Kuinka korjata Windowsin virhekoodi 0xc00000e9

Virhekoodi 0xc00000e9 on ongelma, joka kohdataan usein Windowsin käynnistyksen aikana. Toisin kuin muut virheet, jotka voit diagnosoida ja korjata tavallisessa Windows-ympäristössä, virhekoodi 0xc00000e9 ei ehkä salli sinun tehdä sitä. Useimmiten se estää sinua käynnistymästä Windowsiin viallisen laitteiston, vioittuneiden tiedostojen, vaurioituneiden käynnistystiedostojen tai jopa haittaohjelmatartunnan vuoksi. Olemme koonneet luettelon hyödyllisimmistä korjauksista, jotka todennäköisesti ratkaisevat järjestelmäsi virhekoodin 0xc00000e9.

Hyvä tietää: onko järjestelmänvalvoja poistanut Task Managerin käytöstä tietokoneessasi? Opi, mitä tehdä, jotta voit aloittaa sen käytön uudelleen.

1. Tarkista laitteistosi

Virhekoodiin 0xc00000e9 liittyy kuvaus "Tapahtui odottamaton I/O-virhe." Tämä tarkoittaa yleensä, että ongelma liittyy suoraan järjestelmäsi laitteistoon – oheislaitteisiin tai komponentteihin.

Laitteet, kuten näppäimistöt, hiiret, tulostimet ja skannerit, voivat olla viallisia. Vastaavasti ongelma voi johtua sisäisistä komponenteista, kuten RAM-muistista, näytönohjaimesta ja tallennusasemista. Voit paikantaa viallisen laitteen seuraavasti:

 1. Sammuta järjestelmä ja irrota kaikki oheislaitteet, kuten hiiri, näppäimistö, tulostin jne.
 2. Käynnistä tietokone uudelleen ja katso, voitko käynnistää tietokoneen työpöydältä. Jos voit, yksi katkaiseista laitteista on virheen takana.
 3. Sammuta tietokone ja aloita jokaisen laitteen yhdistäminen uudelleen peräkkäin ja käynnistä tietokone uudelleen joka kerta. Tarkista, mikä laite aiheuttaa virheen uudelleen ilmenemisen.
 1. Jos virhe ei poistunut edes kaikkien oheislaitteiden poistamisen jälkeen, sinun on siirryttävä järjestelmän sisäisiin osiin. Jos haluat avata tietokoneen kotelon tai kannettavan tietokoneen, kokeile irrottaa RAM-tikut, tallennusasemat ja näytönohjain yksitellen ja jatkaa vianmääritystä. Jos et halua tehdä sitä itse, ota yhteyttä asiantuntijaan tai korjauspalveluun.
 1. Jos et löytänyt vikaa laitteistossa, siirry seuraavaan korjaussarjaan.

Kärki: loitko uuden käyttäjäprofiilin Windowsissa? Opi siirtämään kaikki tietosi helposti uuteen profiiliin.

2. Korjaa vioittuneet järjestelmätiedostot

Vioittuneet Windows-järjestelmätiedostot ovat monien erilaisten Windows-virheiden takana, mukaan lukien virhekoodi 0xc00000e9. Voit käyttää sisäänrakennettuja Windowsin diagnostiikkatyökaluja, kuten SFC- ja DISM-tarkistuksia, korjataksesi vioittuneet Windows-tiedostot. Jos pystyt käynnistämään Windowsin, suorita SFC ja sitten DISM-skannaus komentokehotteen avulla.

Jos olet kuitenkin jumissa sinisen näytön silmukassa, sinun on käynnistettävä Advanced Startup -ympäristö päästäksesi komentokehotteeseen:

 1. Käynnistä tietokone uudelleen ja pidä virtapainiketta painettuna pakottaaksesi sammutuksen kolmesta neljään kertaan peräkkäin. Seuraavan uudelleenkäynnistyksen yhteydessä Windows käynnistyy automaattisesti Advanced Startup -ympäristöön.
 2. Valitse "Vianetsintä" nähdäksesi vianmäärityksen lisäasetukset.
 1. Valitse "Lisäasetukset" seuraavassa näytössä.
 1. Valitse seuraavassa näytössä "Komentokehote" ja noudata sitten yllä olevan linkin ohjeita.
 1. Jos SFC- ja DISM-tarkistukset eivät korjaa virhettä, siirry seuraavaan korjaukseen.

3. Päivitä laiteohjaimet

Koska virhekoodi 0xc00000e9 liittyy läheisesti I/O-laitteisiin, on tärkeää poistaa ohjainongelmat yhtenä mahdollisista syistä virheen taustalla. Voit päivittää kunkin laitteen, kuten hiiren, näppäimistön, kameroiden, tulostimien ja muiden ohjaimet Laitehallinnasta.

Kun tämä on tehty, käynnistä tietokoneesi uudelleen, jotta muutokset tulevat voimaan, ja tarkista, näkyykö 0xc00000e9-virhe edelleen.

Jos et voi käynnistää Windowsia normaalisti, sinun on käynnistettävä vikasietotilassa ja noudatettava yllä olevia ohjeita.

Tiedoksi: Oletko valmis saamaan puhtaamman kokemuksen työskennellessäsi tietokoneellasi? Opi poistamaan mainoksia Windowsissa.

4. Palauta ajurit

Laiteohjainten päivittäminen ei välttämättä korjaa ongelmaa. Joskus viimeisin ohjainpäivitys voi aiheuttaa ongelmia, jotka aiheuttavat virhekoodin 0xc00000e9. Tällaisissa tapauksissa yritä palauttaa ajurit. Jos alat kokea virheen viimeisimmän ohjainpäivityksen jälkeen, voit päästä eroon palaamalla viimeisimpään ohjainversioon.

Katso oppaamme ohjaimen palauttamisesta Windowsissa saadaksesi yksityiskohtaiset ohjeet samasta.

5. Päivitä Volume Boot Code

Windowsin volyymikäynnistyskoodi (VBC) on joukko tietoja, jotka sisältyvät volyymikäynnistystietueeseen (VBR), ja se on vastuussa Windowsin oikeasta käynnistysprosessista. Joskus se voi liittyä toiseen käynnistyslataajaan Windowsin oletuskäynnistyslataimen sijaan, esim. BOOTMGR. Tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia käynnistysprosessissa ja johtaa BSOD-virheisiin, kuten virhekoodiin 0xc00000e9.

VBC:n päivittäminen voi ratkaista tämän ongelman yhdistämällä sen BOOTMGR:ään. Noudata alla olevia ohjeita:

 1. Käynnistä Advanced Startup -ympäristö yllä olevan osan 2 ohjeiden mukaisesti.
 2. Valitse "Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Komentorivi" ja suorita seuraava komento: bootsect nt60 /sys.
 1. Sulje ikkuna ja käynnistä tietokone uudelleen. Tarkista, jatkuuko virhe.

6. Korjaa MBR

Pääkäynnistystietue (MBR) sisältyy VBR:ään ja sisältää tarvittavat osio- ja käynnistystiedot, joita tarvitaan Windowsin käynnistämiseen. Kuten VBR, myös MBR voi vioittua ja johtaa virheisiin, kuten 0xc00000e9-virheeseen.

Voit korjata MBR:n käynnistämällä Advanced Startup -ympäristön ja suorittamalla joukon komentoja. Noudata alla olevia ohjeita:

 1. Käynnistä Advanced Startup -ympäristö yllä olevan osan 2 ohjeiden mukaisesti.
 1. Valitse "Vianmääritys -> Lisäasetukset -> Komentorivi" ja suorita seuraavat komennot:
bootrec /fixmbr bootrec /fixboot
 1. Käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, onko virhe 0xc00000e9 korjattu.

Kärki: tutustu luetteloomme parhaista ilmaisista virustentorjuntaohjelmista, jotka voit ladata tietokoneellesi.

7. Suorita haittaohjelmien tarkistus

On mahdollista, että Microsoft Defender (entinen Windows Defender) on päällä ja määritetty oikein pitämään kaikki haittaohjelmat loitolla. Mutta joskus se voidaan vahingossa sammuttaa tai määrittää väärin, mikä johtaa haittaohjelmatartuntaan. Jos mikään yllä olevista korjauksista ei toiminut, suorita haittaohjelmatarkistus poistaaksesi haittaohjelmat järjestelmästäsi käyttämällä Microsoft Defenderiä komentokehotteen kautta.

Kun tarkistus on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, jatkuuko virhe.

8. Käytä Järjestelmän palauttamista

Joskus, jos mikään muu ei auta, järjestelmän palauttaminen voi päästä eroon virheistä, kuten 0xc00000e9-virheestä, palauttamalla järjestelmän tilaan, jossa asiat toimivat normaalisti. Yritä palauttaa järjestelmäsi päivämäärään, joka on ennen kuin aloitit virhekoodin näkemisen.

Kun prosessi on valmis, käynnistä tietokone uudelleen ja tarkista, näkyykö 0xc00000e9-virhe edelleen.

9. Palauta Windows tai asenna se uudelleen

Yllä lueteltujen korjausten pitäisi pystyä korjaamaan virhekoodi 0xc00000e9. Mutta jos mikään ratkaisuista ei toiminut, Windows-asennuksessa voi olla syvempiä ongelmia. Tällaisissa tapauksissa Windowsin nollaus voi olla ainoa vaihtoehto.

Voit palauttaa Windowsin tehdasasetuksiin ja poistaa kaikki virheen taustalla olevat syyt prosessissa. Ihannetapauksessa tämän pitäisi olla pysyvä ratkaisu ongelmaan. Palauta Windows tai asenna se uudelleen menettämättä tiedostojasi, jos olet huolissasi tärkeiden tietojesi katoamisesta tämän prosessin aikana.

Kärki: puuttuvat tehtäväpalkin kuvakkeet on toinen ärsyttävä Windows-virhe. Opi tuomaan ne takaisin.

Usein Kysytyt Kysymykset

Miksi saan sinisen näytön käynnistyssilmukan?

Sinisen näytön käynnistyssilmukka on yleinen tapaus Windows-järjestelmissä, ja se viittaa korruptoituneisiin järjestelmätiedostoihin, bugisiin Windows-päivityksiin, vanhentuneisiin ohjaimiin tai jopa viallisiin laitteistoihin. Käyttäjät jäävät usein jumiin kokemaan saman BSOD-virheen, vaikka järjestelmä olisi käynnistetty uudelleen useita kertoja. Katso oppaamme Windowsin äärettömän uudelleenkäynnistyssilmukan ongelman korjaamisesta sinisen näytön käynnistyssilmukan korjauksille.

Poistaako järjestelmän palautus tiedostoni?

Järjestelmän palautus palauttaa järjestelmätiedostot ja asetukset aikaisempaan, vakaampaan tilaan. Tämä edellyttää joidenkin järjestelmätiedostojen ja asetusten poistamista. Mutta henkilökohtaisia ​​tiedostojasi ja mediaasi, kuten valokuvia, videoita ja musiikkia, ei poisteta. Kaikki palautuspisteen luomisen jälkeen asentamasi ohjelmat ja työpöydälle tallennetut tiedostot/kansiot kuitenkin poistetaan.

Miksi saan jatkuvasti sinisen näytön virheitä?

Toistuvat Blue Screen -virheet voivat olla merkki kuolevasta levyasemasta. Toistuvat BSOD:t voivat johtua myös muista viallisista laitteistoista, kuten RAM-muistista ja näytönohjaimesta. Vaikka voit päästä eroon satunnaisesta BSOD:sta yleisillä korjauksilla, usein esiintyvät Blue Screen -virheet tarkoittavat, että sinun tulee tarkistaa tallennusasemasi ennen kuin menetät tärkeitä tietoja. Samoin sinun tulee aina tarkastaa muut komponentit välttääksesi perustavanlaatuiset laitteistovirheet.

Indeksi
 1. 1. Tarkista laitteistosi
 2. 2. Korjaa vioittuneet järjestelmätiedostot
 3. 3. Päivitä laiteohjaimet
 4. 4. Palauta ajurit
 5. 5. Päivitä Volume Boot Code
 6. 6. Korjaa MBR
 7. 7. Suorita haittaohjelmien tarkistus
 8. 8. Käytä Järjestelmän palauttamista
 9. 9. Palauta Windows tai asenna se uudelleen
 10. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Miksi saan sinisen näytön käynnistyssilmukan?
  2. Poistaako järjestelmän palautus tiedostoni?
  3. Miksi saan jatkuvasti sinisen näytön virheitä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up