Kuinka käyttää Linux Ext4 -osiota Windowsista

Jos käynnistät Windowsin ja Linuxin kaksoiskäynnistyksen, saatat olla hyödyllistä päästä käsiksi Linux-järjestelmän ext4-osion tiedostoihin ollessasi kirjautuneena Windowsiin. Tämä tarkoittaa, että voit käyttää Linux-tiedostojasi Windowsista ilman, että sinun tarvitsee käynnistää uudelleen Linuxiin. Tässä näytämme sinulle pari tapaa, joilla voit käyttää Ext4-osiota Windowsista.

Huomautus: Vaikka voit käyttää Ext4-osiota, et voi muokata/muokata näitä Linux-pohjaisia ​​kirjaustiedostojärjestelmiä Windows-tietokoneessa, koska se tukee vain FAT32- ja NTFS-tiedostoja.

Lue myös: Kuinka siirtyä Windowsista Linuxiin

Käytä Ext4-tiedostoja Windows-alijärjestelmässä Linuxille (WSL)

Jos käytät Windows Subsystem for Linux (WSL) -käyttöjärjestelmää Windows 10 Build 20211:ssä ja uudemmissa versioissa, voit liittää osioitumattomat ja osioidut levyt mihin tahansa Microsoftin hyväksymään Linux-jakeluun. Tämä sisältää kaikki virtuaalisen kiintolevyn (VHD) tiedostot, mukaan lukien Linux Ext4 -tiedostojärjestelmät.

Tämä ominaisuus toimii vain WSL 2:n kanssa, jota tuetaan vain yhteensopivissa järjestelmissä.

Voit työskennellä WSL:n kanssa ottamalla Windowsin sisäänrakennettu WSL-ominaisuuden käyttöön "Ohjelmat ja ominaisuudet" -kohdassa, johon pääset hakukentästä. Voit myös ottaa sen käyttöön PowerShellissä (järjestelmänvalvojatilassa) seuraavilla tavoilla:

dism.exe /online /enable-feature /featurename:Microsoft-Windows-Subsystem-Linux /all /norestart

Avaa seuraavaksi PowerShell järjestelmänvalvojatilassa. On erittäin tärkeää asentaa WSL:n uusin versio, joka on tällä hetkellä WSL2. Voit asentaa sen Windows Insider -ohjelmasta tai noudattaa alla olevia manuaalisia ohjeita.

Tarkista ensin vaatimukset WSL 2:n käyttämiselle, joka x64-järjestelmissä sisältää minkä tahansa koontiversion 1903 tai uudemman, ja 2004 tai uudempi ARM64-järjestelmissä. Ota seuraavaksi Virtual Machine -ominaisuus käyttöön alla olevan kuvan mukaisesti.

dism.exe /online /enable-feature /featurename:VirtualMachinePlatform /all /norestart

Lataa tämän jälkeen Linux-ytimen päivityspaketti tältä Microsoftin sivulta. Se on hyvin yksinkertainen asennus. Valitse oikea latauslinkki sen mukaan, onko sinulla x64- vai ARM64-kone.

Muista käynnistää kone ennen uudelleen, jotta WSL on kunnolla käytössä, muuten Linuxin päivityspaketti näyttää virheilmoituksen asennuksen aikana.

Kun Linux-päivityksen asennus on valmis, palaa PowerShelliin ja määritä WSL 2 oletusversioksi kirjoittamalla seuraava.

wsl --set-default-version 2

Etsi Microsoft Storesta ja valitse mikä tahansa tuettu Linux-jakelu. Se on ladattava ja asennettava Windows-laitteeseen.

Käytä seuraavaa komentoa nähdäksesi järjestelmässäsi käytettävissä olevat levyt. Jos olet aiemmin luonut laitteellesi Linux-osioita WSL-distrollesi, ne näkyvät täällä. Alla olevassa kuvassa niitä ei näy.

wmic levyasemaluettelo lyhyt

Liitä ext4 käyttämällä seuraavaa komentoa. Linux-osion levypolun pitäisi näkyä yllä olevassa kuvassa.

Jos et halua käyttää päätettä, voit käyttää suoraan liitettyjä tiedostoja, mukaan lukien ext4, File Explorerista. Siirry kohtaan C:\Users\{Käyttäjänimi}\AppData\Local\Packages. Etsi asennettu Linux-paketti. (Tässä kuvakaappauksessa "Ubuntu" oli hakutermi.)

Kun hakutulokset tulevat näkyviin, katso "LocalState"-nimisen kansion sisään.

Asennetun Linux-paketin ext4-tiedostojärjestelmä WSL-muodossa on saatavilla Virtual Hard Disk (VHD) -muodossa.

Voit tallentaa, siirtää ja kopioida ja liittää tämän ext4-pohjaisen kiintolevykuvatiedoston, mutta et voi muokata sitä Windowsissa.

Käytä Linux Ext4 -osiota Linux Readerilla

Jotta voit käyttää Linuxin ext4-osioita Windowsissa, sinun on käytettävä ohjelmistoa, kuten Linux Reader. Asenna ja käynnistä sovellus. Prosessin tulisi kestää vain muutama minuutti.

Kun olet sisällä, voit tarkastella ext4 (tai 2 tai 3) osiota, jotka on liitetty mihin tahansa Linux-käyttöjärjestelmään.

Voit käyttää kansioita aivan kuin käyttäisit tavallista tiedostojenhallintaa. Ilmaisella versiolla voit lukea ja tallentaa tiedostoja ja kansioita napsauttamalla "Tallenna" -painiketta ja sitten "Tallenna tiedostot". Koska tämä on Windows-järjestelmä, et voi muokata näitä tiedostoja.

Voit myös liittää kansioita napsauttamalla "Liitä järjestelmään" Tallenna-painikkeen jälkeen.

Sinun on valittava asemakirjain, johon haluat liittää kansion.

Kun olet valinnut aseman kirjaimen, paina Mount, niin voit käyttää kansiota Windowsin Resurssienhallinnassa. Sinulla on myös mahdollisuus asentaa koko osio. Voit tehdä tämän napsauttamalla osiota hiiren kakkospainikkeella ja valitsemalla "Liitä levylle kirje". Valitse Unmount, kun olet selannut kansiota ja käyttänyt tarvitsemiasi tiedostoja.

Tämän jälkeen voit valita levykirjaimen, johon haluat liittää osion. Paina "Liitä" ja voit käyttää ext4-osiota Windowsin Resurssienhallinnasta. Valitse Unmount, kun olet valmis.

Nämä ominaisuudet ovat kaikki saatavilla ilmaiseksi. Ilmainen versio mahdollistaa myös levykuvien asentamisen ja luomisen. Jos ostat PRO-version, sinulla on pääsy muihin tiedostojärjestelmiin, kuten ZFS, salattu APFS, XFS, Hikvision NAS ja DVR sekä salatut Bitlocker-levyt. Voit myös lähettää käyttämiäsi tiedostoja FTP-palvelimelle.

Lue myös: Kuinka asentaa Windows VirtualBoxiin Linuxissa

Käytä Linux Ext4 -osiota Ext2Readilla

Ext2Readia ei ole päivitetty vuoden 2012 jälkeen, mutta se ei tarkoita, että se ei enää toimi. Sitä tuetaan kuitenkin paljon paremmin vanhemmissa Windows-versioissa, kuten Windows 7:ssä, uusimpien sijaan.

Jos käytät Windows 10 tai 11, sen jälkeen lataamalla EXT2Readasenna se ja suorita se järjestelmänvalvojana.

Se tunnistaa automaattisesti kaikki tietokoneesi ext4-osiot.

Voit selata tiedostojärjestelmää ja tallentaa tiedostot ja kansiot, joita haluat käyttää Windowsissa. Voit myös avata ext4-kuvia.

Käytä Ext4:ää Virtualbox OS:lle Windowsissa

Windowsin avulla voit asentaa kaikki virtuaalilevyt, jotka on alustettu Linux ext4 -tiedostojärjestelmällä. Se tehdään vieraslisäyksillä (VM:illä), jotka on tehty Windows-koneellesi asennettuun VirtualBox-käyttöjärjestelmään.

Ensin sinun on määritettävä Linux-käyttöjärjestelmä VirtualBoxissa. Siirry kohtaan "Luo uusi kone" ja valitse VM:n Linux-kokoonpano.

Kun olet valinnut suositellun RAM-muistin vähimmäismäärän, sinun on luotava VirtualBox-levykuva (VDI), virtuaalinen kiintolevy (VHD) tai virtuaalikoneen levy (VMD). Voit valita, pidetäänkö se dynaamisesti varattuna vai kiinteässä koossa, ja valita sitten tämän virtuaalilevyn koon megatavuina.

Kun käynnistät testikoneen VirtualBoxin ollessa käynnissä, virtuaalinen kiintolevy ja kaikki siihen liittyvät Ext-tiedostot alkavat toimia ja niitä voidaan käyttää "Linux"-virtuaalikoneessasi.

Linux-virtuaalityöasemat Windowsissa käyttävät ext4-tiedostomuotoa.

Voit käyttää luomaasi Linux-testikonetta "VirtualBox VMs,r"-nimisessä kansiossa, joka on tallennettu kansioon "C:\Users\Username". Tämä sisältää minkä tahansa ext4-tiedostojärjestelmän, joka on alustettu VHD-kuvatiedostoon.

Nyt kun tiedät, kuinka voit käyttää ext4-osiota Windowsista, opi, kuinka voit tehdä saman asian macOS:ssä tai saada apua Windows-osion käyttämiseen ja kirjoittamiseen Linuxista.

Indeksi
  1. Käytä Ext4-tiedostoja Windows-alijärjestelmässä Linuxille (WSL)
  2. Käytä Linux Ext4 -osiota Linux Readerilla
  3. Käytä Linux Ext4 -osiota Ext2Readilla
  4. Käytä Ext4:ää Virtualbox OS:lle Windowsissa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up