Kuinka käyttää vanhaa modeemia tai reititintä uudelleen

Onko meillä vanha, käyttämätön modeemi tai reititin? Käytetään sitä Wi-Fi-peiton lisäämiseen tai verkkokytkimenä.

Kun sijoitamme taloon uuden modeemin, monet laittavat vanhan modeemin ullakolle keräämään pölyä, käytettäväksi vain hätätapauksessa, luovutettavaksi tai heitettäviksi roskiin mahdollisimman pian. Vanha modeemi voi olla vanhentunut, mutta se voi silti olla hyödyllinen Wi-Fi-toistimena, yksityisyyden suojan reitittimenä (määrittämällä omistettu VPN-yhteys) tai kertojana uudessa modeemissa olevista porteista (jos meillä on useita laitteita kytkettynä Ethernet-kaapelin kautta).

Sen sijaan, että heittäisimme vanhan modeemin roskiin, noudatamme tarkasti seuraavan oppaan neuvoja, josta löydät kaikki paras tapa käyttää vanhaa modeemia tai reititintä uudelleen älykkäällä tavalla vähentäen siten jätettä ja välttäen ympäristön saastumista.

VPN-suojausreititin

Jotkut huippuluokan reitittimet mahdollistavat a VPN-yhteys verkkopalvelulla tai etäyhteydellä yrityksen verkkoon. Jos meillä on uusi modeemi verkkoon pääsyä varten, se on mahdollista määritä VPN vanhaan reitittimeenjotta voidaan suojata vain laitteita, jotka vaativat korkeatasoista yksityisyyttä (Smart TV, Fire TV Stick jne.) ja jotka vaativat jatkuvan kuvitteellisen IP-osoitteen.

Tämän toiminnon käyttämiseksi yhdistämme vanhan reitittimen modeemiin Ethernet-yhteyden kautta ja luomme a verkkokaskadijoten voit käyttää Internetiä jopa vanhasta reitittimestäsi.

Yhteyden muodostamisen jälkeen pääsemme vanhat reitittimen asetukset ja tarkista, onko ominaisuus saatavilla VPN-asiakkaat; Tämä ominaisuus on usein saatavilla lisäasetuksissa tai avaamalla asiantuntijavaihtoehtoja. Älkäämme antako sanamuodon hämätä VPN-palvelinesiintyy usein modeemeissa: tässä tapauksessa reititintä ei voida käyttää yksityisyyden suojaamiseen.

Kun olemme tunnistaneet VPN Client -valikon, paina -painiketta aloittaaksesi määrityksen tai lisätäksesi profiilin, valitse OpenVPN konfigurointiasiakkaana annamme nimen tunnistaaksemme profiilin välittömästi, annamme käyttäjätunnuksen ja salasanan ja lataamme .ovpn-tiedostotjoita tarvitaan VPN-yhteyttä varten tarvittavien tietojen saamiseksi.

.ovpn-tiedoston tarjoaa valitsemasi VPN-palvelu: kaikki suosituimmat premium-VPN-palvelut tarjota OpenVPN-määritystiedostoja, jotka on omistettu tarkoitukseen; Jos käytämme NordVPN:ää palveluna, voimme ladata oikean tiedoston Suositeltu palvelimen valintasivu.

Kun asetustiedosto on ladattu, paina OK ja yritä muodostaa yhteys VPN-palvelimeen. Jos olemme noudattaneet kaikkia vaiheita hyvin, reititin muodostaa yhteyden palvelimeen ja tarjoaa korkean tason yksityisyyden kaikille laitteille, jotka muodostavat yhteyden siihen.

Tämän verkon jaon myötä saamme uuden modeemin, joka käyttää normaalia Internet-yhteyttämme (oikealla julkisella IP-osoitteella), kun taas vanha reitittimesi tarjoaa ylimääräisen yksityisyyden suojakerroksen kaikille yhdistetyille laitteille, VPN-yhteyden ansiosta (joka tarjoaa kuvitteellisen julkisen IP-osoitteen).

Tämä erikoistoiminto voidaan myös avata patentoiduissa modeemeissa tai modeemeissa ilman VPN-asiakkaita asentamalla vaihtoehtoinen laiteohjelmisto, kuten myös oppaasta asenna DD-WRT reitittimen laiteohjelmistoksi.

Wi-Fi-toistin tai tukiasema

Jos meidän ei tarvitse suojata mitään laitetta yksityisyyden vuoksi, voimme aina käyttää vanhaa modeemia Wi-Fi-toistimena, jotta vältytään erillisen kantaman laajennuksen ostamiselta. Reitittimillä on myös yleensä tehokkaampi peitto, ja ne voivat myös käsitellä suuren datakuorman ja kytkettyjä laitteita.

Jos haluat käyttää vanhaa reititintä Wi-Fi-toistimena, sijoita se sellaiseen taloon, jossa on edelleen hyvä Wi-Fi-signaali uudesta modeemista (mieluiten 5 GHz) tai jossa on mahdollista jatkaa Ethernet-kaapelia ( tukiasematilassa ), joten aktivoimme Toistintila tai Tukiasematila laajentaa verkkoa ja taata täydellinen kattavuus talon joka kolkassa.

Toistintila on käytettävissä useissa vanhemmissa reitittimissä; sen aktivoimiseksi meidän tarvitsee vain päästä reitittimen asetuksiin ja avata valikko Wifi, Reititys tai valikossa Toimintatila ja tarkista, voitko aktivoida äänen Tukipisteet.

Kun tila on aktivoitu, odotellaan reitittimen käynnistymistä uudelleen ja yhdistetään se uuteen modeemiin (kaapelin tai Wi-Fi:n kautta), määritetään laajennettu langaton verkko ja yritetään muodostaa yhteys siihen talon kaukaisimmista huoneista, joten kattavuuden todellisen paranemisen varmistamiseksi.

Kun määritämme reitittimen tähän tarkoitukseen, teemme tarvittavat erot Access Pointin ja Wi-Fi Repeaterin välillä: ensimmäinen vaatii yhteyden Ethernet-kaapelin kautta uuteen modeemiin, kun taas toisessa tapauksessa voimme yhdistää reitittimen modeemin Wi-Fi-verkkoon. verkkoon ja laajentaa sitä erillisellä Wi-Fi-verkolla (tunnistettavissa verkon nimestä ja sen vieressä olevasta EXT-merkistä).

Saadaksesi lisätietoja, pyydämme sinua lukemaan oppaamme kuinka määritä Wi-Fi-tukipiste ensisijaiseksi reitittimen toistimeksi.

Verkkokytkimet

Onko meillä paljon laitteita kytkettynä uuteen Ethernet-verkkokaapelimodeemiin? Jos Ethernet-portit eivät riitä, voimme laajentaa niitä vanhalla reitittimellä kuin se olisi yksi verkkokytkimet.

Hyvän suorituskyvyn saavuttamiseksi verkkokytkimenä käytämme reitittimen asetuksia, poistamme DHCP-, palomuuri- ja NAT-toiminnot käytöstä verkkoasetuksissa tai LAN-asetuksissa (riippuen käyttämästämme reitittimestä), sitten yhdistämme reitittimen modeemiin Ethernet-kaapelilla.

Tästä eteenpäin reititin toimii kuten mikä tahansa verkkokytkin, jolloin uusi modeemi määrittää IP-yhteydet ja antaa myös yhteysparametrit vanhaan reitittimeen liitettyihin laitteisiin.

Johtopäätökset

Yllä olemme nähneet parhaat tavat käyttää vanhaa modeemia tai reititintä uudelleen, jotta vanha laite voidaan kierrättää hyödylliseksi. Mielenkiintoisin uudelleenkäyttötapa on varmasti VPN-reititin, jotta voit luoda suojaavan aliverkon kotona, johon voit yhdistää kaikki laitteet, jotka vaativat jatkuvan pääsyn VPN:ään ja jotka toimivat vain kuvitteellisella julkisella IP-osoitteella; klassisempaa etsivät voivat käyttää vanhaa modeemia tai reititintä uudelleen tukiasemana, Wi-Fi-toistimena tai verkkokytkimenä.

Lisätietoa saat myös oppaistamme osoitteessa erot modeemien ja reitittimien ja eri tyyppien välillä Ja miten kotiverkko toimii: reitittimet, kytkimet, Ethernet ja wifi.

Indeksi
  1. VPN-suojausreititin
  2. Wi-Fi-toistin tai tukiasema
  3. Verkkokytkimet
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up