Kuinka korjata "System Thread Exception Not Handled" -virhe Windowsissa

"Järjestelmäsäikeen poikkeusta ei käsitellä" on sinisen näytön virhe, joka voi johtua yhteensopimattomista tai vanhentuneista ohjaimista, vioittuneista järjestelmätiedostoista tai laitteisto-ongelmista. Tässä opetusohjelmassa kerrotaan menetelmistä, joilla voit poistaa virheen Windows-järjestelmästäsi.

Hyvä tietää: opi tarkastelemaan tuoteavainta Windowsissa.

Indeksi
  1. 1. Käynnistä Windows vikasietotilassa
  2. 2. Tunnista vialliset ohjaimet
  3. 3. Nimeä vioittunut tiedosto uudelleen
  4. 5. Suorita SFC- ja DISM-skannaukset
  5. 6. Suorita järjestelmän palautus
  6. 7. Päivitä Windowsin BIOS
  7. 8. Asenna Windows uudelleen
  8. Sano hyvästit sinisen näytön virheille

1. Käynnistä Windows vikasietotilassa

Vikasietotila on diagnostiikkatila, joka lataa vain välttämättömät ohjaimet ja järjestelmätiedostot välttäen tarpeettomia kolmannen osapuolen ohjaimia ja käynnistysohjelmia. Tämä voi auttaa eristämään ja tunnistamaan, ovatko vialliset ohjaimet ja ohjelmistot syynä BSOD:iin.

Vikasietotilassa voit silti käyttää tärkeitä järjestelmätyökaluja, kuten Laitehallintaa ja Tapahtumanvalvontaohjelmaa. Näitä työkaluja voidaan käyttää laitteisto- ja ohjainongelmien tarkistamiseen ja virhelokien tarkastelemiseen, jotka voivat tarjota lisätietoja BSOD:sta. Riippuen siitä, voitko käynnistää tietokoneesi sisäänkirjautumisnäytössä, on olemassa useita vaihtoehtoja käyttääksesi vikasietotilaa tietokoneellasi.

2. Tunnista vialliset ohjaimet

Korjataksesi "Järjestelmäsäikeen poikkeusta ei käsitellä" -virheen, sinun on ensin yritettävä tunnistaa vialliset ohjaimet (jos sellaisia ​​​​on).

Avaa Suorita-ruutu painamalla Win + R. Kirjoita eventvwr ruutuun ja paina Enter. Navigoida johonkin Windowsin lokit -> Järjestelmäetsi system_thread_exception_not_handled loki ja napsauta sitä. Saatat saada lisätietoja, kuten virheen aiheuttaneen ohjaimen nimen. Esimerkiksi: "nvlddmkm.sys", joka on näytönohjaimen ohjain.

Kun tiedät viallisen ohjaimen nimen, katso, voidaanko se päivittää. Jos ei, palauta ohjain aiempaan versioon vioittun päivityksen kumoamiseksi.

Kärki: saat "Kansiota ei voi nimetä uudelleen" -virheilmoituksen Windowsissa? Opi ohittamaan se.

3. Nimeä vioittunut tiedosto uudelleen

Jos vioittunut tiedosto (ohjain) aiheuttaa sinisen näytön virheen, sen uudelleennimeäminen saattaa riittää ongelman ratkaisemiseen. Windows luo tiedostosta uuden kopion ja korvaa vioittuneen version toimivalla.

Avaa File Explorer painamalla Win + E ja liitä seuraava polku osoitepalkkiin: C:\Windows\System32\drivers. Vaihtoehtoisesti navigoi paikkaan manuaalisesti. Napsauta viallista ohjainta hiiren kakkospainikkeella ja valitse uudelleennimeämiskuvake pikavalikosta.

Paina F2 ja korvaa .SYS-laajennus .OLD:lla ja paina sitten Enter.

Sinun on annettava hallintotiedot jatkaaksesi. Valitse Jatkaa ja syötä järjestelmänvalvojan salasana pyydettäessä ja käynnistä sitten laite uudelleen.

Jos et voi nimetä ohjaintiedostoa uudelleen, koska käytät laitteessasi paikallista tiliä, ota käyttöön pääjärjestelmänvalvojan tili Windowsissa ja noudata sitten yllä mainittuja ohjeita.

Windowsin muistin diagnostiikkatyökalu testaa tietokoneesi muistin vikojen varalta ja tarkistaa, että kaikki toimii oikein. Suorittamalla tämän työkalun voit tunnistaa muistiin liittyvät ongelmat, jotka ovat saattaneet laukaista "Järjestelmäsäikeen poikkeusta ei käsitellä" -virheen tietokoneellasi. Suorita sitten tarvittavat toimet vianmääritykseen ja ongelmien korjaamiseen.

Paina Win + R avataksesi Suorita-ruudun, kirjoita mdsched.exe ja paina Enter käynnistääksesi diagnostiikkatyökalun. Valitse Käynnistä nyt uudelleen ja tarkista ongelmat (suositus) ponnahdusikkunassa.

Odota, kunnes työkalu lopettaa tietokoneesi muistin skannauksen, ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.

Oletusarvoisesti työkalu toimii vakiotilassa ja sen pitäisi useimmissa tapauksissa korjata sinisen näytön virhe. Jos haluat suorittaa edistyneen testin tarkistaaksesi tietokoneesi muistin, paina F1-painiketta heti, kun tietokoneesi käynnistyy. Valitse sitten jokin vaihtoehdoista: Basic, Standard tai Extended. Lue lisää kustakin tilasta viestistämme, joka näyttää kuinka Windowsin diagnostiikkatyökalua käytetään täysimääräisesti.

Kärki: tutustu kiintolevyn kunnon tarkistamiseen Windowsissa.

5. Suorita SFC- ja DISM-skannaukset

Jos kohtaat edelleen virheen, SFC-skannauksen suorittaminen ja DISM-skannaus voi auttaa. SFC (System File Checker) analysoi ja korvaa vioittuneet järjestelmätiedostot, kun taas DISM (Deployment Image Service and Management) on edistynyt työkalu, joka voi havaita ja korjata vioittuneita tiedostoja Windowsin järjestelmäkuvan komponenttivarastossa.

6. Suorita järjestelmän palautus

Järjestelmän palauttaminen on työkalu, jonka avulla voit palauttaa järjestelmän aiempaan, vakaaseen tilaan. Se voi kumota järjestelmämuutokset, kuten ohjelmistoasennukset, päivitykset ja ohjainasennukset, jotka voivat aiheuttaa ongelmia.

Tässä tapauksessa järjestelmän palauttamisen pitäisi palauttaa järjestelmäsi toimintatilaan ennen virhettä. Kuitenkin, jotta voit käyttää tätä työkalua nyt, sinun on oltava aiemmin luotu palautuspiste.

Kärki: jos prosessi epäonnistuu, opi järjestelmän palauttamisen vianmäärityksestä Windowsissa.

7. Päivitä Windowsin BIOS

Jos mikään ei ole tähän mennessä toiminut, yritä päivittää laitteesi BIOS. Se on luotettava tapa varmistaa, että laitteistosi kommunikoi tehokkaasti käyttöjärjestelmän kanssa. Windows BIOSin päivittäminen ei ainoastaan ​​auta estämään "Järjestelmäsäikeen poikkeusta ei käsitellä" -virhettä, vaan myös virtaviivaistaa järjestelmän yleistä toimintaa.

8. Asenna Windows uudelleen

Useimmiten ratkaisujen, kuten paluu edelliseen palautuspisteeseen tai BIOSin päivittämisen, pitäisi ratkaista sinisen näytön virhe. Mutta jos "Järjestelmäsäikeen poikkeusta ei käsitellä" -virhe ilmestyy jatkuvasti, Windowsin nollaaminen tai uudelleenasentaminen voi olla seuraava askel, joka sinun on otettava. Voit tehdä sen menettämättä tiedostojasi.

Tiedoksi: jos haluat automaattisten ohjainpäivitysten olevan pois päältä, opi poistamaan ne käytöstä.

Sano hyvästit sinisen näytön virheille

BSOD-virheet ovat suhteellisen yleisiä Windowsissa, erityisesti vanhemmissa versioissa, kuten Windows 7 tai 8. Kuitenkin jokaisen uuden Windows-julkaisun yhteydessä Microsoft on pyrkinyt merkittävästi parantamaan järjestelmän vakautta ja vähentämään BSOD:n esiintymistiheyttä. Siitä huolimatta virheet, kuten "Videon ajastimen sisäinen" tai "Koneen tarkistuspoikkeus", voivat silti ponnahtaa esiin. Lue nämä yksityiskohtaiset oppaat saadaksesi selville, mitä tehdä kunkin ongelman poistamiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up