Kuinka korvata oletushiiren osoitin Macissa

MacOS-oletusosoitin (tai kursori, jos haluat) on musta nuoli, jossa on valkoinen ääriviiva. Tämä selkeästi hyödyllinen ulkoasu tyydyttää useimmat Mac-käyttäjät, mutta entä jos haluat korvata macOS:n oletushiiren osoittimen esteettömyyssyistä tai tehdä käyttöjärjestelmästäsi ainutlaatuisemman? Se auttaisi perehtymään sisäisiin macOS-osoittimen mukautusvaihtoehtoihin ja kolmannen osapuolen osoittimen mukautussovelluksiin. Tässä oppaassa tarkastellaan molempia tapoja korvata oletushiiren osoitin Macissa.

Hyvä tietää: kohdistimen mukauttaminen Macissa on vain yksi tavoista parantaa Mac-kokemustasi macOS Venturalla.

Sisäänrakennettujen macOS-osoittimen mukautusvaihtoehtojen tutkiminen

Onko sinulla vaikeuksia löytää kuinka muuttaa macOS-osoittimen ulkoasua Järjestelmäasetukset-sovelluksessa? Asiaankuuluvat vaihtoehdot eivät ole odotetussa "Hiiri"-välilehdessä, kuten saatat odottaa. Kokeile sen sijaan seuraavaa menetelmää:

 1. Siirry Järjestelmäasetukset-sovelluksen Esteettömyys-välilehden Näyttö-osioon nähdäksesi osoittimen mukautusvaihtoehdot. Kun olet siellä, vieritä alaspäin, kunnes näet "Osoitin"-osion.

Löydät sisäänrakennetut macOS-osoittimen mukautusvaihtoehdot, mukaan lukien:

 • Paikanna ravistamalla hiiren osoitinta: osoitin suurenee hetkeksi, kun ravistat hiirtä tai heilut sormeasi ohjauslevyllä, mikä on hyödyllistä, kun haluat paikantaa sen kiireiseltä näytöltä, joka on täynnä ikkunoita ja tiedostoja.
 • Osoittimen koko: koolla on väliä käytettäessä korkean DPI-näyttöä tai kun on kyse huonosta näköstä. Onneksi macOS antaa sinun säätää osoittimen kokoa haluamallasi tavalla yksinkertaisella liukusäätimellä, joka siirtyy "Normaalista" "Suureen".
 • Osoittimen ääriviivan väri: tällä vaihtoehdolla voit muuttaa osoittimen ääriviivan väriä tehdäksesi siitä visuaalisesti mukavamman tai jännittävämmän.
 • Osoittimen täyttöväri: aivan kuten ääriviivat, voit myös mukauttaa osoittimen täyttöväriä.

Näiden asetusten avulla voit nopeasti muuttaa oletusosoittimen esimerkiksi suuremmaksi ja "Windows-tyyppisemmäksi".

 1. Voit palauttaa osoittimen oletusvärit napsauttamalla "Palauta värit" -painiketta, jolloin osoitin palautuu välittömästi takaisin alkuperäiseen palettiin. Muista kuitenkin, että tämä nollaus vaikuttaa vain värin muutoksiin. Jos olet säätänyt osoittimen kokoa, sinun on siirrettävä liukusäädin takaisin asentoon "Normaali" manuaalisesti.

Huomautus: yllä kuvatut osoittimen mukautusvaihtoehdot ovat käytettävissä vain "Järjestelmäasetukset"-sovelluksessa, joka otettiin käyttöön macOS Venturassa. Jos käytät Applen käyttöjärjestelmän vanhempaa versiota, voit katsoa oppaamme hiiren kursorin koon muuttamisesta Mac OS X:ssä.

MacOS-osoittimen vaihtaminen kolmannen osapuolen vaihtoehdolla

Jos huomaat, että sisäänrakennetut macOS-räätälöintivaihtoehdot eivät suinkaan leikkaa sitä, saatavilla on yksi kolmannen osapuolen sovellus, joka voi auttaa viemään osoittimen personoinnin uudelle tasolle: Hiirimaisema.

Mousescape on ilmainen ja avoimen lähdekoodin kohdistinhallinta Mac-tietokoneellesi, jonka avulla voit käyttää mukautettuja osoitinpaketteja (kutsutaan "viiteiksi") automaattisesti kirjautumisen yhteydessä. Se tarjoaa jopa työkalut, joita tarvitset omien mukautettujen osoittimiesi tuomiseen (animaatioineen). Korvaa macOS-osoitin kokonaan Mousescapen avulla noudattamalla alla olevia ohjeita:

 1. Lataa Mousescapen uusin versio siitä GitHub-sivu napsauttamalla tekstiä, jossa lukee "Mousecape_1813.zip".
 2. Lataa Internetistä joitain vaihtoehtoisia kohdistimia, jotka tunnetaan nimellä "viitta". Tämä ladattava aloituspaketti sisältää 32 erilaista viitta, ja siinä on myös esimerkkiviittatiedosto, jonka voit ladata Mousescapen sivuilta. GitHub-arkisto.
 3. Pura ladattu arkisto kaksoisnapsauttamalla sitä ja siirrä sitten sovellus "Sovellukset"-kansioon.
 1. Napsauta hiiren kakkospainikkeella sovelluskuvaketta ja valitse "Avaa" -vaihtoehto. Vahvista päätöksesi käynnistää Mousescape. Seuraavalla kerralla voit käynnistää sovelluksen normaalisti kaksoisnapsauttamalla sen kuvaketta.
 2. Avaa "Tiedosto"-valikko ja napsauta "Import Cape" -vaihtoehtoa. Valitse ladattu viitta tuodaksesi sen.
 3. Valitse haluamasi viitta kiinnittääksesi sen. Jos haluat, että uusi osoitin otetaan käyttöön automaattisesti, kun kirjaudut sisään Maciin, muista valita "Hiirimaisema"-valikosta "Install Helper Tool" -vaihtoehto.

Kärki: Mousescape ei ole ainoa kolmannen osapuolen macOS-osoittimen mukautussovellus. Voit myös kokeilla iCursor tai uPointer 2. Molemmat ovat saatavilla Mac App Storesta.

Usein Kysytyt Kysymykset

Vaikuttaako kursorin mukauttaminen Macin suorituskykyyn tai akun kestoon?

Kohdistimen mukauttaminen macOS:n sisäänrakennettujen asetusten avulla ei vaikuta Macin suorituskykyyn tai akun käyttöikään millään tavalla. Kolmannen osapuolen sovelluksen käyttö voi kuitenkin heikentää suorituskykyä tai akun kuntoa, koska se käyttää joitain järjestelmäresursseja, jotka voisivat muuten olla käytettävissä muihin tehtäviin.

Onko mahdollista muuttaa macOS-kohdistimen suuntaa?

Kyllä, macOS-kohdistimen suuntaa voi muuttaa Mousecapen avulla. On mahdollisuus vaihtaa oikealle osoittaviin kohdistimiin, joista vasenkätiset käyttäjät joskus pitävät.

Voinko ohjata macOS-osoitinta näppäimistölläni?

Kyllä, voit ohjata sitä näppäimistölläsi tai numeronäppäimistöllä ottamalla käyttöön hiiren näppäimet. Voit tehdä tämän painamalla Optio + Komento + F5.

Indeksi
 1. Sisäänrakennettujen macOS-osoittimen mukautusvaihtoehtojen tutkiminen
 2. MacOS-osoittimen vaihtaminen kolmannen osapuolen vaihtoehdolla
 3. Usein Kysytyt Kysymykset
  1. Vaikuttaako kursorin mukauttaminen Macin suorituskykyyn tai akun kestoon?
  2. Onko mahdollista muuttaa macOS-kohdistimen suuntaa?
  3. Voinko ohjata macOS-osoitinta näppäimistölläni?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up