Kuinka korjata Wi-Fi ei toimi -ongelma Windowsissa

Wi-Fi on turvallista sanoa, että se läpäisee olemassaolomme kaikki osa-alueet. Se on siellä, kun heräämme, kun syömme illallista, ja jotkut väittävät, että sen aallot häiritsevät jopa aivojamme. Lyhyesti sanottuna Wi-Fi on tärkeä, ja kun se lakkaa toimimasta Windowsissa, elämämme voi tuntua pysähtyneen. Tämä opas sisältää joitain korjauksia vialliseen tai katkenneeseen Wi-Fi-yhteyteen Windows-laitteellasi.

Hyvä tietää: haluatko estää poistettujen tiedostojen palauttamisen? Tutustu parhaisiin työkaluihin tiedostojen turvalliseen poistamiseen Windowsissa.

Muutama helppo menetelmä

On olemassa muutamia ilmeisiä, helppoja menetelmiä, jotka suoraan tai epäsuorasti auttavat ratkaisemaan Wi-Fi-ongelman, joka ei toimi Windows-laitteellasi. Useimmat verkko-ongelmat alkavat reitittimestä, modeemista tai tukiasemasta.

Internet-lähteen irrottaminen ja uudelleen liittäminen myöhemmin voi auttaa korjaamaan Windowsin Internet-yhteyden. Voit myös käynnistää tietokoneesi yksinkertaisesti uudelleen muutaman minuutin tai tunnin kuluttua. Kaikki Internet-palveluntarjoajan tai kaapeliyhtiön aiheuttamat Wi-Fi-ongelmat ratkeavat yleensä tämän ajan kuluessa. Jos mikään näistä tavoista ei auta ratkaisemaan ongelmaa, jatka alla olevilla ratkaisuilla.

1. Tarkista Windowsin Wi-Fi-asetukset

Ensinnäkin, muodostavatko muut laitteet yhteyden Wi-Fi-verkkoosi ilman ongelmia? Jos ne ovat, lue eteenpäin, sillä ongelmasi täytyy liittyä Windows-tietokoneeseesi.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Verkko ja internet -> Wi-Fi.
 2. Voit myös avata "Wi-Fi-asetukset" suoraan hakuvalikosta tai ilmaisinalueen Wi-Fi-kuvakkeesta.
 1. Jos Wi-Fi-ongelmasi liittyy reitittimeen, ensimmäinen puheluportti on kytkeä se pois päältä ja sitten uudelleen päälle.
 1. Wi-Fi-valikossa voit myös napsauttaa "Hallinnoi tunnettuja verkkoja".
 1. Anna Windows "Unohda" verkko, johon yrität muodostaa yhteyden, ja muodosta yhteys sitten uudelleen.
 1. Palaa "Hallinnoi tunnettuja verkkoja" -sivulle. Napsauta "Näytä käytettävissä olevat verkot".
 2. Äskettäin unohdetun Wi-Fi-verkon pitäisi tulla uudelleen näkyviin. Napsauta sen "Yhdistä"-painiketta ja anna verkon suojausavain ja sitten "Seuraava".

Epäonnistuessaan loput korjaukset ovat edistyneempiä.

Kärki: eikö ole hyvä muistamaan kirjain- ja numerojonoja? Opi tarkastelemaan tallennettuja Wi-Fi-salasanoja Windowsissa ja pitämään itsestäsi tauko.

2. Käynnistä Wi-Fi Direct -virtuaalisovitin uudelleen

Viallinen Wi-Fi-yhteysongelma voi johtua Microsoft Wi-Fi Direct -virtuaalisovittimesta. Tämä on kuitenkin vastuussa Windowsin muuttamisesta Wi-Fi-hotspotiksi, joten muista, että tämän poistaminen käytöstä Wi-Fi-yhteyden korjaamiseksi poistaa myös Portable Hotspot -toiminnon käytöstä.

 1. Siirry kohtaan "Laitehallinta". (Hae sitä Käynnistä-valikon hakupalkista.)
 2. Napsauta "Näytä -> Näytä piilotetut laitteet".
 1. Vieritä alas kohtaan Verkkosovittimet, napsauta hiiren kakkospainikkeella kohtaa Microsoft Wi-Fi Direct Virtual Adapter ja sitten Poista laite käytöstä.
 1. Vahvista, että haluat poistaa laitteen käytöstä napsauttamalla "Kyllä".
 2. Toista yllä olevat vaiheet kaikille muille "sovittimille".
 1. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, toimiiko Wi-Fi uudelleen.
 2. Wi-Fi-sovitin päivittyy automaattisesti tietokoneen uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Jos se pysyy poissa käytöstä, ota se käyttöön napsauttamalla sovitinta hiiren kakkospainikkeella.

3. Poista Wi-Fi-virranhallinta käytöstä

Kun olet Laitehallinnassa, poista virranhallinta käytöstä langattomalta verkkosovittimelta, jolla on ongelmia. Oletuksena tämän asetuksen pitäisi olla jo aktivoitu uusimmissa Windows-versioissa.

 1. Etsi Verkkosovittimet-kohdasta sovitin, jossa on sana "Wireless" tai "Wi-Fi" (tämä vaihtelee korttisi merkin mukaan), napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella ja napsauta "Ominaisuudet".
 2. Seuraavassa esimerkissä kolme tällaista sovitinta on korostettu.
 1. Napsauta uudessa ikkunassa "Virranhallinta"-välilehteä ja poista valinta "Salli tietokoneen sammuttaa tämä laite virran säästämiseksi" -ruudusta.
 1. Jos yllä oleva vaihtoehto on oletuksena valittuna, sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Tiedoksi: onko verkkonopeus hidas? Kokeile poistaa ei-toivotut yhteydet Wi-Fi-verkostasi.

4. Palauta verkkoasetukset

Toinen ratkaisu, jolla ei ole negatiivisia sivuvaikutuksia, on nollata Windowsin verkkoasetukset. Tämä poistaa kaikki järjestelmäsi verkkoohjaimet ja asentaa ne uudelleen, toivottavasti poistaa kaikki ongelmat.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Verkko ja internet -> Verkon lisäasetukset -> Lisää asetuksia -> Verkon nollaus. Voit tehdä tämän Windows 10:ssä siirtymällä kohtaan Asetukset -> Verkko ja internet -> Tila -> Verkon nollaus.
 1. Napsauta "Palauta nyt" -painiketta "Verkon nollaus" -kohdan vieressä.
 1. Ponnahdusikkuna kysyy: "Haluatko varmasti nollata verkkoasetukset?" Napsauta "Kyllä" vahvistaaksesi.

5. Tee verkkopino uudelleen

Verkon nollauksen jälkeen Windows antaa sinun tehdä verkkopinon uudelleen käyttämällä komentosarjaa komentokehotteessa järjestelmänvalvojan tilassa. Se edellyttää, että käytät seuraavia komentoja peräkkäin ja sen jälkeen Enter:

ipconfig/release ipconfig/flushdns ipconfig/renew netsh int ip reset netsh winsock reset

Kärki: et todellakaan tarvitse virustorjuntaohjelmaa vuonna 2023, mutta jos haluat silti sellaisen, tutustu näihin tehokkaisiin vaihtoehtoihin.

6. Tarkista, estääkö palomuuri tai virustorjunta verkkoyhteyden muodostamisen

Vaikka melko harvinaista, saattaa käydä niin, että Windowsin palomuuri tai virustorjuntaohjelmisto estää Wi-Fi-yhteyden. Tarvittavien oikeuksien myöntäminen Wi-Fi-verkkoon voi korjata ongelman.

 1. Avaa Windowsin suojaus Käynnistä-valikon hausta.
 2. Vieritä alas "Palomuuri ja verkon suojaus" -valikkoon. Napsauta "Julkinen verkko".
 1. Tarkista, onko Wi-Fi-verkkosi luettelossa Aktiiviset julkiset verkot. Jos se ei näy tässä, se tarkoittaa, että Microsoft Defender Firewall estää Internet-yhteytesi tai reitittimessä on ongelma.
 2. Tämä on väliaikainen häiriö, joka voi tapahtua vanhemmissa Windows-versioissa, ja se pitäisi korjata uudelleenkäynnistyksen jälkeen. Muussa tapauksessa kytke reititin päälle/pois kerran ja katso, näkyykö kotiverkko uudelleen Aktiiviset julkiset verkot -kohdassa. Voit myös "Unohda" verkon Windows-laitteessasi ja muodostaa yhteyden siihen uudelleen. (Katso menetelmä 1.)
 1. Jos käytät ulkoista palomuuria, siirry sen sovelluksen asetuksiin ja lisää/muokkaa/poista kyseinen Wi-Fi-verkko.
 2. Lopuksi, jos uskot ulkoisen virustorjuntasi aiheuttavan ongelmia, poista se tietokoneeltasi.

7. Suorita verkon ja Internetin vianmääritys

Windowsissa on tehokas verkko- ja Internet-vianmääritysohjelma, joka voi diagnosoida laitteesi viat (puuttuvat ohjaimet, sovitinongelmat, reitittimen IP-osoitteet jne.). Se voi tiivistää nämä raot helposti ja yhdistää laitteesi uudelleen.

 1. Siirry kohtaan Asetukset -> Järjestelmä -> Vianmääritys -> Muut vianetsintäohjelmat -> Verkko ja Internet.
 2. Napsauta "Suorita" avataksesi vianmääritysikkunan. Muodosta Internet-yhteys noudattamalla sen näytön ohjeita.

Kärki: pitäisikö sinun vaihtaa VPN:stä Toriin? Artikkelissamme hahmotellaan erot näiden kahden tavan välillä varmistaa yksityisyys Internetissä.

8. Poista VPN käytöstä Windowsin käynnistyksen aikana

Käytätkö VPN:ää Wi-Fi-verkkosi päällä? VPN-ohjelmat asennetaan joskus automaattisesti Windowsin käynnistyskansioosi ja ne muodostavat yhteyden Wi-Fi-verkkoosi heti, kun kirjaudut sisään työpöydällesi. Tämä voi aiheuttaa Wi-Fi-yhteytesi epäonnistumisen. On parempi odottaa, kunnes Windows-laitteesi on muodostanut yhteyden paikalliseen Internetiin, ennen kuin otat VPN:n käyttöön.

 1. Siirry minkä tahansa asentamasi VPN-sovelluksen asetusosioon.
 2. Poista käytöstä vaihtoehto, joka käynnistää VPN:n automaattisesti, kun käynnistät laitteen.
 1. Vaihtoehtoisesti paina Ctrl + Alt + Del avataksesi "Task Manager" ja vieritä alas "Käynnistyssovellukset" -valikkoon.
 2. Napsauta hiiren kakkospainikkeella poistaaksesi VPN-sovellukset käytöstä käynnistysvalikosta.

9. Poista IEEE 802.1X Ethernet -todennus käytöstä

Jos saat Wi-Fi-yhteyden Ethernet-kaapelin kautta, poista käytöstä 802.1X, suojattuun todentamiseen käytetty protokolla, joka saattaa vaatia erillisen kirjautumiskehotteen, mutta voi myös aiheuttaa yhteyshäiriöitä.

 1. Siirry kohtaan "Verkko ja internet" ja tarkista Ethernet-kaapelin yhteystila.
 2. Jos Ethernet-liitännässä lukee "Yhdistetään, toimia tarvitaan" "Yhdistetty" sijaan, varmista, että Ethernet-kaapeli on kytketty oikein. Se on liitettävä Windows-laitteen oikeaan Ethernet-porttiin.
 3. Jos yhteysongelma jatkuu, napsauta "Ethernet"-valikkoa.
 1. Napsauta Todennusasetukset-kohdan vieressä olevaa Muokkaa-painiketta.
 1. Sammuta IEEE 802.1X -todennus, tallenna asetus ja käynnistä laite uudelleen.

10. Käynnistä Wireless NIC uudelleen BIOSissa

Tämä ei ole kaikille mahdollista, koska eri emolevyn valmistajilla on erilaisia ​​vaihtoehtoja BIOSissa, mutta sitä kannattaa kokeilla.

 1. Siirry BIOSiin painamalla toistuvasti Del-, F8-, F10- tai F2-näppäintä (tämä voi vaihdella valmistajan mukaan) tietokoneen käynnistyessä. Jos Windows käynnistyy, sitä ei tehty oikein, ja sinun on käynnistettävä uudelleen ja yritettävä uudelleen. Lue lisää monista eri tavoista käyttää Windows BIOSia.
 2. Kun olet BIOSissa, etsi valikko nimeltä "Power Management", "Wireless", "Wireless LAN" tai vastaava.
 3. Poista valinta "WLAN"-vaihtoehdosta tai poista se käytöstä BIOSissa, napsauta "Käytä" tai "Tallenna muutokset" (jos sellainen on) ja käynnistä sitten tietokone uudelleen.
 1. Kun olet kirjautunut takaisin sisään, käytä näppäimistön BIOS-käyttönäppäimiä uudelleen palataksesi BIOS-näyttöön ja ota "WLAN" uudelleen käyttöön ja käynnistä sitten uudelleen.

Kärki: opi eri tapoja vaihtaa järjestelmänvalvojaa Windowsissa.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi Wi-Fi lakkaa yhtäkkiä toimimasta?

Jos Wi-Fi-yhteytesi katkeaa äkillisesti ja sen kiinnittäminen on vaikeaa, Wi-Fi-signaali ei ole tarpeeksi vahva. Seinät tai muut esteet voivat aiheuttaa häiriöitä, ja ongelma jatkuu jopa yksinkertaisen verkon nollauksen jälkeen. Voit ratkaista tämän Windows-laitteella käyttämällä pitkän kantaman kannettavaa Mi-Fi-laitetta, siirtämällä reitittimen hyvin lähelle kannettavaa tietokonetta tai PC:tä ja vaihtamalla ohjelmiston tai ohjaimet tietokoneeseen.

Miksi kannettavani ei tunnista Wi-Fi-yhteyttäni?

Jos kannettava tietokone ei täysin havaitse lähellä olevaa Wi-Fi-signaalia, vika voi olla verkkosovittimessa. Ongelma voidaan korjata käyttämällä "Verkko ja Internet" -vianmääritystä tai asentamalla uudelleen ja päivittämällä verkkoohjaimet Laitehallinnasta.

Indeksi
 1. Muutama helppo menetelmä
 2. 1. Tarkista Windowsin Wi-Fi-asetukset
 3. 2. Käynnistä Wi-Fi Direct -virtuaalisovitin uudelleen
 4. 3. Poista Wi-Fi-virranhallinta käytöstä
 5. 4. Palauta verkkoasetukset
 6. 5. Tee verkkopino uudelleen
 7. 6. Tarkista, estääkö palomuuri tai virustorjunta verkkoyhteyden muodostamisen
 8. 7. Suorita verkon ja Internetin vianmääritys
 9. 8. Poista VPN käytöstä Windowsin käynnistyksen aikana
 10. 9. Poista IEEE 802.1X Ethernet -todennus käytöstä
 11. 10. Käynnistä Wireless NIC uudelleen BIOSissa
 12. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi Wi-Fi lakkaa yhtäkkiä toimimasta?
  2. Miksi kannettavani ei tunnista Wi-Fi-yhteyttäni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up