Kuinka korjata tehtäväpalkki, joka ei piilota ongelmaa Windows 10: ssä

Jotkut Windows-käyttäjät saattavat haluta, että tehtäväpalkki on aina näkyvissä, jotta he voivat saada tietyt vaihtoehdot heti käyttöön, mutta useimmat ihmiset haluavat sen piilottaa, kun se ei ole käytössä. Joskus tehtäväpalkissa on kuitenkin omat mielensä, eikä se halua piiloutua.

Tiedät, että automaattinen piilotustoiminto on käytössä, mutta asetukset eivät näytä toimivan. Joskus ongelma vaatii vain nopean korjauksen, kun taas toisissa tapauksissa sinun täytyy kaivaa hieman syvemmälle. Toivottavasti korjaus on yhtä yksinkertainen kuin ominaisuuden käyttöönotto tai Express Process -prosessin uudelleenkäynnistys. Tässä on joitain tapoja korjata tehtäväpalkki piilottamatta ongelmaa.

Lue myös: Tehtäväpalkin piilottaminen Windows 10:ssä

Tarkista, onko automaattinen piilotustoiminto käytössä

Olen unohtanut, kuinka monta kertaa luulin, että ominaisuus on käytössä, mutta huomasin, ettei se ollut käytössä. Ehkä se et ollut sinä; ehkä lapsesi sammuttivat sen ilmoittamatta sinulle. Siinä tapauksessa tarkista ensin, onko automaattinen piilotustoiminto käytössä.

Tarkistaaksesi, onko ominaisuus käytössä, mene kohtaan "Asetukset -> Mukauttaminen -> Tehtäväpalkki". Toinen vaihtoehto antaa sinun ottaa ominaisuuden käyttöön, jos se oli jostain syystä pois päältä.

Jos käytät tietokonetta, sinun on otettava käyttöön vain ensimmäinen vaihtoehto. Toinen vaihtoehto on välttämätön vain, jos käytät tablettia. Kun tämä ominaisuus on käytössä, tehtäväpalkki katoaa – jos ei, kokeile seuraavia vinkkejä.

Yritä käynnistää Explorer-prosessi uudelleen

Joskus sinun tarvitsee vain käynnistää Explorer-prosessi uudelleen. Voit tehdä tämän avaamalla Windowsin Tehtävienhallinnan painamalla Ctrl + Shift + Esc tai voit myös etsiä sitä. Kun Tehtävienhallinta-ikkuna tulee näkyviin, näet vain muutaman vaihtoehdon. Napsauta avattavaa "Lisätietoja" -valikkoa ja uusi ikkuna, jossa on paljon lisätietoja, tulee näkyviin.

Etsi Prosessit-kohdasta Windows Explorer -vaihtoehto ja napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella. Näyttöön tulee uusi ikkuna, jossa luettelon ensimmäisenä vaihtoehtona on Käynnistä uudelleen. Toivottavasti tämä on kaikki, mitä ongelman korjaaminen vaatii.

Sovellus saattaa vaatia huomiotasi

Joskus tehtäväpalkissa ei ole mitään vikaa, ja syy siihen, miksi se ei piiloudu, on se, että sovellus yrittää saada huomiosi. Jos sovellus, jolla on uusi viesti sinulle, on kiinnitetty tehtäväpalkkiin, se vilkkuu, kunnes napsautat sitä.

Jos sovellusta ei ole kiinnitetty tehtäväpalkkiin, sinun on napsautettava Näytä piilotetut kuvakkeet -nuolta. Etsi sovellus, jossa on merkki – se on sovellus, joka odottaa sinua.

Käytä komentokehotetta

Toinen vaihtoehto olisi käyttää komentokehotetta tehtäväpalkin piilottamiseen. Paina Win- ja X-näppäimiä ja valitse "Komentokehote (Admin)." Voit myös kirjoittaa komentokehotteen Cortanan hakupalkkiin, ja se on ensimmäinen vaihtoehto, joka tulee näkyviin.

Kirjoita komentokehotteeseen:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Älä unohda käynnistää tietokonettasi uudelleen ja katso, onko tehtäväpalkki edelleen olemassa.

Johtopäätös

Tehtäväpalkki ei vie paljoa tilaa, mutta toisinaan se tekee kaiken eron. Sen etuna on, että tiedot, kuten aika ja päivämäärä, ovat vain silmäyksen päässä. Säästät myös arvokkaita sekunteja, jos sinun on avattava sovellus nopeasti. Jos nämä edut eivät vakuuta sinua poistumaan tehtäväpalkista, näiden vinkkien avulla voit piilottaa sen jälleen.

Indeksi
  1. Tarkista, onko automaattinen piilotustoiminto käytössä
  2. Yritä käynnistää Explorer-prosessi uudelleen
  3. Sovellus saattaa vaatia huomiotasi
  4. Käytä komentokehotetta
  5. Johtopäätös

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up