Kuinka ladata fontteja asennettavaksi Windows PC:hen

Opas uusien kirjasimien asentamiseen Windows 10:een ja Windows 11:een ja sivustoihin, joista voit ladata ilmaisia ​​kirjasimia kirjoitustyylien muuttamiseksi

Fontti typografiassa ja tietojenkäsittelytieteessä se on painetussa ja näytöllä näkyvä kirjoitustyyppi. Fontit ovat siis i graafisia malleja jolla kirjoitamme tietokoneella: esimerkiksi Microsoft Wordin kaltaisessa ohjelmassa voimme aina valita käytettävän fontin kätevästä pudotusvalikosta, jotta voimme valita luotavaan asiakirjaan parhaiten sopivan tekstin muodon.

Hyvin usein toimistoissa joudumme käyttämään yhtä tiettyä kirjasinta virallisissa asiakirjoissa, koska tämä fontti on tarpeen myös tulosteissa ja PDF-muodossa jaettavissa asiakirjoissa (jonka täytyy olla erittäin ammattimaista). Tämä ei tarkoita, etteikö fontteja voisi käyttää työssä: uusia ja ainutlaatuisia fontteja luodaan usein käytettäväksi mainoskampanjoissa tai personoiduissa viesteissä.

Jos haluamme myös muuttaa samanlaisten tekstien yksitoikkoisuutta, näytämme tässä oppaassa, miten asentaa uusia fontteja Windowsiinsiis alkaen kirjoittaa asiakirjoja ja arkkeja tietokoneella ainutlaatuisella ja henkilökohtaisella kirjoituksellaerityisen kaunis katsella, varsinkin jos kirjoitamme jaettavia asiakirjoja.

1) Asenna uudet fontit Windowsiin

Muita artikkeleita, jotka saattavat kiinnostaa sinua

Fonttien asentaminen Windows 11:een ja Windows 10:een se on kaiken kaikkiaan hyvin yksinkertaista, mutta vain jos fontti, jonka haluamme asentaa, on muodossa .ttf (True Type -fontti).

Kun olet ladannut uuden fontin, kaksoisnapsauta sitä aloittaaksesi asennuksen käyttöjärjestelmässä; Vaihtoehtoisesti voimme myös napsauttaa tiedostoa hiiren kakkospainikkeella ja valita Asentaa kontekstivalikosta.

Windows 11:ssä asennus voidaan suorittaa myös valikosta asetuksetpainamalla näppäimistön WIN+I, painamalla ylös Räätälöinti ja vedä fontit ikkunan yläosaan (Asenna vetämällä ja pudottamalla).
Vaihtoehtoisena menetelmänä voimme myös painaa painiketta Selaa ja asenna fontteja ja lataa erikoismerkit latauskansiosta.

Asennuksen päätyttyä uusi fontti on käytettävissä Wordin tai muiden ohjelmien kanssa, jotka käyttävät käyttöjärjestelmän kirjasinkansiota.

Asenna fontit manuaalisesti

Jos meillä on monta fonttia asennettava, voimme myös käyttää manuaalista menettelyä lisätäksesi ne järjestelmään; jatkaaksemme avaamme Tiedostonhallintamennään polulle C:\Windows\Fontit ja vedä uudet fontit tähän kansioon.

2) Mistä ladata kirjasimia Windowsille

Ovatko Microsoft Storen fontit rumia vai eivätkö ne vastaa tarpeitamme? Onneksi on olemassa useita menetelmiä lataa uusia fontteja ja kirjoitusmerkkejäjotta asiakirjojen luontiprosessi olisi erittäin hauska ja joissain suhteissa jopa ammattimaisempi.

Microsoft Store

Ensimmäinen fonttien lataamiseen käytettävä lähde on Microsoft Store, joka on virallinen Microsoft-kauppa. Tämän polun seuraamiseksi riittää, että johdat meidät polkua pitkin Asetukset -> Mukauttaminen -> Kirjasimet ja paina eteenpäin Hanki lisää fontteja Microsoft Storesta; Vaihtoehtoisesti voimme myös yksinkertaisesti avata Microsoft Store -sovelluksen ja etsiä "fontti" yläpalkista.
Tämä avaa myymälän osion, joka on varattu uusille kirjasimille, jotka voidaan ladata vapaasti tietokoneellesi painamalla vain lisättävää fonttia ja lopuksi napsauttamalla Saada.

Online-fonttisivustot

Microsoft Storen lisäksi voimme ladata uusia kirjasimia Windowsille vierailemalla eri sivustoilla, jotka ovat täynnä merkkejä ja fontteja ladata ilmaiseksi sivustoilta mikä:

 • FontSpace on erikoistunut jakamaan ilmaisia ​​kirjasimia, jotka graafiset suunnittelijat ovat eri puolilta maailmaa.
 • Fontsquirrel jonka avulla voit ladata ilmaisia ​​kirjasimia, joita voidaan käyttää kaupallisiin tarkoituksiin.
 • Google WebFonts Ne ovat Googlen suosittelemia fontteja verkkosivustoille.
 • FromFont se on erittäin suuri sivusto täynnä ladattavia fontteja, joista monia voidaan käyttää vapaasti jopa kaupallisista syistä.
 • 1001 ilmaista fonttia se on ilmainen sivusto, jonka fonttien käyttö on myös ilmaista kaupallisiin tarkoituksiin.
 • Omat kirjasimet mukavalla kokoelmalla ladattavia fontteja ja fontin tunnistustyökalulla kuvista.
 • WhatFontIs jonka avulla voit tunnistaa logoissa ja kuvissa käytetyn fontin tyypin.
 • UrbanFonts erilaisia ​​vähemmän muodollisia ja ystävällisempiä ja leikkisämpiä hahmoja.
 • Hae ilmaisia ​​fontteja joka näyttää muiden tavoin mukautetun esikatselun.
 • Font Zone josta löydät myös klassisia fontteja, kuten Garamong, Calibri, Helvetica ja muut.
 • HypeForFont on sivusto, jossa on 30 täysin ilmaista fonttia ladattavaksi kaikenlaiseen käyttöön.

Uusien fonttien lataamiseksi voimme myös lukea alla olevat ehdotukset:

Avaamme kaikki sivustot ja tarkistamme, löytyykö asiakirjoillemme etsimäämme fonttia.

3) Näytä kaikki asennetut fontit

Jos haluat niitä tarkastella asennettuja fontteja Windows-järjestelmässä avaa vain Käynnistä-valikko ja etsi sovellus Ohjauspaneelimuuta paneelinäkymää painamalla oikeaa yläkulmaa Tarkastele -> Pienet kuvakkeet ja paina lopuksi kohdetta Hahmot.

Vaihtoehtoisesti voit nähdä ja hallita asennettuja fontteja painamalla Käynnistä-valikkoa ja napsauttamalla sovellusta asetukset ja lopulta vie meidät polulle Mukauttaminen > Kirjasimet.

Samalla näytöllä on mahdollista asentaa uusia fontteja, jos ne on ladattu muilta sivustoilta eikä kaupasta, raahaamalla fonttitiedosto katkoviivaan. Napsauttamalla jotakin asennetuista fonteista on mahdollista poistaa ja poistaa se tietokoneesta.

Samalta sivulta voimme napsauttaa kohdetta Hanki lisää fontteja Microsoft Storesta, jotta voit ladata Microsoftin itsensä tarjoamat fontit. Jos emme halua etsiä uutta fonttiamme kauas, voimme tyytyä myös kaupasta saataviin fontteihin.

4) Säästä mustetta fonteilla

Jos tulostamme useita asiakirjoja joka päivä, voimme säästää mustetta tulostusprosessissa käyttämällä halvempaa fonttiamikä tarkoittaa, että se käyttää vähemmän mustetta merkkiä kohden mikroskooppisella tasolla.

Musteen säästämiseksi Microsoft Wordissa suosittelemme fonttien käyttöä Garamondmutta myös ajatonta Times New Roman tai fonttia Työsatulat puolustavat itseään hyvin.
Vältämme sellaisia ​​fontteja, jos mahdollista Arial, Verdana, Comic Sans Ja Vaikutusellei meillä ole paljon mustetta hukattavaksi!

Musteen säästämiseksi asiakirjoja tulostettaessa pyydämme sinua lukemaan oppaamme Mitkä fontit tallennetaan asiakirjoja tulostettaessa Ja Säästä mustetta ja tulostinpatruunoita.

Johtopäätökset

Fonttien asentaminen ja vaihtaminen on hyvin yksinkertainen toimenpide suoritetaan Windowsilla ja oikealla harjoituksella pystymme nopeasti vaihtamaan fontteja aina, kun joudumme tulostamaan tärkeän asiakirjan tai haluamme käyttää iloista ja hauskaa fonttia (etenkin kutsujen tai korttien tekemiseen).

Jos olemme suuria fonttien faneja, suosittelemme lukemaan myös oppaamme muuta fonttia ja fonttia Whatsappissa, Instagramissa ja Facebookissa (Android) ja parhaimmillaan sovellus kuvien kirjoittamiseen ja piirtämiseen (Android ja iPhone).

Indeksi
 1. 1) Asenna uudet fontit Windowsiin
  1. Asenna fontit manuaalisesti
 2. 2) Mistä ladata kirjasimia Windowsille
  1. Microsoft Store
  2. Online-fonttisivustot
 3. 3) Näytä kaikki asennetut fontit
 4. 4) Säästä mustetta fonteilla
  1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up