Kuinka korvata puhelinlinja VoIP:llä ja kuinka paljon se on sen arvoista

Lankapuhelinlinjan edut ja haitat kotona ja onko parempi vaihtaa VOIP-puhelimeen (internetin kautta)

Monet käyttävät nykyään vain älypuhelimia yhteydenpitoon ja monet ovat tottuneet soittamaan puheluita vain matkapuhelimista. Vaikka lankapuhelimesta soittaminen saattaa tuntua "vanhan miehen jutulta", voimme päivittää lankapuhelinviestintätekniikkaamme käyttämällä VoIPeli siirtämällä puhelut suoraan Internetin kautta käyttämättä perinteistä analogista linjaa.

VoIP-puheluita voi soittaa tietokoneelta, tabletilta, älypuhelimelta tai, paljon kätevämmin, a klassinen langaton puhelin kytketty modeemiin, joka tukee VoIP:tä. VoIP-puhelin muodostaa yhteyden Internetiin itsenäisesti modeemin avulla, ja useimmissa tapauksissa se on jo määritetty soittamaan ja vastaanottamaan puheluita.

Tässä artikkelissa näytämme sinulle kuinka saada VoIP lankapuhelin ja kuinka tärkeimmät VoIP-palvelut määritetään niin, että ne voivat soittaa tai vastaanottaa puheluita tietokoneelta tai muulta yhteensopivalta laitteelta.

Indeksi
  1. Kuituoptiikka tuo VoIP:n automaattisesti
  2. Osta VoIP-puhelin suoraan
  3. Käytä Skypeä VoIP-palveluna
  4. Onko VoIP erityispalvelujen kautta sen arvoinen?

Kuituoptiikka tuo VoIP:n automaattisesti

Monet käyttäjät eivät tiedä, että valokuituliitännät (FTTC tai FTTH) puhelinkeskukseen ei ole enää analogista yhteyttä. Tämä tarkoittaa, että jos liittymämme sisältää rajoittamattomat puhelut lankapuhelinnumerosta, saapuvat ja lähtevät puhelut ovat automaattisesti VoIP-tilassaeli ne menevät Internetin kautta.
Hyödynnä tätä VoIP-palvelua liittämällä puhelinoperaattorin toimittama modeemi puhelinpistorasiaan tai kuitukaapeleihin ja heti, kun se on liitetty, jatka lankapuhelimen yhdistämistäkäyttämällä yhtä RJ11 portit läsnä takana modeemista (yleensä portti tunnistetaan sanalla TEL tai puhelinkuvakkeella).
Kun yhteys on muodostettu, voimme heti vastaanottaa ja soittaa VoIP-puheluitaerinomaisella äänenlaadulla verrattuna perinteiseen puhelinlinjaan.

FTTC- ja FTTH-kokoonpanoissa, joissa emme käytä operaattorin tarjoamaa modeemia, meidän on välttämättä otettava yhteyttäasiakaspalvelu kysyä VoIP-määritysparametreja, mutta vain jos tilaisuuteen valittu henkilökohtainen modeemi tukee VoIP:tä (kutenAVM FRITZ!Box 7530).

Osta VoIP-puhelin suoraan

Vaativammille käyttäjille tai niille, joilla on yritykselle tai yritykselle omistettu puhelinlinja, se voi olla erittäin hyödyllinen ostaa VoIP-puhelin suoraanjoiden hinnat vaihtelevat 30-100 euron välillä, Amazonissa.
Kun olemme hankkineet yhden verkkokauppasivustolta tarjolla olevista VoIP-puhelimista, meidän on rekisteröidyttävä VoIP-puhelinpalveluun ja määritettävä puhelin operaattorin parametrien mukaan; tähän tarkoitukseen voidaan käyttää myös eri Internet-palveluntarjoajien antamia parametreja, jotta voidaan määrittää VoIP-puhelimen ilman, että sinun tarvitsee välttämättä käydä modeemin läpi.

VoIP-puhelimella sinäkin voit hanki paikallinen lankapuhelinnumero etuliitteellä 06, 02 jne. Olemme nähneet toisessa artikkelissa, kuinka rekisteröi italialainen lankapuhelinnumero ilmaiseksi Messagenetissä jotta joku soittaisi sinulle kotona tai matkapuhelimeesi. Vaihtoehtoisesti Italian markkinoilla on myös muita VoIP-operaattoreita, kuten Heyweb.

Käytä Skypeä VoIP-palveluna

Skype on suosituin ja kätevin VoIP-palvelu, koska se on vapaasti konfiguroitavissa tietokoneissa, tableteissa ja älypuhelimissa. Skypen avulla voimme soittaa puheluita ja videopuheluita muille Skypen käyttäjille ilmaiseksi ja hyödyntäen omistetut hinnatvoimme myös soittaa paikallisiin tai kansainvälisiin numeroihin, sekä lanka- että matkapuhelimiin.
Mahdollisuus vastaanottaa puheluita älypuhelimellasi (soittamalla lankapuhelinnumeroon) on Skypen suuri etu, jotta olet aina tavoitettavissa; Ainoa rajoitus on kuitenkin se, että "lankapuhelimeksi" valitun puhelimen on aina oltava yhteydessä Internetiin.

Näimme kuinka toisessa artikkelissa käytä Skypeä puhelimena soittamiseen ja vastaanottamiseen.

Onko VoIP erityispalvelujen kautta sen arvoinen?

Puhua VoIP-kustannukset Yleensä näissä palveluissa ei ole rajattomia liittymiä, vaan puhelupalvelu veloitetaan kulutuksen mukaan, kuten matkapuhelimissa tapahtuu (mutta paljon halvemmalla, jos soitat lankapuhelinnumeroihin). Skype onneksi se menee vastoin viljaa ja tarjoaa myös kuukausittaiset tilaukset tietyille alueille tai maille ympäri maailmaa.

Tarjouksissa, joissa maksat kuten menet säästöt riippuvat siitä, kuinka paljon henkilö todella käyttää tai käyttäisi puhelinta koska jos soitat usein soittaaksesi pitkiä puheluita, on selvää, että mukavuus katoaa. Toisaalta ulkomaanpuhelut ovat lähes aina halvempia ja huomattavasti halvempia kuin puhelinoperaattoreiden.

VoIP:n luotettavuudesta puhuttaessa etu kiinteään linjaan verrattuna on kiistaton, koska VoIP-tekniikka on kehittynyt paljon ja sen avulla voit soittaa selkeät puhelut ilman analogisille puheluille tyypillisiä häiriöitä. Turvallisuuden osalta sanoisin, että eroja ei ole paljoa: on mahdollista siepata sekä tavallisella puhelimella että VoIP-puhelimella käytyä keskustelua.

Johtopäätökset

Analoginen lankapuhelin on nyt lopullisesti poistunut käytöstä: se on nyt aktivoitu vain vanhoille ADSL-sopimuksille, ja yhä useammin se korvataan FTTC tai FTTH optinen kuitu, joka sisältää jo VoIP:n puhelinpalveluna. Jos kuitenkin etsimme itsenäistä VoIP-palvelua, kannattaa tutustua Skypeen tai Ehiwebiin, jotka ovat tällä hetkellä parhaita VoIP-palveluntarjoajia, joita voimme konfiguroida koti- tai yritystasolla.

Saadaksesi lisätietoja, voimme lukea myös oppaitamme soittaa ilmaisia ​​VOIP-puheluita Internetistä, tietokoneelta puhelimeen ja miten soittaa lankapuhelimiin ilmaiseksi älypuhelimellasi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up