Kuinka kuvata tietokoneen näyttöä

Katsotaanpa parhaat ilmaiset ohjelmat ottaaksesi kuvakaappauksia ja ottaaksesi valokuvan tietokoneen näytöstä

Kuinka monta kertaa olemme halunneet kaapata osan näytöstä tai koko tietokoneen työpöydän, kenties voidaksemme jakaa sen nopeasti sosiaalisessa mediassa, chatissa ystävien kanssa tai työtehtävissä (varsinkin jos työskentelemme verkkosivustolla tai teknologialehteen).

Tässä tapauksessa voimme luottaa joko Windows-käyttöjärjestelmään integroituun työkaluun tai käyttää yhtä monista ohjelmat, jotka on suunniteltu valokuvaamaan tietokoneen näyttöä ja koristelemaan kuvia nuolilla, tekstillä, numeroilla, merkinnöillä, laatikoilla jne..

Ohjelmat, jotka aiomme luetteloida, tarjotaan ilmaiseksi (erityisesti avoimen lähdekoodin lisensseillä levitetyt) käytettäväksi ruudun jokaisen osan tarkkaan kaappaamiseen, jotta voidaan luoda erinomaisia ​​kuvia oppaille tai näyttää tietoja tai kohtia kaverikeskustelussa tai sosiaalisessa mediassa. Ilmeisesti näitä työkaluja voidaan käyttää myös koko tietokoneen näytön kaappaamiseen, ei vain osan siitä.

Kuvaa näyttösi Windowsissa

Emme tarvitse asentaa mitään, voimme käyttää ohjelmaa Leikkaava työkaluyksinkertainen työkalu, joka on integroitu Windows 7:stä lähtien ja joka on saatavana myös Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä. Avaa se siirtymällä vasemmassa alakulmassa olevaan Käynnistä-valikkoon ja kirjoittamalla näppäimistöllä Kaapata tai Leikkaava työkalu ja lopuksi avaa ohjelma.
Snipping Toolilla voimme kaapata osan näytöstä napsauttamalla Uusi ja osoittamalla hiirellä osa, jonka haluat hankkia; vaihtoehtoisesti voimme käyttää painiketta tila, valitaksesi, kuinka kuva kaapataan, tai Delay-painikkeella lisätäksesi sekunteja kaappaamiseen (hyödyllinen, jos haluamme kaapata osan valikosta tai "koskematon" ikkuna). Työkalu on todella yksinkertainen, eikä siinä ole lisäasetuksia, joten se sopii satunnaiseen käyttöön.

Windows 10:ssä ja Windows 11:ssä Snipping Tool tunnetaan myös nimellä Kuvaa ja muistiinpanoja ja voit lisätä huomautuksia, merkkejä, numeroita ja rajata tarkasti kuvan osia, jotka eivät kiinnosta meitä.

Saat lisätietoja näiden integroitujen työkalujen käytöstä lukemalla oppaamme kuinka Ota kuvakaappauksia ja kuvakaappauksia Windowsissa.

Kuvakaappaus Mozilla Firefoxista

Jos käytämme Mozilla Firefoxia selaimena tietokoneellamme, voimme myös välttää sovellusten tai laajennusten asentamisen, koska avoimen lähdekoodin selain tarjoaa sisäänrakennetun kaappaustyökalun.
Voit ottaa kuvakaappauksen verkkosivustolta painamalla kolmea pistettä osoitepalkin oikeassa yläkulmassa ja napsauttamalla sitten Kuvakaappaus. Sivulle, jolle olemme kutsuneet työkalun, ilmestyy tumma patina: sen avulla voimme korostaa vain osan kuvattavasta sivustosta tai edetä suoraan vapaalla kädellä, piirtämällä suorakulmion tai neliön pitämällä hiiren vasenta painiketta painettuna kärkipiste, josta haluamme kaapata näytön.

Tallentaaksesi koko näytön, meidän tarvitsee vain painaa oikeaa yläkulmaa Tallenna koko näyttö, jotta voit kuvata selaimen sisällä näkyvää sisältöä. Kun olet hankkinut haluamasi kuvan, käytä alla olevia painikkeita kopioidaksesi kuvan leikepöydälle tai ladataksesi sen valitsemaasi kansioon järjestelmän sisällä.

Valitettavasti työkalu ei tarjoa muita vaihtoehtoja, joten joudumme rajoittumaan käyttämään sitä vain, kun etsimme nopeaa kuvakaappausta, koska se vaatii erillisen muokkaustyökalun (esim. LINKUTTAA tai jokin ai-oppaassa näkyvistä ohjelmista parhaat ilmaiset ohjelmat valokuvien muokkausta ja grafiikkaa varten.

ShareX

Paras ohjelma tietokoneen näytön kuvaamiseen ja kaappauksen mukauttamiseen on epäilemättä ShareX.
Tämä ilmainen ohjelma tarjoaa lukemattomia kaappausvaihtoehtoja (ilmainen, ikkuna, viiveellä, koko työpöytä) ja antaa sinun asettamalla eri vaihtoehdot valita, mitä tehdä kuvan jälkeen.

ShareX:n avulla voimme hyötyä erittäin mielenkiintoisista toiminnoista, kuten integroidusta editorista (jolla voidaan hämärtää arkaluontoisia tietoja, lisätä nuolia ja numeroita tai rajata tarpeettomia osia), kuvanpakkausjärjestelmästä tarkkaan kokoon ja kuvanjakojärjestelmästä (hyödyllinen heti kuvan jakaminen pilvessä, kuvasivustoilla tai sosiaalisessa mediassa).

Mahdollisuudet ovat todella loputtomat ja ShareX:stä voi tulla lopullinen ratkaisu tietokoneen näytön kuvaamiseen sekä kotona että toimistossa! Sen käyttäminen ensi silmäyksellä voi olla vaikeaa, mutta kun olet oppinut siihen, huomaat välittömästi tämän työkalun poikkeuksellisen joustavuuden ja täydellisyyden, mikä tekee siitä yhden parhaista niille, jotka työskentelevät paljon kuvien parissa ja ylläpitävät blogia.

Lightshot

Jos ShareX on täydellisin ohjelma, mutta jonkin verran "sekavaa", voimme keskittyä tarjoamaan yksinkertaisuuteen Lightshot.
Tämän työkalun vahvuutena on yksinkertaisuus: se käynnistyy sekunnissa, mahdollistaa suurien osien näytöstä kuvaamisen ja tarjoaa kaikki muokkaus- ja jakamistyökalut kehyksen reunassa, joten voit tehdä välittömästi kuvalle tarvittavat parannukset. aikovat vangita.

Työkalu, joka on otettava huomioon Windowsiin integroitujen korvaamiseksi ilman ShareX:n monimutkaisuutta (joka vaatii varmasti hieman kokemusta, jotta sitä voidaan käyttää parhaiten). Sen lisäksi, että Lightshot on erillinen ohjelma Windowsille ja Macille, se voidaan integroida Google Chrome- ja Mozilla Firefox -selaimiin laajennuksina, jotta sitä voidaan käyttää millä tahansa työasemalla (myös, jos käyttäjätasolla on rajoitettu käyttöoikeus). käyttöjärjestelmä).

Lightshot-laajennuksia voi ladata Google Chrome ja varten Mozilla Firefox. Ohjelmaa ja sen eri laajennuksia voidaan käyttää missä tahansa kontekstissa, niin henkilökohtaisessa kuin kaupallisessakin yhteydessä.

PicPick

Täydellisimmistä ohjelmista, joita voimme yrittää kuvata PC-näytön, korostamme myös PicPick.
Tällä ohjelmalla on Office-valikoita muistuttava käyttöliittymä, jonka avulla voit kaapata näytön jokaisen osan valitsemalla eri tilojen välillä (koko näyttö, ikkuna, valinta, vapaa käsi jne.).

Sen lisätarvikkeista korostamme värin sieppausjärjestelmä (ymmärtääksesi värikoodin, jonka osoitamme pipetillä), väripalettijärjestelmää, suurennuslasia tietylle näytön kohdalle, pikseliviivainta (valokuvan tai valinnan koon pikseleinä mittaamiseen), koordinaattien havaitsemisjärjestelmä, virtuaalinen astemittari ja taulu, jonne voit liittää aiemmin otettuja näytön katkelmia ja piirtää vapaalla kädellä.

Täydellinen ohjelma, erittäin helppokäyttöinen ja erilaisilla graafisilla työkaluilla mikä voi ilahduttaa bloggaajia tai sivuston graafisesta suunnittelusta vastaavia. Ilmaista versiota voidaan käyttää rajoituksetta henkilökohtaiseen käyttöön (siis kotona) ja se on saatavana myös in kannettava versio (eli voimme asentaa sen muistitikulle ilman asennusohjelmaa, suoritettava käynnistyy heti), mutta siinä ei ole automaattista päivitystä ja tukea; jos haluamme käyttää tätä ohjelmaa toimistossa, on parempi ostaa käyttäjälisenssi 30 dollarilla.

Evernote Web Clipper

Jos tarvitsemme työkalun vain osien tekstistä kaappaamiseen, vain osan sisällön poimimiseen verkkosivulta tai koko sivun tallentamiseen, voimme luottaa selainlaajennukseen. Evernote Webclipper.
Kun tämä laajennus on aktiivinen selaimessamme, mielenkiintoisten verkkosivujen tallentaminen tai vain osan niistä kuvaaminen (mahdollisuudella lisätä korostusmerkkejä, nuolia ja tekstiä), kaikki synkronoituna Evernoteen tallennettujen muistiinpanojen kanssa, voi todella muuttaa elämäsi niille, jotka kirjoittaa paljon blogeihin tai etsivät inspiraatiota omaan luomiseensa (kirjaan tai sanomalehtiartikkeliin).

Tämä laajennus voidaan ladata kaikille suosituimmille selaimille alla olevan luettelon mukaisesti:

Asennamme selaimeemme sopivan laajennuksen ja alamme siepata ja tallentaa meitä kiinnostavia näytön osia.

ScreenRec

Ne, jotka käyttävät tietokonetta pelaamiseen tai suoratoistoon Twitchissä, löytävät varmasti sen tarjoaman sieppaustoiminnon ScreenRecilmainen ohjelma Windowsille.
ScreenRecin avulla voimme hankkia erittäin yksinkertaisen ja tehokkaan kuvakaappausjärjestelmän sekä nauhoittaa videon osasta näytöstä ja lähettää sen suoratoistona sosiaalisessa mediassa tai Twitchissä.

Jos etsimme yksinkertaisuutta PC-näytön kuvaamisessa tai työkalua, joka pystyy ottamaan sekä valokuvia että videoita, ScreenRec on täydellinen, koska se on saatavilla ilmaiseksi ilman rajoituksia ja ilman tilauksen tai lisenssin ostamista.

Johtopäätökset

PC-näytön kaappaaminen on erittäin tärkeää niille, jotka työskentelevät blogien parissa, niille, jotka tarjoavat uutisia, tietoja ja oppaita tai yleensä niille, jotka työskentelevät verkkosivustojen parissa; kotiympäristössä tuskin käytämme monimutkaisimpia työkaluja, mutta niiden tunteminen auttaa sinua tarvittaessa valitsemaan tarpeisiimme parhaiten sopivan. Näytön kaappaamiseen satunnaisesti voi riittää Windowsiin integroitujen työkalujen tai Firefoxin sieppaustyökalun käyttäminen.

Muissa artikkeleissa olemme nähneet kaikki eniten käytetyt ohjelmat ja sovellukset ota näyttökuvia PC:llä, Macilla, Samsungilla, Huaweilla ja iPhonella ja varten ota kuva näytöstä Androidilla.

Haluammeko nauhoittaa videon näytöstä? Tässä tapauksessa voimme löytää i Ohjelmat videon tallentamiseen näytöltä.

Indeksi
  1. Kuvaa näyttösi Windowsissa
  2. Kuvakaappaus Mozilla Firefoxista
  3. ShareX
  4. Lightshot
  5. PicPick
  6. Evernote Web Clipper
  7. ScreenRec
    1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up