Kuinka käyttää useita näyttöjä Windows 10:ssä

Nykyään on lähes mahdotonta olla tuottava yhdellä näytöllä. Kun useat välilehdet, ikkunat ja sovellukset ovat käynnissä samanaikaisesti, tarvitset mahdollisimman paljon näyttötilaa, jolloin useiden näyttöjen käyttö tulee esille.

Laitteiston tarkastukset

Jotta voit aloittaa useiden näyttöjen käytön Windows 10 -koneellasi, sinun on ensin varmistettava, että sinulla on laitteisto, joka pystyy tukemaan sitä. Jokainen yhtälöön lisäämäsi näyttö kaksinkertaistaa tehokkaasti PC:n tarvitseman graafisen lähdön määrän, joten suosittelemme käyttämään laitetta, jossa on itsenäinen näytönohjain tai ainakin natiivi siru, joka voi syöttää kahta tai useampaa 1920 x 1080 näyttöä. heti.

Samaan tapaan sinun on myös varmistettava, että sinulla on todella käytettävissä portit useiden näyttötulojen käsittelemiseen. Näytönohjaimessa on vähintään kaksi HDMI-porttia, ja tehokkaammilla korteilla on yleensä mahdollisuus lisätä jopa kuusi itsenäistä näyttöä HDMI-, DisplayPort- ja DVI-ulostulojen yhdistelmällä mallista riippuen. Tavallisilla työasemilla, joissa on alkuperäisiä siruja, voi olla vain yksi tai kaksi lähtöä enintään, yleensä HDMI/VGA-yhdistelmän muodossa.

Tunnista useita näyttöjä Windows 10:ssä

Kun kaikki näytöt, joita haluat käyttää, on liitetty tietokoneesi takaosaan, on aika saada Windows näkemään ne kaikki. Mikään nykyaikainen näyttö ei tarvitse minkäänlaisia ​​ohjaimia asennettuna, ja Windows 10 -koneesi tunnistaa ne automaattisesti heti, kun ne on kytketty verkkovirtaan. (Tämä on kaksinkertainen kaikille VGA:n kautta liitetyille näytöille).

Voit hallita näyttöjäsi napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella työpöytääsi ja valitsemalla sitten "Näyttöasetukset" alla olevasta valikosta.

Tämä avaa seuraavan ikkunan, jossa näet tietokoneeseen tällä hetkellä liitetyt näytöt. Minun tapauksessani minulla on yksi 21:9 ultralaajakuvanäyttö sekä yksi 4K-näyttö, joka on kytketty samaan työasemaan, minkä vuoksi näiden kahden neliön suunta näyttää samalta.

Jos haluat määrittää näytöt useiden näyttöjen tilaan, aloita napsauttamalla yllä korostettua "Tunnista" -painiketta varmistaaksesi, että Windows näkee kaikki näytöt, joita haluat käyttää. Windows määrittää käytössä oleville näytöille automaattisesti numerot, joiden avulla voit tunnistaa, mitkä ovat päänäytöt ja mitkä lisänäytöt.

Hallitse useita näyttöjä Windows 10:ssä

Seuraavaksi voit valita, miten haluat näyttöjesi käyttäytyvän. Ensimmäinen vaihtoehto on "Laajenna näitä näyttöjä", joka voidaan ottaa käyttöön valitsemalla vaihtoehto alla olevasta valikosta.

Tämä on useiden näyttöasetusten yleisin toteutus, koska sen avulla voit ottaa kaikki ikkunat, joihin et tällä hetkellä keskity, ja vetää ne toiseen näyttöön turvallista säilytystä varten tai jotain, jota voit vain vilkaista nopeasti ilman paljon vaivaa.

Toinen tapa hallita useita näyttöjä on "Kopioi nämä näytöt".

Tämä on paljon harvinaisempaa, mutta siitä voi silti olla hyötyä, jos yrität näyttää esitystä kannettavalla tietokoneellasi ja ulkoisella näytöllä samanaikaisesti. Lopuksi, vaikka useimmat yleiset käyttäjät haluavat pitää tämän asetuksen oletusasetuksena, joskus ihmiset, jotka käyttävät usean näytön asetuksia ohjelmointiin tai suoratoistoon, saattavat haluta laittaa toisen tai kolmannen näyttönsä pystyasentoon saadakseen pystysuumman asettelun. heidän tiedoksi.

Napsauta "Suunta" -valikkoa ja valitse sitten pystysuorassa näkyvässä näytössä "Pysty".

Useiden näyttöjen käyttäminen voi olla erittäin hyödyllistä, jos osaat määrittää ne oikein, mikä vähentää näytön sotkua ja lisää tuottavuutta kaikkialla.

Indeksi
  1. Laitteiston tarkastukset
  2. Tunnista useita näyttöjä Windows 10:ssä
  3. Hallitse useita näyttöjä Windows 10:ssä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up