Kuinka korjata "TPM-laitetta ei havaittu" Windowsissa

Monissa Windows-tietokoneissa on nykyään Trusted Platform Module (TPM) -siru, joka parantaa tietokoneen järjestelmää ja tietoturvaa laitteistotasolla. Esimerkiksi siru käyttää kryptografisia avaimia ja huippuluokan salausta pitääkseen arkaluontoiset tietosi turvassa haitallisilta toimijoilta. Tämä suoja ja paljon muuta menetetään, kun saat "TPM-laitetta ei havaittu" -virheen. Tämä opetusohjelma näyttää, kuinka se korjataan.

Hyvä tietää: jos saat "Paikallisen turvaviranomaisen suojaus on pois päältä" -virheilmoituksen tietokoneellasi, näytämme sinulle, kuinka hoidat sen.

Indeksi
 1. Onko sinulla edes TPM-siru?
 2. Pikakorjauksia kokeiltavaksi
 3. 1. Kokeile ottaa TPM käyttöön
 4. 2. Päivitä TPM-laiteohjelmisto
 5. 3. Tyhjennä TPM-välimuisti
 6. 4. Palauta BIOS
 7. 5. Vaihda TPM-moduuli
 8. Usein Kysytyt Kysymykset

Onko sinulla edes TPM-siru?

Syy siihen, että näet "TPM-laitetta ei havaittu" -virheilmoituksen, voi johtua siitä, että tietokoneellesi ei ole asennettu moduulia. Onneksi on olemassa useita tapoja tarkistaa, onko tietokoneessasi TPM-siru. Jos ei, voit ottaa yhteyttä tietokoneesi valmistajaan selvittääksesi, voitko asentaa sen tiettyyn malliisi.

Jos tietokoneessasi on TPM-siru, jatka alla oleviin vianetsintävaiheisiin korjataksesi virhe.

Pikakorjauksia kokeiltavaksi

Ennen kuin pääsemme monimutkaisempiin korjauksiin, joihin kuuluu joidenkin BIOS- ja Windows Security -asetusten säätäminen, on olemassa muutamia yksinkertaisia ​​ratkaisuja, jotka voivat auttaa:

 • Kytke tietokoneeseen virta: virtaongelmat voivat joskus aiheuttaa TPM:n toimintahäiriöitä. Korjataksesi tämän, sinun on kytkettävä tietokoneeseen virta sammuttamalla se normaalisti, irrottamalla se pistorasiasta (irrotettavalla paristolla varustetut kannettavan tietokoneen käyttäjien tulee poistaa ne), odottamalla 30 sekuntia ja käynnistämällä se uudelleen.
 • Päivitä TPM-ajuri: TPM-ajurin päivittäminen voi auttaa pääsemään eroon sen havaitsemista häiriöistä. Laajenna Laitehallinnassa "Turvalaitteet", napsauta hiiren kakkospainikkeella "Trusted Platform Module" ja valitse "Päivitä ohjain". Valitse sitten vaihtoehto, jossa Windows etsii ohjaimia automaattisesti.

1. Kokeile ottaa TPM käyttöön

Joskus yksinkertainen syy, miksi näet virheilmoituksen, on se, että TPM-siru on poistettu käytöstä. Ota se käyttöön avaamalla BIOS Windows-tietokoneellasi ja seuraamalla alla olevia ohjeita:

 1. Valitse "Turvallisuus"-välilehti ja sitten "TPM-tila".
 1. Valitse "Käytössä".
 1. Paina F10 ja valitse "Kyllä" tallentaaksesi muutokset ja poistuaksesi.

Jos käytössäsi on UEFI BIOS vanhan BIOSin sijaan, TPM:n käyttöönottovaiheet vaihtelevat tietokoneesi valmistajan mukaan. Yleensä voit ottaa TPM:n käyttöön UEFI:stä seuraavien vaiheiden avulla:

 1. Valitse UEFI BIOSissa "Advanced", "Security" tai "Trusted Computing" -välilehti. Tässä esimerkissä valitsemme "Turvallisuus"-välilehden ja napsautamme sitten "TPM Embedded Security".
 1. Ota käyttöön joko "TPM-tila", "Intel PTT", "Security Device Support", "Security Device", "AMD fTPM switch" tai "AMD PSP fTPM". Tässä esimerkissä se on "TPM-tila".

Kärki: jos et ole varma, mikä laiteohjelmisto on ja miten se toimii, tutustu oppaaseemme saadaksesi lisätietoja.

2. Päivitä TPM-laiteohjelmisto

Toinen tapa korjata virheilmoitus on päivittää TPM-sirun laiteohjelmisto. Tämän ratkaisun ongelmana on, että eri valmistajilla on erilaisia ​​tapoja toimia, joten prosessi ei ole niin yksinkertainen.

Huomautus: varmista, että päivität Windowsin ensin ennen kuin päivität TPM-sirun laiteohjelmiston.

Alla olemme listanneet linkkejä suosittujen tietokonevalmistajien TPM-laiteohjelmistopäivityksiin (ohjeineen):

3. Tyhjennä TPM-välimuisti

TPM:n välimuistin tyhjentäminen on nopea ja helppo tapa nollata siru. Tämä voi puolestaan ​​korjata moduulin kohtaamat ohjelmistoon liittyvät ongelmat.

Huomautus: ennen kuin nollaat TPM:n, varmista, että olet varmuuskopioinut kaikki tärkeät tiedot tietokoneellesi.

 1. Kirjoita "Windows Security" Windowsin hakukenttään ja napsauta alla parasta hakua.
 1. Valitse vasemman reunan valikosta ”Laitteen suojaus” ja napsauta sitten oikealla olevaa ”Suojausprosessorin tiedot” -linkkiä.
 1. Napsauta "Suojausprosessorin vianmääritys".
 1. Napsauta "Tyhjennä TPM" -osiossa avattavaa valikkoa ja valitse syy TPM:n tyhjentämiselle.
 1. Napsauta "Tyhjennä TPM".
 1. Käynnistä tietokone uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan.

Kärki: opi tyhjentämään välimuisti Windowsissa.

4. Palauta BIOS

TPM riippuu BIOS-kokoonpanosta, joten jos se vioittuu, se voi vaikuttaa myös siruun. Tietokoneen BIOSin nollaaminen voi auttaa korjaamaan TPM-laitetta ei havaittu -virheen.

5. Vaihda TPM-moduuli

Jos olet kokeillut kaikkia yllä olevia korjauksia ja näet edelleen "TPM-laitetta ei havaittu" -virheilmoituksen, se voi tarkoittaa, että käsissäsi on viallinen TPM-siru. Onneksi voit poistaa emolevyn sirun ja korvata sen toimivalla.

Tähän menettelyyn liittyy kuitenkin monia näkökohtia, joten on parasta keskustella alkuperäisen laitevalmistajan (OEM) tai tukiteknikon kanssa, joka auttaa sinua löytämään oikean moduulin tietokoneellesi ja asentamaan sen.

Tiedoksi: Microsoft vie tietoturvan uudelle tasolle Pluton Security Processorin avulla. Lue lisää täältä.

Usein Kysytyt Kysymykset

Voinko asentaa Windows 11:n ilman TPM:ää?

Kyllä, voit asentaa Windows 11:n ilman TPM:ää. Microsoft suosittelee, että tietokoneessasi on TPM-siru turvallisuuden lisäämiseksi ennen Windows 11:n asentamista, mutta se ei ole vaatimus, joka tekisi sen mahdottomaksi, jos tietokoneesi ei täytä sitä.

Onko BitLocker osa TPM:ää?

Bitlockerin täyden levyn salaustoiminnot vaativat tietokoneen, jossa on TPM. Jos yrität ottaa BitLockerin käyttöön tietokoneessa, jossa ei ole TPM:ää, saat todennäköisesti viestin, jonka mukaan järjestelmänvalvojan on määritettävä järjestelmäkäytäntöasetus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up