Kuinka korjata Wi-Fi Connected Ei Internetiä -ongelma Windowsissa

Onko tämä tapahtunut sinulle? Kirjaudut sisään tietokoneellesi ja alat työskennellä, kun yhtäkkiä et ole enää yhteydessä Internetiin. Kun katsot näytön alareunaa, näet Wi-Fi-kuvakkeen ja olet varma, että olet yhteydessä. Mutta sitten näet sen: pieni huutomerkki, joka ilmaisee ongelman. Ja kun napsautat sitä, huomaat nämä sanat: "Yhdistetty. Ei Internetiä." Tässä on joitain erilaisia ​​strategioita, joilla voit yrittää saada Windows-koneesi toimimaan uudelleen.

Tarkista modeemi ja reititin

Varmista, että kaikki modeemin ja reitittimen LED-valot palavat oikein. Jos jokin valo ei pala tai vilkkuu epätavallisesti, ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi.

Uudelleenkäynnistää

Jos näyttää siltä, ​​että tämä on vastaus kaikkeen, se johtuu todennäköisesti siitä, että se toimii monissa eri ongelmissa. Sammuta kone, reititin ja modeemi. Anna niiden istua noin minuutin ajan nollataksesi ne kokonaan, ja käynnistä ne sitten uudelleen.

Tarkista laitteeseen liittyvät ongelmat

Jos muut laitteet muodostavat yhteyden Internetiin, laitteesi Wi-Fi-sovittimessa voi olla ongelma.

1. Korjaa se napsauttamalla tehtäväpalkin oikeassa alakulmassa olevaa Wi-Fi-kuvaketta.

2. Napsauta "Vianmääritys ongelmat".

3. Windows etsii automaattisesti ongelmia ja yrittää korjata ne puolestasi.

Lue myös: Kuinka korjata DNS-virheet ja saada takaisin pääsy Internetiin

Tyhjennä DNS-välimuisti

DNS-välimuisti on väliaikainen tietokanta, johon tietokoneesi tallentaa tiedot vierailemistasi verkkosivustoista. Kun vierailet sivustolla, välimuisti muuntaa kirjoittamasi osoitteet numeroista koostuviksi IP-osoitteiksi. Laitteesi on nopeampi pitää luettelo näistä numeroista välimuistissa, joten sinun ei tarvitse odottaa osoitteen muuntamista lähettämällä se Internetiin. Joskus DNS-välimuisti vioittuu, joten DNS-välimuistin tyhjentäminen voi auttaa.

1. Avaa komentokehote painamalla Win + R.

2. Kirjoita ruutuun cmd.

3. Kun komentokehoteikkuna avautuu, kirjoita tämä komento:

4. Paina Enter, niin komentokehoteruutu ilmoittaa, kun se on onnistunut.

Muuta Wi-Fi-tiloja

Jos käytät vanhempaa reititintä, vanhentunut Wi-Fi-tila voi aiheuttaa tämän ongelman. Reitittimessä on erilaisia ​​Wi-Fi-tiloja, kuten 802.11 b, 802.11 b/g, 802.11 b/g/n jne., joista b on vanhin. Jos sinulla on vanhempi tietokone, kokeile vaihtaa Wi-Fi-tilaa.

1. Avaa mikä tahansa Internet-selain ja kirjaudu sisään Wi-Fi-reitittimesi kojelautaan kirjoittamalla reitittimesi osoite osoitepalkkiin. Tämä osoite on yleensä 192.168.0.1 tai 192.168.1.1. Tarvitset käyttäjätunnuksesi ja salasanasi päästäksesi asetuksiin. Todennäköisimmin loit ne, kun määritit reitittimen.

2. Etsi Langaton tila -vaihtoehto. Se on yleensä Langattomat asetukset -kohdassa.

3. Jos käytettävissä on pudotusvalikko, valitse vaihtoehto 802.11 b ja tallenna muutokset. Kokeile 802.11g, jos ensimmäinen ei toimi. (Jos et näe tätä vaihtoehtoa, reitittimesi ei ehkä pysty käyttämään näitä tiloja.)

Korjaa IP-osoiteristiriita

Onko laitteesi yhteydessä Internetiin muiden Wi-Fi-verkkojen kanssa, mutta ei sinun? Jos näin on, sinulla voi olla ongelma IP-osoitteen tai DNS-ristiriidan kanssa.

Voit tarkistaa, onko tämä ongelma:

1. Siirry komentokehotteeseen painamalla Win + R ja kirjoittamalla ruutuun cmd.

2. Kun komentokehoteikkuna avautuu, kirjoita tämä komento:

3. Palvelin määrittää tietokoneellesi uuden IP-osoitteen.

Päivitä verkko-ohjain

Kaikki ohjelmistot on päivitettävä ajoittain, mukaan lukien reitittimesi ohjaimet. Jos sinulla on vanha ohjain tai se on jotenkin vioittunut, voit yrittää päivittää verkkoohjaimen. Reitittimen asetuksissa voi olla paikka tehdä tämä, kuten käytimme edellisessä vaiheessa.

Jos sitä ei ole, päivitä se noudattamalla näitä ohjeita.

1. Avaa laitehallinta painamalla Win + R.

2. Kirjoita ruutuun devmgmt.msc.

3. Paina Enter. Laitehallinta avautuu.

4. Napsauta Verkkosovittimet.

5. Napsauta hiiren kakkospainikkeella Wi-Fi-ohjainta.

6. Valitse Päivitä ohjain -vaihtoehto.

7. Napsauta "Etsi päivitetty ohjainohjelmisto automaattisesti".

Nollaa reititin

Jos mikään vähemmän raju vianetsintä ei ole auttanut, yritä palauttaa reitittimesi tehdasasetukset. Kyllä, menetät kaikki tietosi, mutta niiden palauttaminen ratkaisee todennäköisesti ongelman.

Voit tehdä tämän etsimällä nollauspainikkeen reitittimen takaa ja pitämällä sitä painettuna noin 10–15 sekuntia. Valot alkavat vilkkua, kun pidät sitä tarpeeksi kauan.

Nollaa verkkosi

Tämä lopullinen ratkaisu on kaikkein rajuin, ja toivottavasti jokin muu toimi, eikä sinulla ole enää tätä ongelmaa. Verkon nollaaminen poistaa verkkosovittimet ja asentaa ne uudelleen. Se poistaa kaikki verkot, joihin tietokoneesi muodostaa yhteyden, ja unohtaa kaikki verkkoon liittyvät salasanasi.

Eikö se vieläkään toimi? Ota yhteyttä Internet-palveluntarjoajaasi ja anna ammattilaisten kokeilla sitä.

Indeksi
  1. Tarkista modeemi ja reititin
  2. Uudelleenkäynnistää
  3. Tarkista laitteeseen liittyvät ongelmat
  4. Tyhjennä DNS-välimuisti
  5. Muuta Wi-Fi-tiloja
  6. Korjaa IP-osoiteristiriita
  7. Päivitä verkko-ohjain
  8. Nollaa reititin
  9. Nollaa verkkosi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up