Kuinka korjata "Bad System Config Info" -virhe Windowsissa

Bad System Config Info on yleinen virheentarkistusvirhe Windows-järjestelmissä, joka johtuu pääasiassa järjestelmän ja rekisteritiedostojen tai Boot Configuration Data (BCD) -tiedoston toimintahäiriöstä. Jotkin BCD:n käynnistysjärjestystiedostot tai jopa jotkin vanhemmat voivat olla ristiriidassa uudempien, pysyvien tiedostojen kanssa. Kun näin tapahtuu, tapahtuu virhe, joka tunnetaan nimellä Blue Screen of Death (BSoD).

Virheentarkistusvirhe voi johtua myös seuraavista syistä:

 • viallinen laitteisto
 • väärät järjestelmäasetukset
 • huono kuljettaja
 • tärkeän päivityksen asentaminen

Useimmissa virheilmoituksissa on kuitenkin usein kuvaus siitä, mikä ongelma voi olla. Alla on joitain kokeiltuja ratkaisuja, joiden avulla voit korjata Bad System Config Info -virheen Windows 10:ssä ja 11:ssä.

Lue myös: DistributedCOM-virheen korjaaminen Windowsissa

1. Yritä käynnistää tietokone uudelleen

Monet IT-ihmiset kysyvät vitsillä jostain syystä: "Oletko yrittänyt sammuttaa ja käynnistää sen uudelleen?" Tämä johtuu siitä, että monissa tapauksissa yksinkertainen uudelleenkäynnistys voi poistaa tietokoneesi ongelmat. Ennen kuin yrität mitään muuta, kokeile tätä ehdotusta.

Ihannetapauksessa sinun pitäisi tehdä "kova uudelleenkäynnistys" valitsemalla "Käynnistä -> Virta -> Sammuta" ja odottamalla muutama minuutti ennen kuin käynnistät tietokoneen uudelleen. Tämä antaa järjestelmälle aikaa sammua kokonaan ennen uudelleenkäynnistystä.

2. Palauta Windows Update

Jos tämä virhe alkoi ilmetä pian Windows-päivityksen jälkeen, ongelmasi todennäköisesti piilee siinä, ja ratkaisun pitäisi olla yksinkertainen: palauta Windows-päivitys!

Käyttäjien ilmoittamien loputtomalta näyttävien Windows-päivitysongelmien taustalla Microsoft integroi Windows 10:een hyvin neuvotun "päivitysten poistamisen" -ominaisuuden.

 1. Siirry Windows Update -asetuksiin valitsemalla "Asetukset -> Päivitys ja suojaus" ja napsauta sitten "Näytä päivityshistoria".
 1. Napsauta "Poista päivitykset".
 1. Napsauta luettelossa hiiren kakkospainikkeella ja poista päivitykset, joiden päivämäärät vastaavat ongelmien alkamispäivää. (ihannetapauksessa viimeisimmät päivitykset ennen "bad system config" -virheiden alkamista).

Lue myös: 9 yksinkertaista tapaa avata Laitehallinta Windowsissa

3. Tarkista RAM-muisti ja kiintolevy

Joillekin saattaa tuntua pelottavalta katsoa tietokoneen sisälle ja alkaa kiertelemään fyysisiä osia. RAM-muistin ja kiintolevyn kunto ja sopivuus voivat kuitenkin aiheuttaa huonon järjestelmän konfigurointivirheen.

RAM-muistitikut näyttävät vähän tältä. Varmista, että ne ovat mukavia ja tiukasti paikoissaan

Jos haluat avata tietokoneesi, voit katsoa sen sisälle varmistaaksesi, että RAM-muisti on oikein sovitettu paikkoihin ja että myös kiintolevyn SATA-kaapelit on kytketty oikein.

Nämä tarkastukset eivät saa kestää muutamaa minuuttia kauempaa.

Jos sinulla on useampi kuin yksi RAM-muistitikku, voit jopa poistaa ylimääräiset tikut, jotta vain yksi jää jäljelle, ja katsoa, ​​häviääkö virhe. Jos virhe ilmenee vain, kun tiettyjä RAM-muistitikkuja on asetettu sisään, on todennäköistä, että kyseiset tikut aiheuttavat virheen, jolloin saatat joutua käyttämään tietokonettasi pienemmällä RAM-muistilla (ja harkitsemaan uuden RAM-muistin ostamista).

Olettaen, että RAM-muisti ja kiintolevy on asennettu oikein, sinun tulee sitten tarkistaa RAM-muistisi ja kiintolevysi kunto, joista molemmista löytyy oppaat täällä sivustolla. Jos saat huonoja tuloksia jommallakummalla rintamalla, tämä saattaa aiheuttaa virheet, ja saattaa olla aika harkita asiaankuuluvien komponenttien vaihtamista.

4. Päivitä tai asenna ohjaimet uudelleen

Yhteensopimattomat tai vanhentuneet ohjaimet aiheuttavat useita ongelmia. Pahinta, mitä huonot ohjaimet voivat tehdä, on tuoda esiin BSoD-virheet, kuten Bad System Config Info.

Voit ratkaista tämän noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Siirry Windowsin laitehallintaan.
 2. Paina Win-näppäintä ja kirjoita laitehallinta.
 3. Napsauta Laitehallinta-ikkunassa "Toiminto -> Hae laitteistomuutoksia" ja katso, näkyykö jonkin laitteen vieressä keltaisia ​​huutomerkkejä. (Sinun on napsautettava avattavia kuvakkeita etsiäksesi niitä.)
 1. Jos löydät huonosti toimivia ohjaimia, napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten "Päivitä ohjain".
 2. Jos ongelma jatkuu, napsauta ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja napsauta sitten "Poista laite". Jos se on järjestelmälaite (kuten sisäisen Ethernet-portin ohjain), se asentuu automaattisesti uudelleen tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen.
 3. Jos kyseessä on kolmannen osapuolen ohjain, se asentuu uudelleen, kun kyseessä oleva laite on liitetty uudelleen tai ohjelmisto on asennettu uudelleen.

Lue myös: Kuinka nähdä tietokoneen käynnistys- ja sammutushistoria Windowsissa

5. bcdedit-komento

Melko usein Bad System Config Info -virhe voi ilmestyä, kun järjestelmän kokoonpano on virheellinen tai sitä ei ole määritetty oikein. Lisäksi virhe ilmestyy myös, jos määritystiedoston muistilla ja prosessoreilla on väärä arvo, mikä estää pääsyn Windows 10:een ja Windows 11:een.

Voit ratkaista tämän siirtymällä Advanced Startup -valikkoon:

 1. Napsauta Käynnistä.
 2. Napsauta Virta.
 1. Pidä Vaihto-näppäintä painettuna ja napsauta Käynnistä uudelleen.
 2. "Valitse vaihtoehto" -näyttö tulee näkyviin. Valitse Vianmääritys.
 1. Valitse Vianmääritys-ikkunassa "Lisäasetukset".
 1. Valitse Lisäasetukset-ikkunassa "Komentokehote".
 1. Tietokoneesi käynnistyy uudelleen ja näyttää komentokehote sinisen näytön. Sinua pyydetään valitsemaan tili jatkaaksesi. Paina Enter ja kirjoita sitten kyseisen tilin salasana.
 2. Kirjoita seuraavat rivit, kun komentokehote alkaa:
bcdedit/deletevalue {oletus} numproc bcdedit/deletevalue {oletus} lyhennetty muisti

 1. Sulje komentokehote.
 2. Käynnistä Windows uudelleen.

6. Korjaa BCD-tiedosto

Jos BCD-tiedostosi on vioittunut, Bad System Config Info -virhe saattaa tulla näkyviin ja estää kokonaan pääsyn vikasietotilaan ja Windowsiin.

Tämän ratkaisemiseksi tarvitset käynnistettävän USB-muistitikun Windowsilla tai asennus-DVD:n. Voit myös käyttää Media Creation Toolia, jos sinulla ei ole käynnistettävää USB-asemaa.

Toimi seuraavasti:

 1. Aseta käynnistettävä Windows 10- tai Windows 11 -asennus-DVD (tai flash-asema) ja käynnistä siitä.
 2. Windowsin asennus alkaa.
 3. Napsauta Seuraava.
 4. Napsauta "Korjaa tietokoneesi".
 5. Valitse "Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Komentorivi".
 1. Kirjoita seuraavat rivit, kun komentokehote käynnistyy. (Suorita se painamalla enteriä jokaisen rivin jälkeen.)
bootrec /repairbcd bootrec /osscan bootrec /repairmbr

 1. Sulje komentokehote.
 2. Käynnistä tietokoneesi uudelleen.

Huomautus: viimeksi kirjoittamasi komento poistaa ja luo sitten uudelleen Master Boot Records. Ole varovainen sen käytössä.

Lue myös: Kuinka käynnistää vikasietotilaan Windowsissa

7. Korjaa rekisteri

Tietyt rekisteriongelmat voivat aiheuttaa virheen, mutta voit korjata rekisterin ja ratkaista sen seuraavasti:

 1. Käynnistä Windows 10 tai 11 asennus-DVD:ltä.
 2. Valitse "Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Komentorivi".
 3. Kirjoita seuraavat rivit, kun komentokehote käynnistyy. (Suorita se painamalla Enter-näppäintä jokaisen rivin jälkeen.)
cd C:\Windows\System32\config ren C:\Windows\System32\config\DEFAULT DEFAULT.old ren C:\Windows\System32\config\SAM SAM.old ren C:\Windows\System32\config\SECURITY SECURITY. vanha ren C:\Windows\System32\config\SOFTWARE SOFTWARE.old ren C:\Windows\System32\config\SYSTEM SYSTEM.old

Huomautus: kaikkien näiden komentojen kansiot nimetään uudelleen, kun painat Enter-näppäintä, ja kun tämä on tehty, Windows ei käytä niitä uudelleen. Ne voidaan poistaa, mutta sinun on parempi nimetä uudelleen, jos sinun on palautettava järjestelmä paljon myöhemmin.

4. Kirjoita alla olevat rivit komentokehotteeseen:

kopioi C:\Windows\System32\config\RegBackDEFAULT C:\Windows\System32\config\ kopioi C:\Windows\System32\config\RegBackDEFAULT C:\Windows\System32\config\ kopio C:\Windows\System32\config\ RegBackSAM C:\Windows\System32\config\ kopioi C:\Windows\System32\config\RegBackSECURITY C:\Windows\System32\config\ copy C:\Windows\System32\config\RegBackSYSTEM C:\Windows\System32\config kopioi C:\Windows\System32\config\RegBackSOFTWARE C:\Windows\System32\config\

Tämä prosessi kopioi rekisterin varmuuskopion ja korvaa vanhat tiedostot. Sulje komentokehote ja käynnistä tietokone uudelleen.

8. Järjestelmän palautus

Jos muut menetelmät eivät auta, tämä voi olla toinen kahdesta viimeisestä kokeilustasi. Huomaa, että et voi käyttää tätä menetelmää, jos sinulla ei ole tallennettuja palautuspisteitä, joista noutaa. Järjestelmä kuitenkin ilmoittaa sinulle, jos et tee niin. Suorita järjestelmän palautus noudattamalla alla olevia ohjeita.

 1. Napsauta Käynnistä ja etsi "palautus".
 2. Valitse valikosta "Luo palautuspiste".
 1. Siirry "Järjestelmän suojaus" -välilehteen ja valitse sitten "Järjestelmän palautus".

Lue myös: Mitä järjestelmän palauttaminen tekee Windowsissa?

9. Palauta Windows 10/Windows 11

Tämä on viimeinen kokeiltava ratkaisu, jos mikään muu ei toiminut. Luo varmuuskopio ennen nollausta, sillä kun nollaat Windowsin, kaikki tiedostot poistetaan C-osiosta.

 1. Napsauta Käynnistä.
 2. Napsauta Virta.
 3. Pidä Shift painettuna ja napsauta "Käynnistä uudelleen".
 4. Valitse "Vianmääritys -> Palauta tämä tietokone".
 1. Valitse "Poista kaikki -> Vain asema, johon Windows on asennettu -> Poista vain tiedostoni."
 2. Napsauta "Palauta" ja odota, että prosessi on valmis. Kun tämä on tehty, sinulla on uusi Windows-asennus.

Nollauksen pitäisi korjata ongelma, jos se liittyi tietokoneesi ohjelmistoon.

Lue myös: Kuinka korjata Windows-sovellukset, jotka eivät vastaa

Usein Kysytyt Kysymykset

Kuinka löydän tällaiset Windowsin pysäytyskoodit ja korjaan virheet?

On olemassa kolmannen osapuolen sovelluksia, joiden avulla voit etsiä pysäytyskoodeja järjestelmäsi ohjelmoinnista. BlueScreenView on huomattavin.

Kuinka käynnistän vikasietotilassa?

Joskus BSoD-virheet vaikeuttavat tässä artikkelissa ehdotettujen korjausten tekemistä. Siinä tapauksessa voit yrittää käynnistää vikasietotilassa pitämällä F8-näppäintä painettuna Windowsin käynnistyksen aikana. Vaihda sitten vikasietotilaan ennen kuin järjestelmä on latautunut.

Voiko Windows korjata Bad System Config -virheen automaattisesti?

Aina kun Windowsilla on vaikeuksia käynnistyä oikein, Windowsin automaattinen korjaustyökalu toimii tapana korjata virhe. Valitettavasti tämä ei aina ole hyödyllinen ratkaisu BSoD-virheisiin.

Indeksi
 1. 1. Yritä käynnistää tietokone uudelleen
 2. 2. Palauta Windows Update
 3. 3. Tarkista RAM-muisti ja kiintolevy
 4. 4. Päivitä tai asenna ohjaimet uudelleen
 5. 5. bcdedit-komento
 6. 6. Korjaa BCD-tiedosto
 7. 7. Korjaa rekisteri
 8. 8. Järjestelmän palautus
 9. 9. Palauta Windows 10/Windows 11
 10. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Kuinka löydän tällaiset Windowsin pysäytyskoodit ja korjaan virheet?
  2. Kuinka käynnistän vikasietotilassa?
  3. Voiko Windows korjata Bad System Config -virheen automaattisesti?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up