Kuinka käyttää Pktmonia Windows 10:ssä komentojen avulla? - Monitorityökalu

Voimme ladata Windowsissa monia ulkoisia työkaluja hallitaksemme tehokkaasti verkkoamme, jossa joskus on käynnistysongelmia. Lisäksi on myös mahdollista löytää mielenkiintoisia toimintoja, jotka on integroitu käyttöjärjestelmään, joten niitä ei tarvitse asentaa, Pktmon on yksi näistä toiminnoista jonka avulla voimme hallita verkkoliikennettä ja seurata näitä verkkoja, näillä riveillä selitämme kuinka Pktmonia käytetään Windows 10:ssä komentojen avulla.

Indeksi
  1. Mitkä ovat Pktmon-työkalun pääkäytöt Windows 10:ssä?
    1. Hallitse pakettisuodattimia
    2. Valvo verkkoliikennettä
    3. Muunna ETL PCAPNG-muotoon
  2. Kuinka suorittaa komennot Pkmtonin käyttämiseksi Windows 10:ssä helposti?
  3. Onko Packet Monitor -työkalua mahdollista käyttää verkkoskannaukseen?

Mitkä ovat Pktmon-työkalun pääkäytöt Windows 10:ssä?

Ennen kuin alamme selittää lyhyesti erilaisia ​​käyttötarkoituksia, joita voimme antaa tälle ohjaustyökalulle, ensimmäinen asia, joka meidän on tehtävä, on käynnistää Windows 10 -komentokehote, muistaen, että voimme myös luoda omia pikakuvakkeita, tämä on erityisen tärkeää, koska ohjelma vaatii tietyn järjestelmänvalvojan. etuoikeuksia ja voimme pyytää välittömästi ohjeet ohjelman käyttöön kirjoittamalla "pktmon help" komentokehotteessa.

Jos haluamme lisää ohjeita tietystä komennosta, voimme kirjoittaa 'pktmon [ comand ] auta' ja voimme myös käyttää ohjetoimintoa jokaiselle alakomennolle, tämä on hyvä tapa oppia käyttämään näitä toimintoja, jotka ovat niin hyödyllisiä verkkomme ohjaamiseen. Itse asiassa on parasta tutkia ja tutustua dokumentaatioon hyvin ennen käyttöä. ohjelma.

Hallitse pakettisuodattimia

Jos vertaamme Pktmonia verkkomonitoriin, jolla on vastaava graafinen käyttöliittymä, huomaamme, että tämän sovelluksen komentorivi kestää jonkin aikaa Lisää tottumista ja tietysti käyttääksemme sitä parhaalla mahdollisella tavalla, meidän on aloitettava pikkuhiljaa. Tästä viimeisestä syystä, ennen kuin ryhdymme valvontapaketteihin, aloitetaan ensin luomalla suodattimet käyttämällä 'pktmon filter add' -toimintoa.

Suodatin ei ole muuta kuin ensisijainen vaihtoehto, joka meillä on verkon seurantaan. Tätä erinomaista vaihtoehtoa käyttämällä voimme luoda suodattimen, jonka avulla voimme valita valvottavat paketit Ethernet-kehyksen, TCP-otsikon mukaan., kapselointi ja IP-otsikko. Joo Suoritamme komennon "pktmon filter add help" voimme käyttää tarvitsemiamme tietoja tavoista luoda suodatin.

PC Windowsilla ja liitetty tulostin

Esittääksemme helposti ymmärrettävän esimerkin, olettaen, että työskentelemme portin '1066' kanssa, joka voi olla portti, jossa on yhteysongelmia joissakin sovelluksissa, avaamme komentorivin tai PowerShellin, josta muuten voimme nähdä komentohistorian tarvittaessa., tämän avauksen on oltava järjestelmänvalvojan oikeuksilla ja luomme sille suodattimen käytämme komentoa 'pktmon filter add [nombre] -s [puerto]', jossa lukee portti laitamme "1066".

Valvo verkkoliikennettä

Liikenteen valvonta on käynnistettävä manuaalisesti, koska tämä ei ole automaattisesti taustalla toimiva apuohjelma, vaan pyyntö. Kun tämä pitää mielessä, meidän täytyy suorita komento 'pktmon start –etw –p 0' Valvonnan aloittamiseksi tämä prosessi alkaa kerätä paketteja ja luoda lokitiedoston, jonka voimme löytää oletussijainnista.

Tällainen valvonta on myös pysäytettävä manuaalisesti "Stop"-perustelulla lokin kirjaamisen lopettamiseksi. Jos emme jostain syystä lopeta valvontaa, se pysähtyy automaattisesti, kun sammutamme tietokoneen, on tärkeää mainita, että Pktmon pitää yksityiskohtaista kirjaa kaikista paketeista kaikista verkkoliittymistä, lopuksi, jos haluamme tietää sovittimemme tunnuksenvoimme suorittaa pktmon comp list -komennon.

Muunna ETL PCAPNG-muotoon

ETL-muodossa olevat tiedostot ovat vain tapahtumaseurantalokitiedosto, jonka Pktmon tallentaa ja joka voidaan muuntaa täydellisesti luettavaan muotoon, jos käytämme asianmukaista komentoa, tätä varten kirjoitetaan 'pktmon-muoto Pktmon.elt – omonitoreo-port-1066.txt'tällä tavalla meillä on tuloksena tekstimuotoinen tiedosto, jonka voimme avata ja tarkastella muistiossa tai missä tahansa valitsemassamme artikkelieditorissa.

Nämä ETL-tiedostot voidaan myös muuntaa PCAPNG-muotoon, joka on tiedostotyyppi, joka sisältää verkon kautta kaapattuja datapaketteja, muuntamalla ne voidaan analysoida ohjelmia, kuten Wiresharkjos haluamme muuntaa ETL:n PCAPNG:ksi, meidän on tehtävä käytä komentoa 'pktmon pcapng [registro.etl] -jompikumpi [registro.pcapng]'.

ikkunoiden tunnus vaaleansinisellä

Kuinka suorittaa komennot Pkmtonin käyttämiseksi Windows 10:ssä helposti?

Yksi käytännöllisimmistä tavoista käyttää Pktmonia on pikakäynnistys, jota varten meidän on tunnistettava sieppaamiseen tarvittavien pakettien tyyppi. nämä voivat olla tiettyjä protokollia, jotka liittyvät pakettiinseuraavaksi on varmistettava, että syntaksi on oikein käytettävä suodattimissa, sitten aloitamme sieppauksen ja otamme paketin välittömästi käyttöön, heti sen jälkeen aloitamme täydellisessä diagnoosissa olevan ongelman toistamisen.

On tärkeää tarkistaa konteista, onko odotettavissa liikennettä ja tarkkaile tietokoneen liikenteen sujuvuutta. Kun tämä toimenpide on tehty, meidän on lopetettava sieppaus ja haettava vastaavat tietueet tekstimuodossa myöhempää analysointia varten.

Windows 10 kannettavaan tietokoneeseen

Onko Packet Monitor -työkalua mahdollista käyttää verkkoskannaukseen?

Verkkomme kärsimän hidastumisen syyn tunnistaminen riippuu suurelta osin verkkolaitteiden suorituskyvyn lisäksi myös sen liikenteen seurannasta. Jos tunnet komennot, joita käytetään Pktmonin kanssa, joka on sisäänrakennettu monikomponenttinen verkkodiagnostiikkatyökalu Windowsille ja erityisen hyödyllinen verkon haistelemiseen, pakettien sieppaamiseen, pakettien pudotuksen tunnistus, laskenta ja suodatus heistä, nämä ovat heidän suurin vahvuutensa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up