Kuinka ladata Windows-virtuaalikone laillisesti

Jos haluat käyttää Windows-kopiota tietokoneesi virtuaalikoneessa, sinun on maksettava Windows-lisenssi, eikö niin? Mutta tiesitkö, että voit itse laillisesti saada valmiiksi tehdyn Windows Virtual Machinen suoraan Microsoftilta? Nämä on tarkoitettu ohjelmistokehittäjille, mutta niitä ei ole lukittu minkään maksullisen ohjelman tai kirjautumissivun taakse. Voit saada omat kopiosi muutaman minuutin kuluessa tämän lukemisesta.

Lue myös: Kuinka jakaa tiedostoja isäntätietokoneen ja virtuaalikoneiden välillä

Miksi käyttää Windows VM:ää?

Nämä esivalmistetut VM:t eivät ole pysyvä ratkaisu, mutta ne tarjoavat luotettavan tavan käyttäjille, jotka tarvitsevat Windowsia virtuaalikoneessa mistä tahansa syystä, päästä käsiksi käyttöjärjestelmään tietyn työn suorittamiseksi.

On monia syitä käyttää tällaista virtuaalikonetta, ja olemme varmoja, että on käyttötapoja, joita emme ole ajatelleet, mutta muutamia yleisiä käyttötapauksia on.

Ilmeisin on se, jota varten nämä VM:t luotiin: ohjelmistokehitys. Voit testata näitä Windows-versioita varten kirjoittamiasi ohjelmistoja ilman kaksoiskäynnistystä tai useiden tietokoneiden käyttöä.

Jos et käytä Windowsia, mutta tarvitset väliaikaisen pääsyn vain Windows-sovellukseen, tämä on yksi käyttökelpoinen ratkaisu. Vaikka Winen kaltaisia ​​projekteja on olemassa, jotta Windows-ohjelmistot toimivat käyttöjärjestelmissä, kuten macOS ja Linux.

Tällainen virtuaalikone voi olla tehokas tietosuojatyökalu. Koska ne ovat kaikki identtisiä, voit selata verkkolomaketta virtuaalikoneessa ilman, että sinun tarvitsee huolehtia evästeistä, selaimen sormenjäljistä tai muista sinusta kerättävistä tiedoista. Haluat ehkä yhdistää virtuaalikoneen VPN:ään ja Tor-verkkoon asioiden todella turvaamiseksi.

Jos haluat kokeilla Windows 11:tä, Windows 11:n virtuaalikone tarjoaa yhden tavan tehdä se, joka ei vaadi Windowsin asentamista virtuaalikoneeseen manuaalisesti.

Mistä saat ilmaisen Windows VM:n?

Microsoft ei varsinaisesti mainosta virtuaalikoneen sivujaan yleisölle, mutta ne on helppo löytää hakukoneen avulla.

Voit ladata nämä Windows-virtuaalikoneet kahdelta verkkosivustolta. Ensimmäinen on Microsoft Edge -kehittäjäsivu kohdassa Työkalut ja sitten VM:t

Näet kaksi avattavaa valikkoa. Ensimmäinen on paikka, jossa voit valita haluamasi Windows-version. Voit valita Windows 7:n, 8.1:n tai 10:n välillä. Käytämme Windows 10:tä tässä.

Toisessa avattavassa valikossa voit valita, mitä virtuaalikoneen isäntäohjelmistoa haluat käyttää. Käytämme Oracle VirtualBoxia, koska se on ilmainen ja helppokäyttöinen.

Saatat huomata, että täällä ei ole Windows 11 -versiota. Sitä varten sinun on mentävä osoitteeseen Windows 11 -kehitysympäristön sivu.

Voit napsauttaa käyttämäsi VM-ohjelmiston painiketta ja saada Windows 11 Enterprisen arviointikopion. Huomioi viimeinen käyttöpäivä!

Mikä on juju?

Vaikka nämä ovat oikeita Windows-versioita, jotka toimivat virtuaalikoneessa, esiasennetut VM:t eroavat oman asennusmedian ja lisenssiavaimen käyttämisestä.

Niissä on sisäänrakennettu viimeinen käyttöpäivä. Ne toimivat vain 90 päivää ennen kuin ne muuttuvat käyttökelvottomiksi. Microsoft suosittelee, että tallennat "otoksen" virtuaalikoneesta, kun käynnistät sen ensimmäisen kerran, vaikka luultavasti haluat ensin määrittää sen haluamallasi tavalla. Sitten voit palata kyseiseen tilannekuvaan, kun virtuaalikoneen vanheneminen on lähellä. Muista vain varmuuskopioida kaikki tiedot, jotta voit siirtää ne tilannekuvaan.

Kuten yllä totesimme, Windows 11 Enterprise -arviointiversio toimii hieman eri tavalla. Sillä on tietty päivämäärä, jolloin se vanhenee, joten sinun on ladattava uusi, jos ja kun Microsoft uusii sen. Snapshot temppu ei toimi täällä.

Lue myös: SetupDiagin käyttäminen Windows Update -ongelmien korjaamiseen

Kuinka käyttää virtuaalikonettasi VirtualBoxin kanssa

Nyt kun olet ladannut virtuaalikoneen, jota haluat käyttää, katsotaanpa, kuinka sitä käytetään.

 1. Suuntaa kohteeseen Oracle VirtualBox -lataussivuja lataa ohjelmistoversio isäntäjärjestelmääsi varten. Käytämme tässä tapauksessa Windows 11 -järjestelmää.
 2. Suorita lataamasi asennusohjelma ja seuraa ohjeita.
 1. Pura Microsoftilta lataamasi virtuaalikone ja tallenna se valitsemaasi kansioon.
 1. Kaksoisnapsauta VM-tiedostoa ja sen pitäisi avautua VirtualBoxissa.
 1. Näet virtuaalikoneen yhteenvedon. Jos kaikki näyttää olevan kunnossa, napsauta "Tuo" -painiketta.
 1. Odota, että tuontiprosessi on valmis.
 1. Valitse nyt virtuaalikone vasemmasta sivupalkista ja napsauta sitten "Käynnistä".
 1. Virtuaalikoneen pitäisi nyt käynnistyä omassa ikkunassaan.
 1. Kun kaikki on tehty, voit kirjautua sisään Windowsiin. Salasana on "Passw0rd!"

Lue myös: Tietokoneesi ei voi käyttää Windows 11:tä? Kokeile muuttaa näitä asetuksia

Voitko käyttää näitä virtuaalikoneita Apple Silicon -tietokoneessa?

Jos sinulla on Intel-pohjainen Apple Mac -tietokone, voit käyttää näitä virtuaalikoneita ilman ongelmia. Jos sinulla on Apple Silicon -tietokone (kuten Apple M1 -mallit), näitä virtuaalikoneita ei kuitenkaan voi käyttää.

Ainoa tapa saada Windows toimimaan Apple Silicon -järjestelmässä tätä kirjoitettaessa on käyttää mainosta Rinnakkaiset ohjelmistopaketteja. Tämä Windows-versio on kirjoitettu erityisesti ARM-pohjaisille tietokoneille.

Se ei kuitenkaan pysty ajamaan tavallisia Windows-sovelluksia ilman suorituskykyä heikentävää emulointia, joten elleivät sovelluksesi vaatimukset ole hyvin vaatimattomia, Apple Siliconin käyttäjillä ei ole kannattavaa tapaa käyttää Windowsia laitteistossaan tätä kirjoittamishetkellä.

Sinun kannattaa harkita pilvipohjaisen Windows-tietokoneen vuokraamista ja etätyöpöytätekniikan käyttöä Windows-tarpeiden hoitamiseen. Ainoa vaihtoehto on ostaa Windows-tietokone.

Lue myös: Asetukset-sovellus ei toimi Windowsissa? Tässä ovat korjaukset

Et tarvitse ehdottomasti lisenssiä Windows 10:lle ja 11:lle!

Jos haluat käyttää Windows 10:tä tai 11:tä virtuaalikoneessa, sinulla on toinen vaihtoehto kuin ladata valmiiksi tehty VM, kuten yllä näimme. Vaikka tarkasti ottaen sekä Windows 10 että Windows 11 vaativat aktivoinnin lisenssiavaimella toimiakseen, käytännössä näin ei ole.

Kuka tahansa voi ladata asennusmedian Windows 10:lle ja 11:lle suoraan Microsoftilta. Tämän jälkeen voit asentaa Windowsin tietokoneeseen tai virtuaalikoneeseen, asentaa ohjelmiston ja käyttää sitä normaalisti. Vaikka et voi käyttää mukautusvaihtoehtoja ja saat ajoittain nalkuttavan viestin Windowsin aktivoimiseksi, mikään ei estä sinua suorittamasta sovellustasi. Niin kauan kuin olet tyytyväinen aktivoimattoman Windows-asennuksen pieniin rajoituksiin, voit rullata oman virtuaalikoneesi ja käyttää sitä niin kauan kuin haluat.

Indeksi
 1. Miksi käyttää Windows VM:ää?
 2. Mistä saat ilmaisen Windows VM:n?
 3. Mikä on juju?
 4. Kuinka käyttää virtuaalikonettasi VirtualBoxin kanssa
 5. Voitko käyttää näitä virtuaalikoneita Apple Silicon -tietokoneessa?
 6. Et tarvitse ehdottomasti lisenssiä Windows 10:lle ja 11:lle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up