Kuinka korjata se, kun Outlook ei avaudu Windowsissa

Outlook on suosittu Microsoftin kehittämä sähköpostiohjelma. Vaikka se on erinomainen sovellus, on tapauksia, joissa Outlook kieltäytyy avaamasta, mikä estää käyttäjiä pääsemästä tärkeisiin viesteihinsä ja tapaamisiin. Alla jaamme vianetsintämenetelmiä, jotka ratkaisevat ongelman lopullisesti.

Hyvä tietää: pitääkö sinun olla usein yhteydessä ihmisryhmään sähköpostitse? Opi luomaan yhteystieto- tai jakeluluettelo Outlookissa.

1. Käynnistä Outlook vikasietotilassa

Yksi yleisimmistä syistä, miksi Outlook ei avaudu, ovat vialliset lisäosat tai laajennukset, jotka saattavat häiritä Outlookin toimintaa. Tämä ongelma voidaan korjata avaamalla Outlook vikasietotilassa, joka käytännössä lataa Outlookin rajoitetulla joukolla ominaisuuksia ja asetuksia ja poistaa tilapäisesti käytöstä lisäosat ja mukautukset, jotka voivat aiheuttaa ongelmia.

Käynnistä Outlook vikasietotilassa painamalla Win + R avataksesi Suorita. Kirjoita outlook.exe /safe ja napsauta Enter.

Kun olet vikasietotilassa, poista lisäosat käytöstä. Navigoida johonkin Tiedosto -> Vaihtoehdot. Valita lisäosat vasemmanpuoleisesta valikosta. Valitse joukko apuohjelmia vieressä olevasta avattavasta valikosta Hallitseja paina Mennä.

Poista valinta kaikkien apuohjelmien vierestä ja napsauta OK. Toista prosessi kaikille asentamillesi apuohjelmille.

Sulje Outlook ja yritä käynnistää se normaalisti. Jos sovellus käynnistyy ilman ongelmia, voit tunnistaa syyllisen siirtymällä kohtaan lisäosat osio uudelleen ja ottaa jokainen lisäosa käyttöön yksitellen. Käynnistä Outlook uudelleen jokaisen uudelleenaktivoinnin jälkeen ja pidä silmällä, milloin se ei käynnisty, ja poista sitten buginen apuohjelma pysyvästi ongelman korjaamiseksi.

2. Korjaa Outlook

Itse Outlook-sovelluksessa saattaa olla ongelma. Voit tarkistaa, onko näin, käyttämällä sisäänrakennettua Office-korjausapuohjelmaa, koska Outlook on osa Office-pakettia.

Käynnistä Task Manager painamalla Ctrl + Shift + Esc. Etsi kaikki aktiiviset Office-prosessit ja napsauta niitä hiiren kakkospainikkeella yksitellen. Valita Lopeta tehtävä.

Kun kaikki Office-prosessit on suljettu, avaa Suorita painamalla Win + R. Kirjoita Control kohtaan Suorita ja napsauta Enter.

Siirry seuraavassa ikkunassa kohtaan Ohjelmat -> Poista ohjelman asennus. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Microsoft 365. Valitse Muuttaa ja valitse korjausprosessi, jota haluat käyttää.

Suosittelemme jatkamaan Online korjaus, koska se on kätevämpi vaihtoehto. Odota prosessin päättymistä ja käynnistä sitten Outlook uudelleen.

3. Korjaa Outlookin datatiedostot

Outlook käyttää erilaisia ​​datatiedostoja sähköpostin, yhteystietojen, kalenterin ja muiden tietojen tallentamiseen ja hallintaan. Yleisimmät tähän tarkoitukseen käytetyt tiedostotyypit ovat Personal Folder Files (PST) ja Offline Folder Files (OST).

Joskus nämä tiedostot voivat vioittua, mikä johtaa käsillä olevan kaltaisiin ongelmiin. Jos Outlookin korjaaminen ei ratkaissut ongelmaa, suosittelemme Outlook-datatiedostojen korjaamista seuraavaksi.

Aloita sulkemalla Outlook ja kaikki muut Officeen liittyvät prosessit Tehtävienhallinnassa. Siirry File Exploreriin ja etsi "ScanPST.exe" -työkalu. (Se löytyy yleensä Officen asennushakemistosta.)

Suorita työkalu ja napsauta Selaa -painiketta. Siirry datatiedostojen sijaintiin ja napsauta alkaa.

Jos et tiedä, missä datatiedostosi sijaitsevat, sinun on käynnistettävä Outlook vikasietotilassa ja siirryttävä osoitteeseen Tiedosto -> Tilin asetukset. Siirry kohtaan Tiedostot -välilehti ja nähdä luettelo sähköpostitileihin liittyvistä tiedostoista. Jokainen datatiedosto on lueteltu sen näyttönimellä, tiedostonimellä ja tiedostopolulla.

Kopioi tiedoston polku ja liitä se tiedoston selauskenttään ScanPST.exe työkalu. Klikkaus alkaa aloittaaksesi skannauksen. Kun prosessi on valmis, tarkista skannaustulokset ja korjaa tiedosto noudattamalla ohjeita. Lopuksi käynnistä Outlook uudelleen muutosten käyttöönoton jälkeen ja tarkista, onko ongelma ratkaistu.

Tiedoksi: tiesitkö, että voit käyttää ehdollista muotoilua Outlookissa? Opi kuinka!

4. Korjaa Outlook-profiilisi

Ongelma voi johtua myös siitä, että Outlook-profiilisi on vioittunut. Onneksi sinulla on myös mahdollisuus korjata Outlook-profiilisi.

Sinun on tehtävä se vikasietotilassa. Navigoida johonkin Tiedosto -> Tilin asetukset -> Tilin asetukset. Valitse Sähköposti -välilehti ja valitse Korjaus prosessin aloittamiseen.

5. Luo uusi Outlook-profiili

Jos uskot, että ongelma johtuu vioittuneesta profiilistasi, mutta sen korjaaminen ei ratkaissut ongelmaa, yritä luoda uusi profiili ja katso, auttaako se.

Avaa Ohjauspaneeli ja etsi Mail hakupalkin avulla. Napsauta seuraavassa valintaikkunassa Näytä profiilit -> Lisätä -painiketta.

Nimeä uusi profiilisi ja napsauta OK. Anna kaikki uuden tilisi tiedot ja paina Seuraava. Kun klikkaat Suorittaa loppuunhuomaat uuden profiilin luettelossa Kenraali -välilehti.

Tarkista Pyydä käytettävää profiilia vaihtoehto alla Käytä tätä profiilia käynnistäessäsi Microsoft Outlookin. Klikkaus OK edetä.

Käynnistä Outlook uudelleen. Kun käynnistät uudelleen, valitse uusi profiilisi ja tarkista, onko ongelma ratkaistu.

Navigointiruutu on Outlookin vasemmalla puolella oleva alue, joka sisältää erilaisia ​​kansioita, kuten Saapuneet-kansiot, luonnokset ja lähetetyt viestit. Joissakin tapauksissa vioittunut navigointiruudun määritystiedosto, joka tunnetaan myös nimellä "profile.xml"-tiedosto, voi estää sinua käyttämästä Outlookia laitteellasi.

Voit korjata tämän tiedoston sulkemalla kaikki avoimet Outlook-prosessit Tehtävienhallinnan kautta. Avaa Suorita-ikkuna, kirjoita outlook.exe /resetnavpane ja paina Enter. Tämä komento palauttaa Navigointiruudun oletusasetukset. Jos ongelma liittyi korruptoituneeseen "profile.xml" -tiedostoon, tämän pitäisi ratkaista se.

Vaihtoehtoisesti voit yrittää nimetä uudelleen profile.xml tiedostoa ongelman korjaamiseksi. Siirry kohtaan, johon tiedosto on tallennettu. Oletussijainti on yleensä:

 • Outlook 2019, 2016, 2013 ja 2010: "C:\Käyttäjät\Käyttäjänimesi\AppData\Roaming\Microsoft\Outlook\"
 • Outlook 2007:lle: "C:\Käyttäjät\Käyttäjänimesi\AppData\Local\Microsoft\Outlook\"

Kun olet löytänyt sen, napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella. Valita Kopio, ja liitä tämä kopioitu tiedosto toiseen paikkaan varmuuskopion luomiseksi. Napsauta alkuperäistä hiiren kakkospainikkeella profile.xml tiedosto uudelleen ja valitse Nimeä uudelleen kontekstivalikosta. Kun olet suorittanut nämä vaiheet, käynnistä Outlook uudelleen. Tämä kehottaa Outlookia luomaan uuden oletusarvon profile.xml tiedosto, ratkaisee ongelman.

Kärki: tutustu luetteloomme parhaista ilmaisista kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmista.

7. Tarkista järjestelmäsi virusten varalta

Käytätkö luotettavaa suojausohjelmaa Windows-tietokoneellasi? Jos ei, ongelma voi johtua järjestelmässäsi olevista viruksista ja haittaohjelmista. Vaikka Outlook ei ole näiden uhkien yleinen kohde, ne voivat silti aiheuttaa ongelmia saastuttamalla ja vahingoittamalla Outlookin datatiedostoja (PST tai OST) tai Outlook-profiiliasi.

Paras tapa päästä eroon tällaisista ongelmista on suorittaa järjestelmän tarkistus joko Windows Defenderillä tai hyvämaineisella kolmannen osapuolen virustorjuntaohjelmalla. Jos valitset edellisen vaihtoehdon, voit valita erityyppisistä Windows Defender -tarkistuksista. Suosittelemme suorittamaan täydellisen skannauksen järjestelmäsi kattavamman arvioinnin saamiseksi.

8. Kytke yhteensopivuustila pois päältä

Yhteensopivuustilojen avulla Outlookin vanhemmat versiot voivat toimia uudemmissa Windows-versioissa. Jos olet ottanut tämän ominaisuuden käyttöön, poista se käytöstä ja katso, häviääkö ongelma.

Käynnistä File Explorer ja etsi "Outlook.exe" -tiedosto Ohjelmatiedostoista. Löydät sen Microsoft Office -kansiosta.

Napsauta tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Ominaisuudet. Suuntaa kohteeseen Yhteensopivuus -välilehti ja poista valinta ruudusta, joka liittyy Suorita tämä ohjelma yhteensopivuustilassa. Klikkaus Käytä -> OK tallentaaksesi muutokset ja tarkistaaksesi, onko ongelma ratkaistu.

9. Päivitä Outlook

Microsoft julkaisee säännöllisesti Office-päivityksiä, jotka paitsi tuovat uusia ominaisuuksia, myös korjaavat tunnettuja ongelmia. Nämä päivitykset asennetaan yleensä automaattisesti, mutta voit myös tarkistaa ja asentaa ne manuaalisesti tietokoneellesi.

Koska Outlook ei avaudu, käytä toista Office-sovellusta. Avaa Office-ohjelma, kuten Word, siirry kohtaan Tiedosto valikosta, valitse Tilija napsauta Päivitysvaihtoehdot.

Valita Päivitä nytja odota prosessin päättymistä. Näin varmistetaan, että Office-pakettisi on ajan tasalla uusimpien parannusten ja virheenkorjausten kanssa.

Kärki: keskittyä enemmän tehtävään määrittämällä estoaikataulu Outlook-kalenterissa.

Mitä tehdä, jos Outlook ei avaudu Macissa

Jos Outlook ei avaudu Macissasi, varmista, että Microsoft Outlook on ajan tasalla tarkistamalla päivitykset auta valikosta. Jos tämä ei ratkaise ongelmaa, harkitse Outlook for Mac -tietokannan rakentamista uudelleen. Käynnistä Outlook ja valitse tietokanta, jonka haluat rakentaa uudelleen. Klikkaus Rakenna uudelleenja kun prosessi on valmis, käynnistä Outlook uudelleen.

Ota Outlook käyttöön

Olipa kyseessä pieni häiriö tai monimutkaisempi ongelma, joka estää sinua pääsemästä Outlookiin, edellä mainitsemiemme menetelmien pitäisi auttaa sinua ratkaisemaan ongelman. Säästä tulevaisuudessa aikaa käyttämällä QR-koodia kirjautuessasi Outlookiin. Jos ongelma jatkuu, harkitse vaihtamista johonkin näistä Outlook-vaihtoehdoista.

Kuvatekstit: Pixabay. Kaikki kuvakaappaukset Zainab Falak.

Indeksi
 1. 1. Käynnistä Outlook vikasietotilassa
 2. 2. Korjaa Outlook
 3. 3. Korjaa Outlookin datatiedostot
 4. 4. Korjaa Outlook-profiilisi
 5. 5. Luo uusi Outlook-profiili
 6. 6. Korjaa navigointiruudun määritystiedosto
 7. 7. Tarkista järjestelmäsi virusten varalta
 8. 8. Kytke yhteensopivuustila pois päältä
 9. 9. Päivitä Outlook
 10. Mitä tehdä, jos Outlook ei avaudu Macissa
 11. Ota Outlook käyttöön

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up