Kuinka korjata muistilaput, jotka eivät toimi Windowsissa

Sticky Notes on sisäänrakennettu Windows-sovellus, joka auttaa käyttäjiä kirjoittamaan nopeasti muistiin tietoja, kuten tekstiä tai linkkejä, ja tukee myös kuvien lisäämistä. Muistiinpanot voidaan synkronoida eri laitteiden välillä, mukaan lukien puhelimet ja muut Windows-tietokoneet. Jos sinulla on ollut ongelmia, kun sovellus ei avaudu tai toimi oikein, tämä opetusohjelma tarjoaa vianetsintävinkkejä ongelman ratkaisemiseksi.

Hyvä tietää: poistitko muistilapun vahingossa? Opi palauttamaan se.

Indeksi
 1. Perusvianetsintä
 2. 1. Poista Insights-ominaisuus käytöstä
 3. 2. Korjaa/nollaa muistilaput
 4. 3. Asenna Sticky Notes uudelleen
 5. 4. Microsoft Store -sovellusten vianmääritys
 6. 5. Rekisteröi sovellus uudelleen
 7. Tuo takaisin muistiinpanot

Perusvianetsintä

Ennen kuin sukeltaa yksityiskohtiin, katsotaanpa muutamia perusvianetsintävaiheita, jotka voivat ratkaista Sticky Notes -ongelman ilman lisävaiheita:

 • Tarkista Internet-yhteytesi: vaikka voit kirjoittaa muistilappuja vaikka olisit offline-tilassa, tarvitset verkkoyhteyden muistiinpanojen tallentamiseen ja lataamiseen. Tämän seurauksena sinun tulee ensin varmistaa, että Internet-yhteytesi toimii tarkoitetulla tavalla. Jos Wi-Fi ei jostain syystä toimi, katso ratkaisuja sisältävä viestimme. Vaihtoehtoisesti, jos Ethernet-yhteytesi toimii, katso omistettu viestimme.
 • Käynnistä tietokoneesi uudelleen: tietokoneen uudelleenkäynnistäminen voi olla helppo ratkaisu useisiin ongelmiin. Tämä lopettaa kaikki mahdollisesti käynnissä olevat ongelmalliset taustaprosessit tai ohjelmistot ja mahdollistaa uuden käynnistyksen.
 • Sulje muut muistiinpanosovellukset: jos käytät muita kolmannen osapuolen muistiinpanosovelluksia, varmista, että lopetat ne Task Managerista ja tarkista sitten, voitko avata Sticky Notes -sovelluksen.

Kärki: tiesitkö, että Instagramissa on muistiinpanoominaisuus? Opi käyttämään sitä.

1. Poista Insights-ominaisuus käytöstä

Sticky Notes -sovelluksessa on Insights-ominaisuus, jonka avulla Cortana ja Bing voivat lukea muistiinpanotietoja ja suorittaa toimintoja, kuten muuntaa puhelinnumeroita napsautettaviksi puhelulinkeiksi. Tämä ominaisuus voi kuitenkin häiritä sovelluksen toimintaa, joten on parempi poistaa se käytöstä.

Napsauta Sticky Notes -sovelluksen oikeassa yläkulmassa olevaa kolmen pisteen kuvaketta.

Napsauta "Muistiinpanoluettelo".

Paina rataskuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Ota Yleiset-osiossa Ota käyttöön tilastot -kenttä pois päältä.

2. Korjaa/nollaa muistilaput

Windows tarjoaa sisäänrakennetun vaihtoehdon Sticky Notes -sovelluksen korjaamiseen tai nollaukseen. Vaikka korjaus ei vaikuta sovelluksen tietoihin, ne poistetaan, jos käytät nollausvaihtoehtoa. Siksi on parempi varmuuskopioida muistiinpanosi ennen tämän korjauksen kokeilemista.

Paina Win + R käynnistääksesi Suorita-valintaikkunan, kirjoita seuraava polku ruutuun ja napsauta "OK".

%LocalAppData%\Packages\Microsoft.MicrosoftStickyNotes_8wekyb3d8bbwe\LocalState

Valitse avautuvasta File Explorer -valintaikkunasta tiedosto nimeltä "plum.sqlite" ja napsauta "Kopioi" -kuvaketta yläpalkissa.

Liitä seuraavaksi tiedosto toiseen kansioon tai ulkoiselle kiintolevylle/USB-asemalle.

Korjaa tai nollaa Sticky Notes -sovellus huoletta.

Kirjoita "Sticky Notes" Windows-hakuun ja napsauta "Sovellusasetukset" tulosten oikeassa ruudussa.

Yritetään ensin korjata sovellus. Vieritä alas ja napsauta "Korjaa" -painiketta.

Jos et näe mitään parannuksia Sticky Notes -sovelluksessa, napsauta "Palauta" -painiketta korjausvaihtoehdon alla.

Napsauta lopuksi esiin tulevassa vahvistuksessa "Palauta".

Tiedoksi: näetkö "Levy on kirjoitussuojattu" USB-virheen Windowsissa? Opi korjaamaan se.

3. Asenna Sticky Notes uudelleen

Onko sinulla edelleen ongelmia Sticky Notesin kanssa, vaikka olet korjannut ja/tai nollannut sovelluksen? Tämä vaihtoehto edellyttää, että poistat sovelluksen ja asennat sen sitten uudelleen Microsoft Storesta.

Siirry Sticky Notes -sovelluksen "Sovellusasetukset" -kohtaan, kuten edellisessä osiossa selitettiin.

Napsauta "Poista asennus" -painiketta "Poista asennus" -osiossa.

Napsauta "Poista asennus" pienessä ponnahdusikkunassa poistaaksesi Sticky Notes -sovelluksen.

Napsauta seuraavaksi tehtäväpalkin Käynnistä-valikkoa ja käynnistä Microsoft Store.

Käytä hakupalkkia löytääksesi Sticky Notes -sovelluksen.

Napsauta "Hae" -painiketta ladataksesi ja asentaaksesi Sticky Notes -sovelluksen.

Kun asennus on valmis, käynnistä Sticky Notes -sovellus nähdäksesi, toimiiko se oikein. Sovelluksen uudelleenasentaminen ei vaikuta aiemmin luomiisi muistiinpanoihin. voit käyttää niitä kuten ennenkin.

4. Microsoft Store -sovellusten vianmääritys

Jos muistilappu-ongelma jatkuu, kokeile Microsoft Appsin vianmääritystä.

Windows 11:ssä on mahdollisuus päivittää Microsoft Store. Napsauta Käynnistä-valikkoa, käynnistä Microsoft Store -sovellus ja napsauta sitten "Kirjasto" alareunassa.

Napsauta yläreunassa "Hae päivitykset". Jos päivitys on olemassa, se asennetaan automaattisesti.

Varmista, että olet asentanut uusimmat Windows-päivitykset, jotta voit varmistaa, että Microsoft-sovelluksesi toimivat tarkoitetulla tavalla.

Windows 10:ssä Microsoftilla on oma vianmääritystyökalu Microsoft Store -sovellusten ongelmien korjaamiseen. Pääset siihen siirtymällä kohtaan Asetukset -> Päivitys ja suojaus -> Vianmääritys -> Windows Store -sovellukset. Napsauta "Suorita vianmääritys" -painiketta käynnistääksesi apuohjelman.

Tiedoksi: eikö Windowsin vianmääritys toimi sinulle? Opi korjaamaan se.

5. Rekisteröi sovellus uudelleen

Joskus muistilappujen uudelleenrekisteröinti auttaa ratkaisemaan tuntemattomia ongelmia. Rekisteröi sovellus uudelleen Microsoft PowerShellin avulla.

Paina Win + X näppäimistölläsi ja napsauta "Pääte (Admin)" käynnistääksesi PowerShell. Napsauta "Kyllä", jos näkyviin tulee ponnahdusikkuna, joka sallii sovelluksen järjestelmänvalvojan tilassa.

Sulje Sticky Notes -sovellus ja kaikki muut avatut muistiinpanot, kirjoita seuraava komento PowerShelliin ja paina Enter-näppäintä.

Get-AppXPackage -AllUsers -Name Microsoft.MicrosoftStickyNotes | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Rekisteröi "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" - Verbose}

Kun komento on suoritettu onnistuneesti, tarkista, onko ongelma ratkaistu avaamalla Sticky Notes -sovellus.

Kärki: opi tekemään yhteistyötä ja korostamaan muutoksia iOS:n Notesissa.

Tuo takaisin muistiinpanot

Jos sinulla on ongelmia Sticky Notesin kanssa, harkitse fyysisten muistiinpanojen tai kolmannen osapuolen muistiinpanosovellusten, kuten Obsidianin, käyttöä Windows-tietokoneellasi. Voit tietysti tehdä muistiinpanoja myös mobiililaitteellasi. iOS-käyttäjät voivat käyttää oletusarvoista Notes-sovellusta, joka on melko kätevä. Jos käytät Androidia, tutustu parhaisiin muistiinpanosovellusvaihtoehtoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up