Kuinka lähettää ansioluettelosi ja kirjoittaa CV hakeaksesi

Kuinka lähettää ansioluettelosi ja kirjoittaa CV oikein ja oikeassa muodossa hakeaksesi työtä

Työnhaku on nykyään paljon helpompaa kuin ennen, sillä tietokoneiden ja Internetin avulla voimme kirjoittaa CV:mme suoraan verkossa ja toimittaa sen sähköpostitse yrityksille, joissa haluamme työskennellä tai missä on avoin työpaikka.

Seuraavassa oppaassa näytämme sinulle yksityiskohtaisesti i teknisiä neuvoja parhaista menetelmistä ja edelleen virheet, joita tulee välttää valmisteltaessa ansioluetteloa lähetetään sähköpostitse tai erillisen verkkolomakkeen kautta. Kaikki tiedostotyypit eivät ole samoja, joten tietokoneelle kirjoitettaessa tulee virheitä, joita tulee välttää hämmennyksen välttämiseksi.

On tärkeää ymmärtää, että ansioluettelo on kirjoitettava työnantajille, joiden on voitava lukea se selkeästi ja vaikeuksitta, vaikka tämä henkilö olisi täysin tietämätön tiedostojen hallinnasta ja tietokoneen käytöstä.

Virheitä välttää

Työpaikkaa on haettava välttää seuraavat tekniset virheet:

 • Lähetä tiedostoja, jotka eivät avaudu kaikissa tietokoneissa.
 • Käytä harvinaista merkkiä tai fonttia, joka tekee tietokoneelle kirjoitetusta CV:stä Vakuutamme, että suurin osa yrityksille lähetetyistä ansioluetteloista on huonosti kirjoitettuja: monet työnhakijat lähettävät vain satunnaisia ​​ansioluetteloita toivoen, että joku lukee ne ja ottaa heihin yhteyttä.

  Käytännön neuvoja täydelliseen CV:hen

  Kun kirjoitat ansioluetteloasi ja saatekirjettä, sinun tulee pitää tämä mielessä kuka tahansa sen lukee, menee hyvin nopeasti ja arvioi sen nopealla lukemisella, jonka aika on usein alle minuutti. Kun kirjoitat ansioluetteloasi, pidä seuraavat vinkit mielessä:

  • Ole tarkka: meidän on aina syötettävä koulutustaso, mahdolliset erikoisalat, objektiiviset taidot ja merkittävin työkokemus, viimeisimmät asettaen kärkeen.
  • olla synteettisiä: vaikka meillä olisi kymmenvuotiskokemus, meidän ei tarvitse koota ääretöntä papyrusta; CV ei saa koskaan ylittää kahta sivua.
  • Ole realistinen: jos käytät mahtipontisia termejä, kuten "motivaatiotaidot", "ongelmien ratkaiseminen", "vianetsintä", "tuloshaku", "vastuullinen", "tottumus työskennellä stressaavissa tilanteissa" ei auta uusiutumaan, ne ovat vain sanoja, jotka vie tilaa, eivätkä ne vakuuta ketään.
  • Ole vakuuttava: valitsemme parhaan valokuvamme (mieluiten tuoreen) ja sijoitamme sen välittömästi CV:n yläosaan, sitten täytämme saatekirjeen, jossa kuvataan, mitä voimme tehdä ja mitä haluamme tulevaisuudelta (kaikki hyödylliset tiedot, jotka luetaan ensin) . Muistamme aina laittaa ensin saatekirjeen ja sitten CV:n, jotta voimme vakuuttaa työnantajan todellisista taidoistamme jo ennen kertyneiden kokemusten lukemista.

  Seuraamalla näitä mantroja kirjaimeen asti Tuotamme aina korkealaatuisia CV:itäkertyneestä kokemuksesta riippumatta.

  Perussäännöt CV:n laatimiseen

  Pääsimme vihdoin tämän artikkelin todelliseen tavoitteeseen, siinä ne ovat muotoilun perussäännöt jolloin vältytään tekemästä naurettavia lukuja, kun rekrytoija avaa sen sisältävän tekstitiedoston lukeakseen CV:tä.

  Alta löydät minioppaan kuinka kirjoittaa ja lähettää ansioluettelo vastataksesi hyvin työtarjouksiin.

  • L'yleisin virhe Kun kirjoitat CV:tä, tallennat ansioluettelon DOCX laajennus tai DOChelposti muokattava muoto, jonka yritysten roskaposti- tai virustorjuntajärjestelmät usein estävät. CV:t ja saatekirjeet tulee lähettää vain PDF-muodossahyödyntäen virtuaaliset PDF-tulostimet tai lataamalla suoraan ansioluettelo tässä muodossa (kun laadimme verkossa).
  • CV:tä kirjoitettaessa on parasta käyttää yksinkertaisia ​​ja universaaleja fontteja, kuten Arial, Times New Roman, Georgia, Tahoma, Verdana jne. jotka ovat oikein, kuten JPG tai TXT. Nämä muodot eivät sovellu ansioluetteloon, koska ne voivat näyttää rakeisilta (kuvatiedostot) tai olla huonosti muotoiltuja (yksinkertaisten tekstitiedostojen tapauksessa).
  • Päivitämme opetussuunnitelmaa jatkuvasti, myös käyttämällä tätä tarkoitusta varten perustettuja online-sivustoja; näille sivustoille riittää vanhan CV:n lataaminen, jotta sinulla on perusta, josta aloittaa ja lisätä uusia kokemuksia.

  Näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä noudattamalla CV:stäsi tulee moitteeton ja meillä on hyvät mahdollisuudet, että se luetaan ja arvioidaan. Rekrytointi ei ole koskaan varmaa, mutta ainakin CV:n on aina oltava moitteeton.

  Kuinka luoda päivitettävä online-CV

  Hyvän CV:n luomiseksi on parempi käyttää a turvallinen ja sertifioitu online-sivusto, joten voit luoda hyvän ansioluettelon ja päivittää sen tulevaisuudessa ilman, että sinun tarvitsee tehdä sitä uudelleen. Paras sivusto ansioluettelon luomiseen on EuropassEuroopan unionin luoma sivusto, jolla luodaan minkä tahansa eurooppalaisen yrityksen hyväksymiä CV:itä.
  Kun olet avannut sivuston, napsauta Luo ilmainen Europassipainamme Rekisteröidy ja annamme pyydetyt tiedot, jotta voimme hyötyä Europass-tilistä, jonne voimme tallentaa kaikki luomamme CV:t sekä päivittää nopeasti jo olemassa olevat CV:t.

  Kotisivulla valitsemme Lataa Europass CV:ni jos meillä on jo sellainen tai paina Luo profiilini lisätäksesi kaikki tarvittavat tiedot hyvään ansioluetteloon.

  Täytämme ansioluettelon kaikki kohdat, paina Kun olet aina kun olemme saaneet osan valmiiksi, ja paina viimeisellä näytöllä ylös Lataa PDF-muodossa.

  Jos olemme luoneet Europass-profiilin, voimme käyttää aiemmin luomiemme CV- ja saatekirjeiden kirjastoa milloin tahansa: meidän tarvitsee vain avata selain ja käyttää omistettu sivusto ja saamme takaisin tarvitsemamme opetussuunnitelman.

  Pitääkö meidän päivittää vanha Europass-CV? Tässä tapauksessa sivuston avaaminen riittää Muokkaa Europass CV:täpaina Valitse Omasta kirjastosta ja valitse uusin luotu opetussuunnitelma, jotta sinulla on jo valmiina pohja uusien kokemusten lisäämiselle. Vaihtoehtoisesti voimme myös painaa Tuo Europass CV jos meillä on PDF-tiedosto käsillä ja haluamme muokata sitä.

  Kuinka luoda CV Officella

  Ne, jotka eivät halua käyttää online-sivustoja, voivat luoda hyvän ansioluettelon käyttämällä Microsoft Word, tunnetuin kirjoitusohjelma, joka on läsnä käytännössä kaikissa tietokoneissa. Jatka avaamalla Word Windowsin Käynnistä-valikosta ja siirtymällä aloitusikkunassa valikkoon Uusi ja kirjoita hakukenttään Ansioluettelovalitsemalla jokin ehdotetuista malleista. Hyvä CV on sellainen, joka tunnistetaan Siniharmaa ansioluettelojoka täyttää kaikki vaaditut vaatimukset.
  Kun olet valinnut ansioluettelomallin, napsauta Luoda avata se suoraan Wordissa; ei jää muuta kuin täyttää kaikki ehdotetut kentät ja vaihtaa profiilikuva johonkin henkilökohtaisista kuvistamme.

  Välttääksesi muutosten menettämisen paina yläreunassa olevaa levykkeen muotoista painiketta, jolloin kopio tallennetaan käytettäväksi luonnoksena myös tulevia muutoksia ja päivityksiä varten. Heti kun olemme saaneet CV:n kokoamisen valmiiksi, paina vasemmasta yläkulmasta Tiedosto, valitse valikko Lehdistövalitsemme tulostimen Microsoft Print PDF (näillä Windows 11:ssä ja Windows 10:ssä), jatkamme opetussuunnitelman virtuaalista tulostamista PDF-muodossa.

  Johtopäätökset

  Kun olet luonut opetussuunnitelmamme, tulostetaan se heti tulostimellamme valitsemalla halvan ja nopean tulostuksen (mustavalkoinen): yleensä ansioluetteloita lukevat haluavat tulostaa ne ja valitsevat aina halvan painatuksen, joten on parempi nähdä, miten se vaikuttaa meidän ennen kuin lähetät kirjallisen opetussuunnitelman tietokoneelle.

  Koulutuksesta ja työkokemuksesta riippumatta mikä tekee eron ensimmäisessä valintavaiheessa, on hyvin kirjoitettu opetussuunnitelma ja miten julkaise CV:si verkossa etsiäksesi työtä ja saada CV:si löytymään Googlesta.

  Indeksi
  1. Virheitä välttää
  2. Käytännön neuvoja täydelliseen CV:hen
  3. Perussäännöt CV:n laatimiseen
  4. Kuinka luoda päivitettävä online-CV
  5. Kuinka luoda CV Officella
   1. Johtopäätökset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up