Kuinka lähettää suuria tiedostoja Windowsista Linuxiin ja päinvastoin? - Yksinkertainen opetusohjelma

Oli syy mikä tahansa, joskus meidän on siirrettävä tietoja Windows-käyttöjärjestelmästä toiseen Linux-tietokoneeseen tai meillä voi olla tietokone, jossa on kaksois-Linux-käyttöjärjestelmä ja meillä on Windows asennettuna virtuaalikoneeseen, johon haluamme. suurten tiedostojen siirtäminen, mikä voi olla todellista vaivaa. Jos tämä on meidän, saatamme olla kiinnostuneita määritä työkalu, joka helpottaa siirtoa tietoja, alla näytämme sinulle, kuinka voimme tehdä sen.

Indeksi
  1. Kuinka voit valmistella Linuxin jakamaan tiedostoja Windowsin kanssa?
  2. Mitä Windows-tietokoneen kanssa pitäisi tehdä tiedostojen vastaanottamiseksi tai lähettämiseksi?
  3. Mitä vaiheita siirretään Linuxista Windowsiin?
  4. Kuinka lähettää tiedostoja Windowsista Linuxiin FileZilla Client -sovelluksella?

Kuinka voit valmistella Linuxin jakamaan tiedostoja Windowsin kanssa?

Kenellekään ei ole salaisuus, että erittäin suurten tiedostojen siirtäminen jopa samalla käyttöjärjestelmällä varustettujen tietokoneiden välillä on melko hankalaa, täsmälleen sama asia tapahtuu eri käyttöjärjestelmillä olevien tietokoneiden välillä. Siirron suorittamiseen kuluva aika Se on yleensä erittäin suuri ja joskus tapahtuu virheitä, jotka estävät meitä suorittamasta sitä loppuun, joten meidän on aloitettava alusta. Sen välttämiseksi on tarpeen tehdä asianmukaiset valmistelut, joiden ainoa tarkoitus on suorittaa tehtävä; Tätä varten meidän on tehtävä joitain säätöjä.

SSH-palvelimen kokoonpano

On monia tapoja jakaa erittäin suuria tiedostoja Windowsin ja Linuxin välillä, mutta se on monien käyttäjien suosituin tapa Tee se SSH-palvelimen kautta joita voidaan isännöidä Linux-koneessa, joka. Muuten, sillä on erittäin hyvät jakelut. Syy siihen, että sitä pitäisi isännöidä siellä, johtuu siitä, että se ei vaadi monimutkaisia ​​asennusmuutoksia tai kolmannen osapuolen sovellusten synkronointia.

Parasta tässä menettelyssä on, että Windows-käyttäjä tarvitsee vain sellaisen FTP-sovelluksen määrityksen, joka on yhteensopiva järjestelmän kanssa. On tärkeää huomauttaa, että suojatun shell-palvelimen määrittäminen Linuxiin Se on melko yksinkertainen useimmissa vaiheissaan, paitsi että jokaisella jakelulla on oma konfigurointiprosessinsa. Tässä artikkelissa käytämme Ubuntua viitteenä, sillä SSH:n määrittäminen on hyvin samanlaista kuin paketin asentaminen.

Joten meidän on avattava terminaali ja syötettävä sisään komento 'sud apt install openssh-server' Kun paketti on määritetty, on parasta tehdä pikatesti Linuxissa yhdistämällä localhost SSH:hon. Jos yhteys onnistuu, määritetty palvelin on valmis tiedonsiirtoon.Jos testi ei anna hyviä tuloksia, on parasta asentaa paketti uudelleen ja yrittää uudelleen.

Asenna FileZilla Client

Koska tiedostonsiirto tapahtuu SSH:hen integroidun FTP-palvelimen kautta, tärkein vaatimus on järjestelmän kanssa yhteensopivan FTP-asiakkaan asentaminen, jota on myös helppo käyttää tarpeisiimme. Windowsin tapauksessa yksinkertaisin on FileZilla Client, jonka avulla voimme muodosta yhteys File Transfer Protocol -palvelimeen hallintaa vartenkäyttää ja jakaa tiedostoja muiden käyttäjien kanssa käyttämällä tiettyjä yhteyttä varten tarvittavia tietoja.

Asentaaksemme sen meidän täytyy käydä osoitteessa työkalun virallinen sivusto, kun olemme sisällä, meidän on etsittävä painiketta, jossa lukee "Download FileZilla Client" ja napsauta sitä hiiren painikkeella. Kun yllä oleva on suoritettu, meidän on nyt löydettävä käytettävissä olevista vaihtoehdoista se, jossa lukee "Näytä lisälatausvaihtoehdot", ja napsauttamalla sitä voimme nähdä kaikki sovelluksen lataamiseen käytettävissä olevat vaihtoehdot. LATAA EXE ASETUKSET WINDOWSILLE joka voi olla 32- tai 64-bittinen.

Mitä Windows-tietokoneen kanssa pitäisi tehdä tiedostojen vastaanottamiseksi tai lähettämiseksi?

Tietenkin, jos Linux-kone vaatii tiettyjä valmisteluja ennen tiedonsiirtoprosessia, Windows-kone vaatii myös tiettyjä asetuksia että meidän on tehtävä niin, että se on valmis tiedostojen vastaanottoa tai lähettämistä varten, ja koska olemme ladaneet tiedostojen hallintaan tarvitsemamme sovelluksen, jää vain asentaa se oikein tietokoneelle, katsotaan kuinka se tehdään.

FileZilla Clientin asennuksen vaiheet

Koska olemme jo ladanneet sovelluksen, seuraava asia, joka meidän on tehtävä, on asennus, tätä varten siirrymme kansioon, johon lataukset on tallennettu, ja etsimme juuri viimeistellyn tiedoston ladataksesi ja käynnistääksesi sen napsauttamalla sitä. Asennusprosessin aikana meiltä kysytään, haluammeko asentaa sen kaikille käyttäjille, jotka käyttävät kyseistä tietokonetta vai haluammeko asentaa sen vain käyttäjälle, jolta asennamme sen, päätös, joka meidän on tehtävä silloin. .

Jatkamme asennusta, meidän täytyy valitse asennettavat komponentit FileZillasta, tässä suosittelemme suositeltua komponenttiasennusta. Kun asennus on valmis, voimme käynnistää sen ja aloittaa yhteyden muodostamisen palvelimillemme.Viimeisenä suosituksena on parasta tarkistaa 'Desktop Icon' -vaihtoehto ohjatun asennustoiminnon viimeisestä ikkunasta.

Mitä vaiheita siirretään Linuxista Windowsiin?

Kun kaikki valmistelut on tehty, ei ole syytä odottaa pidempään, jos joudumme jakamaan tai siirtämään tiedostoja Linuxista Windowsiin, jossa voimme tarkistaa kansiohistorian, ensin kannattaa siirtyä FileZillan 'Etäsivustolle'. sovellus Windowsissa, siellä näemme Linuxiin kirjautuneen käyttäjän kotihakemiston. Seuraavaksi meidän on etsittävä Explorerissa tiedosto tai kansio, jonka haluamme siirtää Windows-tietokoneeseen, napsautamme hiiren oikealla painikkeella ja valitsemme "Lataa" ja etänä sovellus saa tiedot Linux SSH -palvelimelta ja välittää ne Windows PC:lle.

Kuinka lähettää tiedostoja Windowsista Linuxiin FileZilla Client -sovelluksella?

Jos toisaalta haluamme siirtää suuria tiedostoja Windowsista Linuxiin, meidän on jälleen syötä FileZilla-sovellus, siirry 'Paikalliseen sivustoon' Windowsissa ja etsimme tiedostoa, joka meidän on kiireellisesti välitettävä Linuxille. Kun löydämme sen, siirrämme sen Linux-tietokoneelle etänä napsauttamalla sitä hiiren oikealla painikkeella ja etsimme heti 'Lataa'-vaihtoehdon ja napsautamme lähettääksesi tiedoston ja siinä se.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up