Kuinka lähentää (ja loitontaa) Macissa

Terävät, teräväpiirtonäytöt tarkoittavat, että haluamme nähdä kaiken pienimmillä yksityiskohdilla. Siitä huolimatta, huolimatta nykyaikaisten näyttöjen vaikuttavasta laadusta, sinulla voi silti olla ongelmia joidenkin visuaalien kanssa. Haluat usein lähentää ja loitontaa Macissa nähdäksesi lähemmin.

Sellaisenaan tämä viesti näyttää sinulle muutamia tapoja lähentää ja loitontaa Macissa. Puhumme alkuperäisistä vaihtoehdoista ja siitä, voivatko kolmannen osapuolen työkalut viedä sinut perille.

Indeksi
  1. Natiiviasetusten käyttäminen macOS:ssä
    1. Ohjauslevyn eleet
    2. Esteettömyysasetukset
  2. Yhteenvetona

Natiiviasetusten käyttäminen macOS:ssä

Ei tule yllätyksenä, että macOS sisältää monia zoomausvaihtoehtoja. Itse asiassa järjestelmä on joustava tarpeidesi mukaan, ja voit räätälöidä asennuksen omien tarpeidesi mukaan. Katsotaanpa ensin ohjauslevyä.

Ohjauslevyn eleet

Tietenkin Applen ohjauslevy on hirviö navigoinnin suhteen. Sen yhdistelmä pyyhkäisyjä ja eleitä toimintojen käynnistämiseksi on vertaansa vailla. Sellaisenaan on myös paljon eleitä zoomaukseen.

Selkein tapa lähentää ja loitontaa Macissa on nipistää ja laajentaa samalla tavalla kuin iPhonessa. Tämä antaa sinulle intuitiivisen zoomauksen hallinnan ja toimii riittävän hyvin, jotta et huomaa tekeväsi toimintoja suurimman osan ajasta.

Jos kokeilet tätä, mutta se ei toimi, saatat joutua siirtymään ohjauslevyn näyttöön Järjestelmäasetuksissa.

"Scroll & Zoom" -osiossa voit vaihtaa zoomaustoimintoa sekä useita muita eleitä. Toinen ominaisuus, joka auttaa sinua, on Smart Zoom. Kun vaihdat tämän, voit suorittaa nopean kaksoisnapautuksen zoomataksesi 100 prosenttia. Toinen kaksoisnapautus loitontaa sinua uudelleen.

Tämä toimii PDF-tiedostoissa, kuvissa, selaimessa ja monissa muissa paikoissa. Se ei kuitenkaan toimi kaikkialla – esimerkiksi asetusruuduissa ja muissa järjestelmänäytöissä.

Esteettömyysasetukset

Macissa on myös monia esteettömyysvaihtoehtoja, joista monet keskittyvät zoomaukseen. Tämä on tietysti tarkoitettu niille, joilla on rajoittunut näkö, vaikka ne voivat olla käteviä kaikille käyttäjille.

Löydät ne siirtymällä Järjestelmäasetusten Esteettömyys-ruutuun.

Ensimmäinen paneeli, joka suuntaa tänne, on Zoom. Tämä antaa sinulle kolme vaihtoehtoa, joiden avulla voit zoomata lähemmäs ja loitontaa Macissa, keskittyen pikanäppäinten ympärille.

Voit esimerkiksi vaihtaa zoomaustoimintoa käyttämällä pikanäppäimiä. Voit myös yhdistää eleitä muokkausnäppäimillä lähentää ja loitontaa. Hieno ominaisuus tässä on zoomaustyyli: tapa tarkastella zoomattua elementtiäsi eri esityksissä.

Mukana on myös hover-teksti, joka suurentaa mitä tahansa hiiren osoitinta.

Riippumatta siitä, oletko käyttäjä, joka tarvitsee lisää käytettävyyttä vai haluatko ottaa huomioon kuvan hienot yksityiskohdat, Macissa on monia tapoja lähentää ja loitontaa. Hyvä uutinen on, että et tarvitse kolmannen osapuolen työkalua työn suorittamiseen.

Yhteenvetona

Nykyaikaiset näytöt ovat teräviä. Tämän vuoksi jotkut käyttäjät haluavat nähdä kaiken, mitä elementillä on tarjottavanaan. Muissa tilanteissa se voi olla tärkeä työn kannalta tai saatavuuden tarve. Hyvä uutinen on, että Macissa on monia tapoja lähentää ja loitontaa käyttämällä alkuperäisiä toimintoja. Ohjauslevyn eleet ovat upeita, ja omistetut esteettömyysvaihtoehdot tarjoavat myös hyödyllisiä ja parantavia ominaisuuksia.

Jos sinun täytyy luopua ohjauslevystä Macissa, meillä on artikkeli, joka auttaa sinua. Aiotko käyttää jotakin näistä tavoista lähentää ja loitontaa Macissa? Kerro meille alla olevassa kommenttiosiossa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up