Kuinka korjata "DDE-palvelinikkuna" -virhe, joka estää sammutuksen Windowsissa

Sovellusvirhe "DDE-palvelinikkuna: explorer.exe" tulee yleensä näkyviin, kun yrität sammuttaa Windows-tietokoneesi Käynnistä-valikon kautta. Tämä tapahtuu, kun Dynamic Data Exchange (DDE) -protokolla – joka auttaa eri Windows-sovelluksia kommunikoimaan – ei toimi, mikä estää laitettasi sammumasta. Näytämme sinulle, kuinka pääset eroon tästä virheestä, jotta voit sammuttaa tietokoneesi uudelleen.

Hyvä tietää: opi poistamaan välittömästi suuria tiedostoja tai kansioita Windowsissa.

Indeksi
 1. Perusvianetsintä
 2. 1. Käynnistä Windows Explorer uudelleen
 3. 2. Poista tehtäväpalkin automaattinen piilottaminen käytöstä
 4. 3. Sammuta tietokoneesi toisella tavalla
 5. 4. Käytä eri käyttäjätiliä
 6. 5. Nollaa Windows-tietokoneesi
 7. Sammuta tietokoneesi kivuttomasti

Perusvianetsintä

On olemassa useita tapoja korjata tämä virhe, mutta kannattaa kokeilla ensin joitakin yleisempiä ratkaisuja, koska niiden tiedetään ratkaisevan useita Windowsin ongelmia. Kokeile seuraavaa:

 • Suorita SFC-skannaus: vioittuneet tai vaurioituneet järjestelmätiedostot voivat myös aiheuttaa virheen, mutta tämä on asia, jonka voit helposti korjata suorittamalla System File Checker (SFC). Kun työkalu on korjannut sammumisen estäneet rikkoutuneet tiedostot, sinun pitäisi pystyä sammuttamaan tietokoneesi uudelleen Käynnistä-valikossa.
 • Päivitä Windows: jos et ole päivittänyt Windows-versiota vähään aikaan, saatat joutua "DDE-palvelinikkuna" -virheeseen. Korjaa tämä tilanne helposti siirtymällä kohtaan "Asetukset -> Windows Update" ja napsauttamalla "Tarkista päivitykset".
 • Sammuta kolmannen osapuolen virustorjunta: jos sinulla on kolmannen osapuolen virustorjunta, kuten Avast, Avira, McAffe tai AVG, ne voivat aiheuttaa ristiriitoja sovellusten välillä, mikä johtaa "DDE-palvelinikkuna" -virheeseen. Kokeile poistaa virustorjunta käytöstä ja sammuttaa sitten tietokone.

1. Käynnistä Windows Explorer uudelleen

Koska virhesanomassa viitataan "explorer.exe", Windowsin Resurssienhallinnan uudelleenkäynnistys saattaa korjata ongelman.

 1. Paina Ctrl + Alt + Delete ja valitse valikosta "Task Manager".
 2. Valitse vasemmalta "Prosessit" ja napsauta "Windows Explorer" ohjelmaluettelosta. Napsauta yläreunassa "Käynnistä tehtävä uudelleen".
 1. Kun olet valmis, yritä sammuttaa tietokoneesi Käynnistä-valikosta tarkistaaksesi, sammuuko se odotetulla tavalla.

Kärki: tallentaako Windows tiedostot ja kansiot automaattisesti OneDriveen? Opi estämään se.

2. Poista tehtäväpalkin automaattinen piilottaminen käytöstä

Automaattisesti piiloutuva tehtäväpalkki voi myös olla tämän virheen lähde. Poista tämä toiminta seuraavasti:

 1. Paina Win + I avataksesi Asetukset-sovelluksen.
 2. Siirry kohtaan "Personointi -> Tehtäväpalkki".
 1. Laajenna Windows 11:ssä Tehtäväpalkin toiminnot -osio ja poista valinta Piilota tehtäväpalkki automaattisesti.
 1. Poista sen sijaan Windows 10:ssä "Piilota tehtäväpalkki automaattisesti työpöytätilassa" -vaihtoehto.
 1. Tarkista, voitko sammuttaa tietokoneen ilman virhettä.

3. Sammuta tietokoneesi toisella tavalla

Jos olet kokeillut kaikkea yllä olevaa, mutta et silti pysty sammuttamaan tietokonettasi Käynnistä-valikon kautta, voit tehdä sen muilla tavoilla. Pidä virtapainiketta painettuna, kunnes tietokone sammuu (kova sammutus). Emme kuitenkaan suosittele tätä, koska voit vahingoittaa tietokonettasi ja vioittaa tiedostoja pitkällä aikavälillä.

Vaikka tietokoneesi voidaan sammuttaa useilla eri tavoilla, näytämme kuinka se tehdään komentokehotteessa.

 1. Avaa Windows Run painamalla Win + R ja kirjoita tekstiruutuun cmd ja paina sitten "OK" -painiketta.
 1. Kirjoita alla oleva komento komentokehotteeseen ja paina Enter suorittaaksesi sen:
 1. Napsauta "Peruuta" kehotteessa ilmoittaen, että tietokoneesi sammuu. Sen pitäisi tehdä niin ilman "DDE-palvelinikkuna" -virhettä.

Kärki: mikä on parempi tietokoneellesi: sen sammuttaminen vai nukkuminen? Saat vastauksen lukemalla viestimme.

4. Käytä eri käyttäjätiliä

Jos muut tavat sammuttaa tietokoneesi eivät auta, yritä kirjautua ulos tililtäsi, valita toinen käyttäjätili ja sammuttaa tietokoneesi sieltä. Jos sinulla ei ole toista tiliä tietokoneellasi, harkitse Super Administrator -tilin ottamista käyttöön ja sen käyttämistä sen sijaan.

5. Nollaa Windows-tietokoneesi

Jos kaikki yrityksesi päästä eroon "DDE-palvelinikkuna" -virheestä eivät ole toimineet, etkä halua vaivautua kiertotapojen kanssa joka kerta, kun haluat sammuttaa tietokoneesi Käynnistä-toiminnolla, Windows-tietokoneen nollaaminen voi auttaa. .

Muista, että tämä on viimeinen vaihtoehto, joka palauttaa tietokoneesi tehdasasetuksiin. Tämä tarkoittaa, että menetät kaiken tietokoneestasi, mukaan lukien tiedostot, sovellukset ja asetukset.

Sammuta tietokoneesi kivuttomasti

Se voi olla turhauttavaa, jos et pysty sammuttamaan tietokonettasi. Onneksi "DDE-palvelinikkuna" -virhe ei jää jäljelle, jos käytät yllä olevia korjauksia. Jos kohtaat sen sijaan "Virtavaihtoehtoja ei ole tällä hetkellä saatavilla" -virheen, katso viestistämme, kuinka voit käsitellä sitä. Saatat myös olla kiinnostunut oppimaan tarkastelemaan tietokoneesi sammutushistoriaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up