Kuinka korjata virhe "Windowsia ei voi asentaa tälle levylle, jolla on GPT-tyyli"

Kun asennat Windowsia, saatat löytää hyvin yleisen virheen, mutta sellaisen, joka häiritsee hieman, mutta ratkaisuja on kuitenkin olemassa. Tässä artikkelissa näytämme sinulle kuinka ratkaista virhe "Et voi asentaa Windowsia tälle levylle, valitulla levyllä on GPT-ositotyyli".

Indeksi

  Miksi tämä virhe ilmenee Windowsissa?

  Useimmiten tämä virhe tapahtuu, kun kiintolevyn osion tyyppi ei vastaa käynnistys-USB-laitetta, joka tallentaa asennustiedostot. GPT on osiotaulukko joka lisättiin uusiin UEFI-luokan BIOS-pohjaisiin käyttöjärjestelmiin.

  Tätä taulukkoa suositellaan uusimman sukupolven laitteille, joiden mukana toimitetaan suurella tallennuskapasiteetilla varustettuja kiintolevyjä. Pöydässä voit luoda jopa 128 osiota, joka tarjoaa paremman suojan levymuodon mahdolliselta katoamiselta. Saavutetaan systemaattisella tavalla replikoida kiintolevyosiot PC-yksikön alusta ja lopussa.

  Ratkaisu virheeseen "Windowsia ei voi asentaa tälle levylle, sillä on GPT-tyyli"

  Tämä viesti tulee näkyviin, kun kiintolevy on ollut päällä muotoiltu GPT-osion tyypin mukaan ja kun käytät eri muotoista tiedostoa. Joten toimet, jotka voidaan suorittaa tämän virheen ratkaisemiseksi, ovat seuraavat, on vielä mainittava, että ne ovat turvallisia menetelmiä:

  • Alusta kiintolevy uudelleen ja jätä se MBR:ään.
  • Luo käynnistyvä USB asentaaksesi Windows-käyttöjärjestelmän tietokoneeseen.

  Tapa 1 - Luo käynnistettävä USB GPT:ssä.

  1. Tarvitset sovelluksen nimeltä Rufus, voit ladata sen sen viralliselta sivulta.
  2. Sinulla on Windowsin ISO-kuva. Jos sinulla ei ole sitä, voit hankkia sen Windows Media Creation Toolista. Kun sinulla on se, suorita sovellus ja valitse vaihtoehto "Luo asennusmedia".
  3. Valitse asennettava Windows 10 -versio, mieluiten 64-bittisenä. Valitse sitten "ISO-tiedosto" -vaihtoehto ladataksesi kuvan uusimmalla Windows-versiolla ja jatkaaksesi käynnistävän USB:n luomista.
  4. Kun Windows-versio on ladattu, liitä USB tietokoneeseen ja se käyttää Rufus-työkalua.
  • Määritä Rufus luomaan USB GPT.
  1. Valitse USB-muistitikku ensimmäisessä vaihtoehdossa.
  2. Napsauta "Valitse" valitaksesi Windowsin ISO-kuvan.
  3. Osiorakenteessa valitset "GPT ", ja kohdejärjestelmä "UEFI".
  4. Edellisten vaiheiden jälkeen paina "Aloita".

  Seuraavaksi käynnistämme USB:n asentaaksemme käyttöjärjestelmän uudelleen juuri kun käynnistysvalikko luodaan valitset USB:n. Ja tällä tavalla sinulla ei ole ongelmia asentaa Windows-asennus kiintolevylle haluamaasi kohtaan.

  Tapa 2 - Muuta kiintolevy MBR:ksi Diskpartin avulla

  Tämä on vaihtoehto, joka sinulla on nyt, jos et halua käyttää edellistä, ja se on se, että voit muuntaa kiintolevyosiojärjestelmän MBR:ksi. Suosittelemme varmuuskopioimaan kaikki kiintolevylläsi olevat tiedot, koska tämä prosessi poistaa kaikki tiedostot.

  1. Paina "Shift + F10" -näppäimiä samanaikaisesti avataksesi komentopäätteen ohjatussa asennustoiminnossa. Jos komentoikkuna ei tule näkyviin, palaa aloitusnäyttöön ja paina vaihtoehtoa "Korjaa tietokone".
  2. Myöhemmin painat "Troubleshoot" ja komentokehotetta aloittaaksesi "diskpart"-komentojen suorittamisen ja käynnistääksesi "list disk" -ohjelman.
  3. Katso levyn numero ja käytä seuraavaa komentoa "selet disk".gbt-osio mbr-osioon
  4. Sitten käyttämämme toiminnot suoritetaan valitulla levyllä.
  5. Nyt käytät seuraavia "clean" ja sitten "convert mbr" -komentoja kiintolevyn muuntamiseen MBR: ksi.
  6. Käynnistä tietokone uudelleen käynnistääksesi ohjatun asennustoiminnon.
  7. Tarkista, että UEFI BIOSissa on Legacy MBR -vaihtoehto aktivoitu. Paina tätä varten "Del tai F2", etsi sitten "Boot" -vaihtoehto, jossa on vaihtoehto "Boot MBR Legacy" ja varmista, että se on aktiivinen.
  8. Kun olet käynnistänyt tietokoneen uudelleen ja suorittanut edellisen vaiheen, valitse kiintolevy, jotta voit asentaa Windowsin normaalisti.

  Olemme saaneet tämän viestin valmiiksi, yllä kuvatut menetelmät ovat erittäin hyviä ja ratkaisevat virhe GPT-osio tietokoneellasi.

  Vastaa

  Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

  Go up