Kuinka korjata Microsoft Edge ei vastaa

Microsoft on systemaattisesti pyrkinyt parantamaan Edge-selaimensa lisäämällä uusia ominaisuuksia ja päivityksiä säännöllisesti, mikä tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon Google Chromelle. Kuitenkin joskus ongelmia ilmenee yhä useiden Chromium-koodin virheiden vuoksi. Tämä opetusohjelma jakaa tehokkaimmat vianetsintävinkit, joita sinun on noudatettava, jos Microsoft Edge ei vastaa.

Hyvä tietää: tutustu pikanäppäinluetteloomme päästäksesi nopeasti käyttöösi hyödyllisimpiin Microsoft Edgen ominaisuuksiin.

Indeksi
 1. Perusvianetsintä
 2. 1. Sulje ja avaa Microsoft Edge uudelleen
 3. 2. Korjaa Microsoft Edge
 4. 3. Poista laajennukset käytöstä/poista
 5. 4. Sulje Muut välilehdet ja sovellukset
 6. 5. Tarkista, onko virustorjuntaohjelmistoa päivitetty
 7. 6. Vapauta tallennustilaa tietokoneellesi
 8. 7. Kokeile toista selainta
 9. Edgen saaminen takaisin raiteilleen

Perusvianetsintä

Ennen kuin sukellat tiettyihin ratkaisuihin, kokeile näitä yleisiä vianetsintävinkkejä, jos kohtaat ongelmia, kuten Microsoft Edge ei vastaa tai kaatuu.

 • Tyhjennä välimuisti ja selaustiedot: useimmat selaimet tallentavat automaattisesti väliaikaiset Internet-tiedostot sivujen latautumisen nopeuttamiseksi. Jos Microsoft Edge avautuu, mutta ei lataa sivua, välimuistin tyhjentäminen auttaa ratkaisemaan ongelman.
 • Päivitä Edge uusimpaan versioon: sinun tulee aina varmistaa, että Edge-selain päivitetään uusimpaan versioon välttääksesi monet yleiset Microsoft Edgen ongelmat.
 • Tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta: jos epäilet, että tietokoneesi on viruksen saastuttama, jolloin Edge ei vastaa, tarkista tietokoneesi haittaohjelmien varalta Microsoft Defenderillä (osa Windowsin suojausta). Suorita kaiken tyyppisiä tarkistuksia käyttämällä Microsoft Defenderiä komentokehotteesta.
 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen: jos kohtaat tuntemattoman ongelman Windows-tietokoneellasi, yritä käynnistää tietokone uudelleen. Monissa tapauksissa se riittää yksinkertaisen virheen ratkaisemiseen.

Tiedoksi: haluatko poistaa Bing Chat -painikkeen Edgestä? Voimme näyttää sinulle kuinka.

1. Sulje ja avaa Microsoft Edge uudelleen

Jos Microsoft Edge ei vastaa, yritä sulkea se kunnolla Tehtävienhallinnan kautta ja käynnistä selain sitten uudelleen. Useimmissa tapauksissa tämä korjaa ongelman.

 1. Käynnistä Tehtävienhallinta painamalla Ctrl + Shift + Esc.
 2. Napsauta vasemmassa ruudussa "Prosessit". Valitse Microsoft Edge oikealta "Sovellukset"-kohdasta ja napsauta sitten "Lopeta tehtävä" hakupalkin alla sulkeaksesi Edge-selain.
 1. Avaa Edge-sovellus uudelleen joko tehtäväpalkista tai työpöydän pikakuvakkeesta ja tarkista, onko ongelma ratkaistu.

Kärki: opi korjaamaan "Järjestelmänvalvoja on poistanut Tehtävienhallinnan käytöstä" -virheen.

2. Korjaa Microsoft Edge

Jos Edge-selain avautuu, mutta lakkaa toimimasta, yritä korjata se. Ennen kuin aloitat, varmista, että olet sulkenut Microsoft Edge -selaimen ja kirjautunut sisään järjestelmänvalvojan oikeuksin.

 1. Napsauta Käynnistä-valikkoa ja käynnistä Asetukset-sovellus.
 1. Napsauta "Sovellukset" vasemmassa ruudussa ja napsauta sitten "Asennetut sovellukset" oikealla.
 1. Vieritä alas, kunnes löydät Microsoft Edgen sovellusluettelosta. Napsauta sen vieressä olevaa kolmen pisteen kuvaketta ja valitse valikon vaihtoehdoista "Muokkaa". Jos näet kehotteen, jossa kysytään "Haluatko tämän sovelluksen tehdä muutoksia laitteeseen?" paina "Kyllä".
 1. Napsauta "Korjaa".
 1. Näet korjauksen edistymisen.
 1. Muutaman sekunnin kuluttua Microsoft Edge -selain käynnistyy automaattisesti uudelleen ilmoittaen, että korjaus on suoritettu. Muista, että korjausmenettely ei vaikuta selaimen tietoihin ja asetuksiin.

3. Poista laajennukset käytöstä/poista

Jos Edge-selaimesi ei vastaa oikein, se voi johtua siitä, että laajennus ei toimi oikein. Voit tehdä tämän vianetsinnän poistamalla asennetut laajennukset käytöstä seuraavien ohjeiden mukaisesti. Näin näet, onko ongelma ratkaistu.

 1. Käynnistä Edge-selain ja napsauta osoitepalkin vieressä olevaa palapelin muotoista kuvaketta. Valitse avattavasta valikosta Hallinnoi laajennuksia.
 1. Poista Asennetut laajennukset -osiossa kaikkien laajennusten vasemmalla puolella oleva valintaruutu.
 1. Jos ongelma on ratkaistu, voit ottaa jokaisen laajennuksen käyttöön yksitellen selvittääksesi, mikä ongelman aiheuttaa. Kun olet tunnistanut ongelmallisen laajennuksen, poista se napsauttamalla "Poista".

Kärki: kaipaatko Internet Exploreria? Opi tuomaan IE takaisin Windows 11:een.

4. Sulje Muut välilehdet ja sovellukset

Microsoft Edge ei ehkä vastaa, jos Windows-tietokoneessa on liian monta välilehteä tai muita ohjelmia auki. Jos sinulla on liian monta aukioloaikaa, yritä sulkea kaikki selaimesi välilehdet ja ikkunat – paitsi se, joka näyttää virheilmoituksen.

Sammuta lisäksi kaikki muut Windows-tietokoneellasi käynnissä olevat sovellukset, mukaan lukien taustasovellukset ja -prosessit. Jos olet lataamassa tiedostoa, keskeyttäminen, kunnes ongelma on ratkaistu, on parempi. Tarkista myöhemmin, pääsetkö välilehteen, joka ei vastannut Microsoft Edgessä.

5. Tarkista, onko virustorjuntaohjelmistoa päivitetty

Käytätkö kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmistoa, esim Norton, McAfee tai Kaspersky? Jos näin on, sinun on tarkistettava, onko virustorjunta vanhentunut tai ohjelmisto vanhentunut. Vanhentuneet tai vanhentuneet ohjelmistot voivat häiritä Microsoft Edgen toimintaa.

Kun olet tunnistanut ongelman, voit uusia virustorjuntasuunnitelmasi tai ladata uusimman tietoturvapäivityksen ohjelmistoyrityksen verkkosivustolta.

6. Vapauta tallennustilaa tietokoneellesi

Kaikki sovelluksesi on todennäköisesti asennettu tietokoneesi C:\-asemaan. Jos Microsoft Edge kaatuu usein, kannattaa tarkistaa pääaseman tallennustila.

 1. Paina Win + E käynnistääksesi File Explorer -sovelluksen ja napsauta "Tämä tietokone".
 1. Etsi Laitteet ja asemat -kohdasta (C:)-asema. Aseman nimen alla näet palkin, joka näyttää jäljellä olevan vapaan tilan.
 1. Vaihtoehtoisesti napsauta hiiren kakkospainikkeella (C:)-asemaa ja valitse pikavalikosta "Ominaisuudet".
 1. Uudessa valintaikkunassa näet arvot "Käytetty tila" ja "Vapaa tila" C:\-asemalle.

Jos C:\-asema on vähissä, vapauta tilaa nopeasti. Jos et ole varma, miten pääset alkuun, opi puhdistamaan C:\-asemasi.

Tiedoksi: opi estämään ponnahdusikkunat Windowsissa Microsoft Edgessä ja muissa suosituissa selaimissa.

7. Kokeile toista selainta

Lopuksi voi olla mahdollista, että langaton verkkosi on syyllinen. Jos haluat selvittää, onko näin, yritä avata Web-sivu, joka aiheuttaa Edge ei vastaa -ongelman toisella selaimella, kuten Chromella, Firefoxilla tai Bravella. Jos sivu ei vieläkään lataudu, ongelma on todennäköisesti verkossasi tai itse verkkosivustossasi.

Yritä käynnistää modeemi ja reititin uudelleen nähdäksesi, ratkaiseeko tämä ongelmallisen Edge-tilanteen. Jos ongelma kuitenkin jatkuu, ongelma saattaa olla itse sivustossa. Tässä tapauksessa et voi tehdä paljon, paitsi yrittää uudelleen muutaman tunnin kuluttua tai seuraavana päivänä.

Edgen saaminen takaisin raiteilleen

Jos et vieläkään saa Edgeä toimimaan kunnolla, se voi olla sen arvoista Microsoft Edgen uudelleenasentaminen suoraan sen viralliselta verkkosivustolta. Viimeisenä ratkaisuna yritä palauttaa Edge-selaimen asetukset oletusasetuksiin. Toisaalta, jos selaimesi toimii hyvin, opi käyttämään jaettua näyttöä Edgessä parantaaksesi moniajoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up