Kuinka ketjuttaa soluja Microsoft Excelissä

Jos meidän on yhdistettävä kahden sarakkeen tai kahden solun tiedot, voimme käyttää Excel-ketjutusta työn helpottamiseksi

Excel on täynnä piilotettuja ja hyödyllisiä toimintoja, joita voimme käyttää täyttäessämme soluja työhön tai opiskeluun. Yksi mielenkiintoisimmista edistyneistä toiminnoista on solujen ketjuttaminenjonka avulla voit palauttaa tietoja kahdesta sarakkeesta tai rivistä ja täyttää kolmannen rivin tai sarakkeen niistä peräisin olevilla tiedoilla täysin automaattisesti.

Tämä toiminto on hyödyllinen, kun meillä on kaksi nimi- ja sukunimiluetteloa ja haluamme yhdistää ne kolmannelle riville ilman, että niitä tarvitsee kopioida yksitellen (mikä on erittäin vaikeaa, jos luettelo on todella pitkä).

Katsotaanpa tässä oppaassa kuinka ketjuttaa soluja Microsoft Excelissä nopeasti ja helposti. Täydellisyyden vuoksi näytämme sinulle, kuinka solut ketjutetaan myös

Kuinka ketjuttaa soluja Microsoft Excelissä

Yhdistelmäfunktio on hyödyllinen, kun meillä on joitain nimi- ja sukunimiluettelot yhdistettäväksi; ilmeisesti se myös soveltuu hyvin muut aakkostyyppiset tietotyypitmutta tässä oppaassa käytämme nimiluetteloita ymmärtääksemme paremmin, kuinka tätä toimintoa käytetään.

Temppu solujen yhdistämiseen on toimi ketjutuksessa käytettävän sarakkeen tai rivin ensimmäisessä hyödyllisessä solussa; yllä olevassa kuvassa meidän on siirryttävä soluun C2 ja lisättävä alla olevan kaltainen merkkijono:

=A2&" "&B2

Painamalla Enter-näppäintä näemme sarakkeen tai rivin ensimmäisen solun täytä automaattisesti etu- ja sukunimesi; Excel käyttää samaa kaavaa koko taulukkoon, ilman komentoa vetämällä. Ilmeisesti muutamme solujen koordinaatteja tehtävän työn perusteella.

Jotta ketjuttaminen olisi automaattista, on aina parasta luoda syötetyistä tiedoista taulukko; saadaksesi lisätietoja, voimme lukea oppaamme osoitteessa kuinka luoda taulukoita Excelissä.

Yhdistä kanssa CONCAT

Toinen menetelmä, jota voimme käyttää solujen ketjuttamiseen Excelissä, on funktio CONCAThyvin samanlainen kuin edellisessä luvussa nähty.

Hyödyntääksemme tätä toimintoa luomme taulukon kahdella rivillä ja sarakkeella (kuten edellä on jo nähty), siirrymme ensimmäiseen soluun, johon lisäämme lopputuloksen ja käytämme seuraavaa toimintoa:

=CONCATENA(A2;" ";B2)

Vaihtoehtoisesti voimme käyttää myös:

=CONCAT(A2;" ";B2)

Myös tässä tapauksessa järjestelmä yhdistää sarakkeen nimet ja sukunimet ja toistaa prosessin koko taulukossa nopeuttaakseen sarakkeen luomista mahdollisimman paljon Koko nimi.

Kuinka ketjuttaa LibreOffice Calc

CONCAT-toiminto toimii myös hyvin LibreOffice Calcissa: kun meidän on luotava solujen ketjutuksia, suosittelemme käyttämään CONCATia kahden datan yhdistämiseksi välittömästi yhdeksi soluksi ja vetämällä sitten solun oikeaa alakulmaa, jotta koko luettelossa käytetään samaa mallia.

Jos haluat oppia lisää ja tulla todellisiksi LibreOffice Calc -asiantuntijoiksi, lue oppaamme osoitteessa muokkausvaihtoehdot Libreoffice-optimoimiseksi ja edelleen LibreOfficen parhaat ominaisuudet verrattuna Microsoft Officeen.

Johtopäätökset

Solujen yhdistämistä Excelissä käytetään laajalti yrityksissä, jotka käsittelevät hääsuunnittelijoita tai erikoistapahtumia: nämä yritykset luovat luettelon vieraista nimillä ja sukunimillä ja yhdistävät sitten kaiken, luomalla sarakkeen, johon lisätään täydelliset nimetjotta voit tulostaa ne myöhemmin tai muokata niistä hääsuunnittelijaksi tai tapahtumasuunnittelijaksi.

Solujen yhdistäminen on erittäin hyödyllistä myös muissa skenaarioissa, joissa käsittelemme nimi- tai puhelinnumeroluetteloita: voimme myös käyttää tätä toimintoa puhelinnumeroiden yhdistämiseen tiettyyn täydelliseen nimeen, jolloin syntyy todellinen henkilökohtainen osoitekirja Excel-muodossa.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea myös oppaitamme kuinka luodaan avattava luettelo Excelissä, Calcissa ja Google Sheetsissa ja millä Excel-kaavat numeroiden ja solujen laskemiseen (COUNT ja SUM).

Indeksi
  1. Kuinka ketjuttaa soluja Microsoft Excelissä
    1. Yhdistä kanssa CONCAT
  2. Kuinka ketjuttaa LibreOffice Calc
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up