Kuinka korjata "Driver Overran Stack Buffer" -virhe Windowsissa

"Driver overran stack buffer" -sininen näyttövirhe ilmenee yleensä, kun viallinen ohjain yrittää kirjoittaa tietoja muistiosoitteensa ulkopuolelle. Tämä johtaa tietojen vioittumiseen ja voi johtaa järjestelmän kaatumiseen. Onneksi voit ratkaista "Driver overran stack buffer" -virheen noudattamalla useita tässä oppaassa lueteltuja menetelmiä.

Hyvä tietää: laitoitko tietokoneesi väärin? Paikanna se Windowsin Etsi laite -ominaisuuden avulla.

Alustavat korjaukset

Ennen kuin käytät tarkempia ratkaisuja, kokeile näitä yleisiä vianetsintävinkkejä nähdäksesi, voivatko ne korjata ongelman puolestasi ilman lisäkomplikaatioita.

 • Asenna uusimmat ajurit – Koska tämä on ajureihin liittyvä ongelma, ensimmäinen toimintakehote on ajureiden päivittäminen. Tarkista Laitehallinnasta vanhentuneet ohjaimet ja päivitä ne.
 • Päivitä Windows – Windows-päivitykset tuovat usein korjauksia ohjaimiin liittyviin ongelmiin sekä parantavat järjestelmän suorituskykyä ja korjaavat erilaisia ​​virheitä.
 • Poista virustorjunta ja Windowsin palomuuri käytöstä – On mahdollista, että virustentorjuntaohjelma tai Windowsin palomuuri saattaa häiritä ohjaintoimintoja. Yritä poistaa Windowsin palomuuri tai virustentorjuntaohjelma väliaikaisesti käytöstä selvittääksesi, aiheuttavatko ne ohjainristiriitoja.
 • Suorita SFC- ja DISM-skannaukset - jos järjestelmätiedostot vioittuvat useista syistä (ohjelmistoristiriidat tai laitteisto-ongelmat), ne voivat johtaa virheisiin, kuten Ohjaimen pinopuskurin ylittäminen. SFC-skannauksen ja DISM-tarkistuksen käynnistäminen voi auttaa korjaamaan Windowsin asianmukaisesta toiminnasta vastaavat tiedostot.
 • Tarkista kovalevysi – Vioittunut kiintolevy voi olla syynä vioittuneille järjestelmätiedostoille tai ohjaimille, mikä johtaa tähän virheeseen. Voit korjata tämän tarkistamalla kiintolevyn kunnon Windowsissa ja suorittamalla tarvittavat vianmääritysvaiheet.
 • Poista epäilyttävät ohjelmistot – hämärä tai huonosti suunniteltu ohjelmisto voi olla ristiriidassa ohjaimien kanssa, mikä aiheuttaa sinisen ruudun virheen. Tällaisten ohjelmistojen poistaminen vähentää kuljettajiin liittyvien ongelmien riskiä.
 • Poista viimeisimmät laitteistomuutokset – Viimeaikaiset laitteistolisäykset tai -muutokset voivat tuoda järjestelmääsi yhteensopimattomia tai viallisia ohjaimia. Yritä palauttaa tai määrittää nämä muutokset uudelleen ohjainristiriitojen ja järjestelmän epävakauden ratkaisemiseksi.

Näetkö sinisen näytön virheen edelleen näiden vihjeiden kokeilun jälkeen? Jatka edistyneemmillä ratkaisuilla alla.

Kärki: Tarvitsetko pääsyn BIOSiin? Opi kuinka eri menetelmillä.

1. Käynnistä Windows vikasietotilassa

Vikasietotila latautuu minimaalisella määrällä ohjaimia ja järjestelmätiedostoja, mikä tarkoittaa, että se käyttää vain käyttöjärjestelmän olennaisia ​​osia.

Kun olet käynnistänyt Windowsin onnistuneesti vikasietotilassa, voit poistaa tai päivittää ohjaimet tai ohjelmistot, jotka saattavat aiheuttaa ongelman. Vikasietotilassa järjestelmä käyttää yleisiä ohjaimia, jotka eivät todennäköisesti laukaise virheitä, mikä helpottaa ohjaimiin liittyvien ja muiden ongelmien vianmääritystä ja korjaamista.

2. Suorita BSOD Troubleshooting Scan

Jos voit silti käynnistää Windowsin, Vianetsintä-tarkistuksen suorittaminen voi auttaa sinua tunnistamaan nopeasti yleisiä virheitä aiheuttavia ongelmia, kuten Ohjaimen pinopuskurin ylittäminen. Kun suoritat tarkistuksen, se yrittää korjata nämä ongelmat puolestasi.

Paina Win + I ja siirry kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Vianmääritys.

Sisään Suositellut vianetsintäasetuksetnapsauta avattavan valikon nuolta ja valitse Suorita automaattisesti ja ilmoita minulle.

Vianetsintäprosessin pitäisi alkaa. Jos se löytää ongelman, ratkaise se näytön ohjeiden mukaisesti.

Kun olet valmis, käynnistä laite uudelleen nähdäksesi, näkyykö "Driver overran stack buffer" -virhe enää.

Jos käytät Windows 10 -versiota, joka on vanhempi kuin v1809, voit kokeilla sen sijaan BSOD-vianmääritystä. Suunnata Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmääritys -> Muut vianmääritykset.

Alla Etsi ja korjaa muita ongelmia osio, etsi Sininen näyttö ja napsauta sitä. Huomaa, että näet vain Sininen näyttö vaihtoehto, jos sinulla on sellainen.

Tiedoksi: Saat vieläkin sujuvamman käynnistyksen, kun opit puhdistamaan Windowsin käynnistysohjelmat.

3. Poista Fast Startup käytöstä

Fast Startup on uusimpien Windows-versioiden sisäänrakennettu ominaisuus, joka nopeuttaa automaattisesti käynnistystä. Vaikka tämä ominaisuus on hyödyllinen, se voi joskus aiheuttaa ajuriongelmia käynnistyksen aikana. Ratkaisu on poistaa Fast Startup käytöstä tietokoneellasi.

Poista Fast Startup käytöstä komentokehotteen tai ohjauspaneelin kautta, jos et ole tyytyväinen komentorivin käyttöön. Katso tarkat vaiheet postauksestamme.

"Driver overran stack buffer" -virhe voi johtua myös muistiin liittyvästä ongelmasta. Voit tarkistaa ja korjata nämä muistiongelmat Windowsin muistin diagnostiikkatyökalun avulla. Sen pitäisi auttaa poistamaan järjestelmäsi mahdollisesti käsittelemät ohjainristiriidat ja -virheet ja samalla parantaa muistin vakautta.

Paina Win + R avataksesi Suorita-ikkunan. Kirjoita komentokenttään mdsched.exe ja paina Enter. Valitse Käynnistä nyt uudelleen ja tarkista ongelmat (suositus) ponnahdusikkunassa.

Työkalu alkaa etsiä muistiin liittyviä virheitä. Kun prosessi on valmis, käynnistä laite uudelleen varmistaaksesi, että virhettä ei enää tapahdu.

5. Palauta Windows tai asenna se uudelleen

Jos mikään tämän artikkelin menetelmistä ei toiminut, yritä nollata Windows tai asentaa se uudelleen laitteellesi. Tämä poistaa ongelmalliset ohjaimet ja vioittuneet tiedostot järjestelmästäsi ja antaa tietokoneellesi uuden alun.

Muista kuitenkin, että Windowsin nollauksen tulisi olla viimeinen keino, koska prosessi voi johtaa tietojen menetykseen, jos et ole varovainen. Onneksi on olemassa tapa nollata / asentaa Windows uudelleen menettämättä tiedostoja. Siitä huolimatta on silti hyvä käytäntö varmuuskopioida tiedot säännöllisesti, jotta tärkeitä tietoja ei katoa.

Kärki: opi aktivoimaan pääjärjestelmänvalvojan tili saadaksesi enemmän oikeuksia kuin tavallisella järjestelmänvalvojan tilillä.

Lopeta BSOD-virheet

Vaikka BSOD-virheet ovat harvinaisempia Windowsin uudemmissa versioissa, voit silti kohdata niitä. Otetaan esimerkiksi Driver power state error error, joka tapahtuu yleensä, kun ohjaimessa tai laitteistossa on ongelma. Vaihtoehtoisesti voit katsoa kuinka ratkaista DPC-vahtikoiran rikkomus, jos törmäät siihen.

Indeksi
 1. Alustavat korjaukset
 2. 1. Käynnistä Windows vikasietotilassa
 3. 2. Suorita BSOD Troubleshooting Scan
 4. 3. Poista Fast Startup käytöstä
 5. 5. Palauta Windows tai asenna se uudelleen
 6. Lopeta BSOD-virheet

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up