Kuinka korjata korkea suorittimen käyttö Macissasi

Korkea suorittimen käyttö voi aiheuttaa useita ongelmia Mac-tietokoneissa. Jos et kosketa, saatat kohdata sovellusten kaatumisia, usein tärisevää käyttöliittymää pyörivän rantapallon kanssa, ylikuumenemista, lyhyempää akun käyttöikää ja mikä pahempaa – ytimen paniikkia. Tämä opetusohjelma näyttää vaiheet liiallista suoritinta käyttävien prosessien tunnistamiseksi ja niiden korjaamiseksi.

Kärki: Jos työskentelet vanhemman Macin kanssa, opi hankkimaan uusia osia ja päivittämään se uudenlaiseksi.

Liian paljon suoritinta kuluttavien prosessien tunnistaminen

Kaikkein yksinkertaisimmillaan Mac-käyttäjän tulisi olla tietoinen erityyppisistä prosesseista ja Activity Monitorin käytön yksityiskohdista. Voit näyttää prosessit, jotka kuluttavat eniten CPU:ta:

 1. Käynnistä Activity Monitor ja napsauta CPU-välilehteä.
 1. Napsauta sarakkeen otsikkoa kerran lajitellaksesi ne laskevaan järjestykseen.
 1. Valitse "Ikkuna → CPU-historia".
 1. Avaa uusi "CPU History" -ikkuna, joka näyttää käyttäjän ja järjestelmän kuormituksen kussakin ytimessä ajan myötä.
 1. Sinun on myös huomioitava, onko tietty prosessi sovellus vai kuuluuko se järjestelmään. Sovelluspohjaisten prosessien nimen vieressä on kuvake, ja ne on yhdistetty käyttäjätiliisi, tässä tapauksessa "rahulsaigal".
 1. Ne prosessit, joiden nimen vieressä ei ole kuvaketta ja jotka ovat rootin omistamia, kuuluvat järjestelmään.

CPU-välilehti korostaa joitakin tärkeitä mittareita.

 • %CPU on prosenttiosuus prosessorin kokonaiskapasiteetista, jonka prosessi kuluttaa, esim. prosessorin kapasiteetti.
 • CPU-aika on aika, jonka prosessi on ollut aktiivinen edellisen käynnistyksen jälkeen.
 • Idle Wake Ups tarkoittaa, kuinka monta kertaa prosessi heräsi lepotilasta.

Apple Silicon Mac -tietokoneissa ymmärrät, kuinka Icestorm (tai Efficient) ja Firestorm (tai Performance) -ytimet toimivat. Useimmat järjestelmäpohjaiset prosessit (Spotlight-indeksointi, Time Machine -varmuuskopiot) käyttävät E-ytimiä. Sovellukset ja niihin liittyvät käyttäjäprosessit toimivat joko E- tai P-ytimillä suosien P-ytimiä.

Hyödyllinen vinkki: mietitkö, onko sovellus optimoitu Apple Silicon Mac -tietokoneellesi? Näytämme, kuinka voit tarkistaa.

Liian paljon suoritinta kuluttavien sovellusten hallinta Macissa

Kun sovellus kuluttaa liikaa suoritinta, se voi jumittua tai lakata vastaamasta käyttäjän syötteisiin. Paras vaihtoehto on pakottaa lopettamaan se. Paina Cmd + Optio + Esc avataksesi "Pakota lopetus" -valintaikkunan.

Jäätynyt sovellus näkyy punaisena, ja siinä on teksti "Ei vastaa". Valitse kyseinen sovellus ja napsauta "Pakota lopettamaan". Jos olet tekemisissä sovelluksen kanssa, joka ei reagoi Force Quit -menetelmään tai Activity Monitor ei avaudu, tutustu oppaaseemme terminaalin käytöstä sovelluksen pakottamiseksi.

Verkkoselain perustuu moniprosessiarkkitehtuuriin. Se sisältää kaikki loogiset toiminnot erillisissä prosesseissa: pääprosessin (selain), GPU-prosessin ja kunkin välilehden ja laajennuksen omistetun prosessin.

Näet tämän käytännössä painamalla Shift + Esc avataksesi Chrome Task Managerin ja tarkistamalla sen suorittimen + muistin käytön.

Luonnostaan ​​selain käyttää liikaa suoritinta, jos avaat liian monta välilehteä, jotka näyttävät korkearesoluutioisia valokuvia ja videoita. Kun suljet välilehden tai poistat käyttämättömät laajennukset, suorittimen käyttö vähenee.

Korjaa ydintehtävän korkea suorittimen käyttö

Ydin lataa MacOS-ytimen ja keskeiset ajurit. "kernel_task" on prosessi, joka näyttää tärkeitä mittareita ytimestä. Sen päätarkoitus on säädellä prosessorin lämpötilaa tekemällä prosessori vähemmän käytettävissä prosesseilla.

Toisin sanoen, jos suorittimesi käy kuumana, ydin aktivoituu jäähdyttämään Macia. Mutta vastauksena "kernel_task":n suorittimen kuormitus kasvaa. Runsas suorittimen käyttö voi tarkoittaa tukkeutuneita tuuletusaukkoja, viallisia lämpötila-antureita, vioittuneita kolmannen osapuolen ydinlaajennuksia ja yhteensopimattomia laitteita/oheislaitteita.

Intel Maceissa voit:

 1. Nollaa SMC (System Management Controller). Se korjaa useita Macin ongelmia, mukaan lukien Wi-Fi-ongelmat ja katkennut yhteydet sekä ohjauslevyn ongelmat.
 1. Poista kolmannen osapuolen ydinlaajennus. Näet asennetun ytimen laajennuksen käynnistämällä Järjestelmätiedot (Tietoja tästä Macista -> Järjestelmäraportti) ja siirtymällä kohtaan Ohjelmisto -> Laajennuksen nimi. Napsauta "Haettu kohteesta" -saraketta nähdäksesi ladatun kextin yläreunassa.

"Kernel_task" -prosessi toimii tehokkaasti Apple Silicon Mac -tietokoneissa arkkitehtonisen muutoksen (System on Chip) ja ytimen kovettumisen ja laajan ydinhallinnan ansiosta (eri ytimet toimivat vaihtelevalla taajuudella).

SMC puuttuu, eikä NVRAM-muistia tarvitse nollata manuaalisesti. Macin sammuttaminen ja uudelleenkäynnistäminen voi ratkaista suurimman osan ongelmistasi. Tietyt työnkulut tai tekijät voivat kuitenkin laukaista ytimen paniikin. Tässä tapauksessa sinun tulee ottaa yhteyttä Applen tukitiimiin.

Vähennä WindowServer-suorittimen käyttöä

"WindowServerin" päätehtävä on vetää ikkunoita näyttöön ja hallita niitä. Ilman sitä ei ole GUI:ta (käyttöliittymää) vuorovaikutukseen, etkä voi hallita sitä. Se hyödyntää sisäänrakennettua metallista GPU:ta läpinäkyvyyden, käyttöliittymän komposiittien hallintaan ja ikkunoiden nopeaan renderöintiin.

Oletuksena WindowServer kuluttaa 10–30 % suorittimestasi ja aiheuttaa harvoin ongelmia. Jos sinulla on paljon suorittimen käyttöä, kokeile näitä korjauksia.

 • Lopeta sovelluksesi asteittain ja huomioi suorittimen käyttö. Käynnistä Mac uudelleen ja seuraa suorittimen käyttöä. Kun olet tunnistanut syyllisen sovelluksen, lähetä yksityiskohtainen loki kehittäjälle.

WindowServer-prosessi on myös vastuussa useiden näyttöjen hallinnasta ja jopa niiden toiminnan ohjaamisesta. Jos suorittimen käyttöaste pysyy korkeana, toimi seuraavasti:

 1. Poista näytön jakaminen käytöstä ja erota näytölle tilaa.
 1. Poista sotku työpöydältä, sillä macOS pitää jokaista työpöydän kuvaketta ikkunana ja rasittaa WindowServeriä enemmän.

Vähennä Bird Process -suorittimen käyttöä

"lintu" on iCloudin taustaprosessi, joka aktivoituu, kun alat varmuuskopioida tiedostoja iCloud Driveen. Kun tiedostot synkronoidaan, suorittimen käyttöä pitäisi vähentää. Korkea suorittimen käyttö viittaa siihen, että tietyt tiedostot ovat vioittuneet, eikä iCloud voi synkronoida näitä tiedostoja.

Samalla sinun on otettava huomioon CloudKitiin liittyvä "pilvi"-prosessi. Kolmannen osapuolen sovellukset voivat siirtää tietoja sovellusten ja iCloud-säilöjen välillä CloudKitin avulla. Apple käyttää CloudKitiä myös työpöydän ja asiakirjojen tiedostojen synkronoimiseen muihin laitteisiin.

Tämän ongelman ratkaisemiseksi poistamme iCloudin tilapäisesti käytöstä estääksemme "lintu"-prosessia synkronoimasta tiedostoja uudelleen.

 1. Avaa "Järjestelmäasetukset" ja napsauta "Apple ID".
 1. Napsauta "iCloud" ja poista valinta "iCloud Drive". Kun teet tämän, napsauta "Säilytä kopio" luodaksesi kansion nimeltä iCloud Drive (Arkisto) kotikansioosi.
 1. Valitse uudelleen "iCloud Drive" aktivoidaksesi "lintu"-prosessin uudelleen ja tarkistaaksesi suorittimen käytön Activity Monitorissa. Sinun on siirrettävä kaikki tiedostosi iCloud Driveen manuaalisesti.

Rajoita Spotlight-indeksoinnin suorittimen käyttöä

"mds" ja "mdworker_shared" ovat osa Spotlightia ja koostuvat kahdesta osasta: "mds" tarkoittaa metatietopalvelinta, joka hallinnoi hakemistoasi tarjotakseen sinulle nopeita hakutuloksia, ja "mdworker" tarkoittaa metatietopalvelintyöntekijää ja tekee kaiken kovan. tiedostojesi indeksointityötä.

Molemmat prosessit toimivat taustalla ja ylläpitävät kunkin liitetyn paikallisen taltion indeksoitujen metatietojen tietokantoja. Ne eivät koskaan kuluta liikaa suoritinta, ellet kopioi tiedostoja, esimerkiksi ulkoiselta kiintolevyltä uuteen Maciin.

Voit estää joidenkin kansioiden tai taltioiden indeksoinnin vähentääksesi suorittimen kuormitusta. Siirry kohtaan "Järjestelmäasetukset -> Spotlight" ja napsauta "Tietosuoja" -välilehteä.

 1. Voit lisätä uusia kohteita napsauttamalla "Lisää (+)" -painiketta ja valitsemalla haluamasi kohteen selaimen valintaikkunasta. Kaikki Spotlight-asetukset otetaan käyttöön välittömästi, ja macOS poistaa kaikki indeksoidut tietokannat kyseiseltä taltiolta.
 1. Muodostaaksesi hakemiston uudelleen napsauta luettelon alareunassa olevaa Poista (-) -painiketta.

Kärki: lue oppaamme Spotlightin hallitsemisesta.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko seurata suorittimen käyttöä valikkoriviltä?

Activity Monitor ei salli valikoivan tilaston kiinnittämistä valikkopalkkiin. Voit ottaa käyttöön "Näyttö → Näytä suorittimen käyttö tai historia", mutta se avaa uuden ikkunan. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan näitä valikkopalkkisovelluksia Macille, jotka näyttävät täydelliset tiedot prosessorista, muistista, grafiikkasuorittimesta, verkosta, levystä ja muista.

Tilastot on macOS-järjestelmämonitori valikkorivillesi ja tukee 10.13 High Sierraa tai uudempaa. iGlance on mukautettava järjestelmämonitorin valikkopalkki, joka näyttää yksityiskohtia, kuten suorittimen käytön kaaviona; lukee suorittimen lämpötilan; tarkkailee tuulettimen nopeutta, muistin käyttöä, verkon käyttöä; ja enemmän.

Onko olemassa parempia työkaluja kuin Activity Monitor?

Kyllä, mutta se on päätekomento nimeltä "top". Käynnistä Terminal ja kirjoita "top -u" lajitellaksesi prosesseja suorittimen käytön mukaan. Muuten saat tiedot prosessien tilasta, sivuvirheiden määrästä, sivujen kokonaismäärästä, prosessimuistin käsittelystä ja paljon muuta.

Jos käytät Homebrew for Macia, voit asentaa sen htop nähdäksesi prosessorin kulutuksen prosenttiosuuden, prosessien tilan, prioriteetin, suorittimen ajan ja paljon muuta. Voit lajitella prosesseja ja jäljittää absoluuttisen polun prosesseihin.

Voiko järjestelmässäsi oleva haittaohjelma kuluttaa liikaa suoritinta?

Nyt kun olet lukenut Kuinka korjata korkea suorittimen käyttö Macissasi loppuun, kutsumme sinut tutustumaan lisää Mac-kategoriaan. Löydät sieltä muita mielenkiintoisia artikkeleita, jotka laajentavat tietojasi ja pitävät sinut ajan tasalla. Älä lopeta lukemista ja löytämistä!

Indeksi
 1. Liian paljon suoritinta kuluttavien prosessien tunnistaminen
 2. Liian paljon suoritinta kuluttavien sovellusten hallinta Macissa
 3. Korjaa ydintehtävän korkea suorittimen käyttö
 4. Vähennä WindowServer-suorittimen käyttöä
 5. Vähennä Bird Process -suorittimen käyttöä
 6. Rajoita Spotlight-indeksoinnin suorittimen käyttöä
 7. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Voinko seurata suorittimen käyttöä valikkoriviltä?
  2. Onko olemassa parempia työkaluja kuin Activity Monitor?
  3. Voiko järjestelmässäsi oleva haittaohjelma kuluttaa liikaa suoritinta?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up