Kuinka lähentää Windowsissa

Syystä riippumatta, jos sinulla on vaikeuksia lukea tekstiä Windows-tietokoneellasi pienen näytön tai epäselvän näön vuoksi, on olemassa useita tapoja suurentaa tekstiä. Voit lähentää koko näyttöä, tiettyä ikkunaa tai verkkosivua helpottaaksesi lukemista. Lue lisää, kuinka voit zoomata Windowsissa.

Hyvä tietää: haluatko tallentaa näytön Windowsissa? Lue kaikki siitä tässä opetusohjelmassa.

Kuinka lähentää ikkunaa tai sovellusta

Voit käyttää mitä tahansa alla olevista tavoista lähentääksesi sovellusta, kuten Paint-, Photos-, Word- tai Excel-kuvaa, verkkosivua ja muuta. Aloita avaamalla haluamasi sovellus tai ikkuna tietokoneellasi, jonka haluat suurentaa.

1. Pikanäppäin

Pidä näppäimistön Ctrl-näppäintä painettuna ja paina +-näppäintä lähentääksesi sisältöä. Vapauta näppäimet, kun olet saavuttanut halutun näkymän.

Loitonna pitämällä Ctrl-näppäintä painettuna ja pienennä sisällön kokoa painamalla -näppäintä. Paina Ctrl + 0 palataksesi sovelluksen tai ikkunan oletuskokoon.

Kärki: Opi avaamaan näppäimistösi lukitus, jos se lukittui vahingossa.

2. Näppäimistö ja hiiri

Vaihtoehtoisesti voit suurentaa sisältöä käyttämällä näppäimistön ja hiiren yhdistelmää.

Pidä Ctrl-näppäintä painettuna. Lähennä vierittämällä hiiren vierityspyörää eteenpäin, kunnes saat haluamasi näkymän. Loitonna samalla tavalla vierityspyörää taaksepäin.

Huomautus: et voi käyttää tätä menetelmää, jos hiiressäsi ei ole vierityspyörää.

3. Kosketa Eleet

Jos Windows-tietokoneessasi on kosketusnäyttö, käytä sitä joko tablettina tai kannettavana tietokoneena. Kosketusominaisuuden avulla lähennä tai loitonna sormillasi, aivan kuten tekisit älypuhelimessasi.

Lähennä asettamalla kaksi sormeasi lähelle toisiaan näytöllä ja levittämällä niitä erilleen. Loitonna avaamalla sormet erilleen ja tuomalla ne takaisin yhteen nipistämällä.

Tiedoksi: haluatko poistaa kosketusnäytön käytöstä Chromebookissa? Opi tekemään se.

4. Tarkista, onko sisäänrakennettu liukusäädin

Monissa Microsoftin tarjoamissa sovelluksissa on liukusäädin, jonka avulla sisältöä voidaan suurentaa. Useimmille näistä sovelluksista näytön oikeassa alakulmassa on liukusäädin.

Vetämällä liukusäädintä vasemmalle tai oikealle voit lähentää tai loitontaa ikkunaa haluamaasi näkymään. Voit myös nähdä nykyisen zoomaustason prosenttiosuuden liukusäätimen vieressä.

Alla olevassa kuvakaappauksessa näkyy zoomausliukusäädin Microsoft Wordissa.

Jos sinusta tuntuu, että liukusäädintä ei ole helppo hallita, on toinen vaihtoehto suurentaa tekstiä.

Käytä "Zoomaa"-vaihtoehtoa (Wordissa löydät sen nauhavalikon "Näytä"-kohdasta) avataksesi Zoomaus-valintaikkunan joko valitsemalla sen oletuszoomaustasoilla tai asettamalla haluamasi arvo napsauttamalla ylös ja alas. nuolet "prosenttia".

Kuinka lähentää koko näyttöä

Windowsissa on sisäänrakennettu esteettömyystyökalu, suurennuslasi, joka voi suurentaa koko näytön heikkonäköisille ja antaa heille mahdollisuuden nähdä sanat ja kuvat selkeämmin.

Paina Win + + -näppäimiä käynnistääksesi suurennuslasityökalun.

Lähennä napsauttamalla + -kuvaketta suurennuslasityökalussa. Loitonna napsauttamalla -. Oletuksena zoomaustaso kasvaa 100 %.

Paina työkalupalkin rataskuvaketta ja napsauta sitten "Siirry asetuksiin" ponnahdusvalikosta muuttaaksesi oletusasetusta.

Sinut ohjataan kohtaan "Asetukset -> Esteettömyys -> Suurennuslasi". Napsauta "Zoomauksen lisäys" -kohdan vieressä olevaa alanuolta ja aseta se mihin tahansa arvoon välillä 5–400.

Napsauta Näytä-kohdan vieressä olevaa alanuolta muuttaaksesi zoomausnäkymää. Oletusarvoisesti näkymäksi on asetettu "Koko näyttö". Voit myös muuttaa sen asetukseksi "Lens" tai "Telakoitu".

Suurennuslasi liikkuu linssitilassa kuin linssi hiiren osoittimella ja suurentaa ympäröivää aluetta.

Telakka pysyy näytön yläosassa ja suurentaa
aktiivinen ikkuna telakoidussa näkymässä, jolloin muu työpöytä ei vaikuta.

Voit poistua suurennuslasityökalusta aina, kun sitä ei enää tarvita, painamalla Win + Esc-näppäimiä.

Tiedoksi: Opi määrittämään ja käyttämään Voice Accessia Windowsissa.

Kuinka lähentää selaimessa

Yllä olevat menetelmät toimivat yleisimmillä selaimilla, kuten Edge, Chrome ja Firefox. Tämän lisäksi jokaisessa selaimessa on sisäänrakennettu zoomausmahdollisuus verkkosivujen tekstin suurentamiseksi.

1. Microsoft Edge

Käynnistä selain ja napsauta kolmen pisteen vaakasuuntaista kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Näet "Zoom"-vaihtoehdon "+"- ja "-"-symboleilla lähentääksesi tai loitontaaksesi ponnahdusvalikossa.

Voit muokata oletuszoomaustasoa kaikille verkkosivuille napsauttamalla yllä olevasta valikosta "Asetukset". Kirjoita "zoom" vasemman ruudun hakupalkkiin.

Vieritä alas löytääksesi "Zoom"-osion. Napsauta "Sivun zoomaus" -kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa asettaaksesi oletusarvoisen zoomaustason kaikille sivustoille.

2. Google Chrome

Käynnistä selain ja napsauta kolmen pisteen kuvaketta oikeassa yläkulmassa.

Näet ponnahdusvalikossa "Zoom"-vaihtoehdon ja sen "+"- ja "-"-symbolit lähentää tai loitontaa.

Voit mukauttaa oletuszoomaustasoa kaikille verkkosivuille kirjoittamalla osoitepalkkiin chrome://settings/appearance.

Napsauta oikeanpuoleisessa ruudussa "Sivun zoomaus" -kohdan vieressä olevaa pudotusvalikkoa asettaaksesi oletusarvoisen zoomaustason kaikille sivustoille.

3. Mozilla Firefox

Käynnistä selain ja napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa hampurilaisvalikkoa.

Näet "Zoom"-vaihtoehdon samoilla "+"- ja "-"-painikkeilla zoomausta varten ponnahdusvalikossa.

Kirjoita osoitepalkkiin about:preferences#general mukauttaaksesi oletusarvoisen zoomaustason kaikille verkkosivuille.

Vieritä alas oikeasta ruudusta löytääksesi "Zoomaa"-osion. Napsauta "Oletuszoomauksen" avattavaa valikkoa määrittääksesi oletusarvoisen zoomaustason kaikille sivustoille.

Tiedoksi: Opi poistamaan automaattinen päivitys käytöstä Chromessa, Edgessä ja Firefoxissa.

Jos käytät kannettavaa tietokonetta, jossa on pieni näyttö, vaikka näki olisi täydellinen, tekstin lukeminen ilman jatkuvaa lähentämistä voi olla haastavaa. Tietokoneen liittäminen ulkoiseen näyttöön tai televisioon voi tarjota paremman katselukokemuksen. Oletko huolissasi kustannuksista? Löydät useita kaarevia näyttövaihtoehtoja jokaiseen budjettiin. Jos tarvitset apua kaarevan vai litteän näytön valinnassa, meillä on yksityiskohtainen vertailu.

Indeksi
 1. Kuinka lähentää ikkunaa tai sovellusta
  1. 1. Pikanäppäin
  2. 2. Näppäimistö ja hiiri
  3. 3. Kosketa Eleet
  4. 4. Tarkista, onko sisäänrakennettu liukusäädin
 2. Kuinka lähentää koko näyttöä
 3. Kuinka lähentää selaimessa
  1. 1. Microsoft Edge
  2. 2. Google Chrome
  3. 3. Mozilla Firefox

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up