tämä tiedosto sisältää alkuperäisen ohjelman lähteen tai kehittäjien lähdekoodin.
  • [nombre del paquete]_[número de versión]build1.debian.tar.gz : Tämä tiedosto sisältää yllä olevan koodin ja tarvittavat muutokset, jotta se olisi yhteensopiva DEB-pohjaisten järjestelmien kanssa.
  • [nombre del paquete]_[número de versión]build1.dsc : Paketin tiedostojen kuvaus, joka voi sisältää myös allekirjoituksen.

Asenna DEB-lähdekoodit

DEB-järjestelmän ja mukana olevien työkalujen avulla on helppo ladata ja koota ohjelmistoversioita APT-arkistoista. Seuraavat vaiheet kuvaavat prosessia:

Ensin sinun on asennettava joitain ohjelmistoja, joiden avulla voit koota muita ohjelmia. Anna seuraava komento terminaalista:

sudo apt-get install build-essential

Sinun on myös varmistettava, että lähdetietovarastot ovat käytössä.

Tarkista paketinhallinnasta "Ohjelmistolähteet" ja varmista, että "Lähdekoodi" -vaihtoehto on valittu.

Vaihtoehtoisesti voit tarkistaa "/etc/apt/sources.list" -tiedoston ja vahvistaa, että seuraavat rivit näkyvät ilman "#" -merkkiä edessä (poista se ja tallenna tiedosto):

deb-src http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ universo preciso
deb-src http://us.archive.ubuntu.com/ubuntu/ accurate multiverse

>

Apt-src-työkalu on "apt-get" -versio, joka toimii lähdekoodipaketeilla. Asenna se seuraavilla tavoilla:

sudo apt-get install apt-src

Huomautus - Jos asennat tämän paketin ensin, se asentaa myös build-essentials -paketin

Seuraavaksi saatat joutua hankkimaan joitain kirjastoja tai muita ohjelmistoja, joita tarvitaan haluamasi paketin rakentamiseen (tämä on riippuvuus, mutta erilainen kuin mitä saatat löytää binaaripaketteja asennettaessa).

sudo apt-get build-dep[nombre del paquete]>[nombre del paquete

Ahora puede descargar el paquete. El siguiente comando le traerá el paquete, lo compilará y lo instalará automáticamente:

sudo apt-src --build install[package]

>[paquete

Si prefiere descargar el paquete fuente, ya sea para echar un vistazo dentro, o para hacer algunos cambios, puede descargarlo y luego instalarlo una vez que esté en su sistema local con lo siguiente:

sudo apt-src install[nombre del paquete]

>[nombre del paquete

(Esto descargará los archivos fuente anteriores)

sudo apt-src build[nombre del paquete]

(Tämä luo paketin ladatuista tiedostoista)

sudo dpkg -i[nombre(s) de archivo del paquete].deb>.

Debianin lähdekoodipaketit ja niihin liittyvät työkalut ovat loistava tapa aloittaa oppiminen ilmaisista ohjelmistoista. Yhteisön jäsenenä sinun tulisi kokeilla sitä ja oppia arvostamaan kehittäjien tekemää kovaa työtä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up