Kuinka laskea pingiä saadaksesi hyvä ping-nopeus

Ping on aika, joka kuluu tietojen kulkemiseen tietokoneen ja Internet-palvelimen välillä. Tästä syystä alhaisempi ping-arvo lyhentää tiedon kulkemiseen kuluvaa aikaa, mikä luo herkemmän Internet-yhteyden. Katsotaanpa lisää siitä, mikä aiheuttaa suuren ping-nopeuden, ja käytännöllisiä ratkaisuja pingin vähentämiseen ja Internetin nopeuden parantamiseen.

Syitä sinulla on korkea ping

Korkea ping voi johtua useista ongelmista, kuten:

 • Huono Internet-palveluntarjoajan (ISP) laatu
 • Hidas Internet-nopeus
 • Riittämätön kaistanleveys
 • Liian rajoittavat palomuuriasetukset
 • Pitkä etäisyys palvelimesta
 • Reititin liian kaukana laitteesta
 • Vanhentunut tai ongelmallinen reititin tai modeemi
 • Muiden sovellusten/laitteiden suurempi verkkoresurssien kulutus
 • Liian monta laitetta on kytketty samaan verkkoon
 • VPN:n käyttäminen
 • Hidas pelipalvelimen vastaus

Kaikki nämä ongelmat voivat johtaa hitaampiin ja vähemmän reagoiviin verkkotoimintoihin.

Alustavat korjaukset High Pingiin

Ennen kuin aloitat edistyneillä ratkaisuilla, kokeillaan joitain pikakorjauksia korkeaan pingiin.

 • Varmista, että Internet-yhteytesi on vahva. Kiinteä ja vakaa Internet-yhteys on välttämätön pienemmälle pingille. Tarkista vahva signaali ja yhteyden luotettavuus.
 • Päivitä verkko-ohjaimet. Verkko-ajurien pitäminen ajan tasalla voi ratkaista yhteensopivuusongelmia ja vähentää ping-arvoa varmistamalla, että verkkolaitteistosi toimii optimaalisesti. Päivitä tietokoneesi AMD- tai NVIDIA-näytönohjainkorttien ohjaimet.
 • Poista VPN käytöstä tai ota se käyttöön. VPN:n käyttöönotto voi usein lyhentää ping-aikoja. VPN:n poistaminen käytöstä voi tarjota suoremman ja nopeamman yhteyden, etenkin pelaamisen tai videon suoratoiston aikana.

1. Vaihda Ethernet-yhteyteen

Wi-Fi voi joskus olla epävakaa, mikä aiheuttaa korkeamman ping-arvon. Kun näin tapahtuu, yritä vaihtaa Ethernet-yhteyteen, sillä se tarjoaa vakaan ja nopeamman yhteyden kuin Wi-Fi.

Ethernet-yhteydellä on suorempi linkki reitittimeen, mikä minimoi häiriöt ja signaalihäviön. Tämä tarkoittaa sujuvampaa online-pelaamista, nopeampia latauksia ja parempaa videoiden suoratoistoa, koska se vähentää Internet-viivettä ja pitkiä ping-aikoja Windowsissa.

Sinun on ostettava Ethernet-kaapeli, jotta voit liittää tietokoneesi Ethernetin kautta. Näitä kaapeleita on erityyppisiä, mukaan lukien Cat-5, Cat-5e, Cat-6, Cat-6a, Cat-7 ja Cat-8. Oikean Ethernet-kaapelin valitseminen tietokoneellesi on tärkeää optimaalisen ping-suorituskyvyn varmistamiseksi.

2. Poista automaattiset päivitykset käytöstä tai rajoita kaistanleveyttä päivitysten lataamista varten

Jos Windows päivittyy automaattisesti, se kuluttaa kaistanleveyttä, kun se toimii taustalla, mikä johtaa korkeampaan pingiin pelaamisen aikana. Voit hallita Internet-yhteyttäsi paremmin poistamalla automaattiset Windows-päivitykset käytöstä tai ajoittamalla ne muuhun kuin peliaikaan. Tämä estää odottamattoman tiedonkäytön pelisessioiden aikana ja varmistaa sujuvamman verkkokokemuksen.

Toinen vaihtoehto on rajoittaa automaattisten päivitysten lataamiseen käytettävää kaistanleveyttä:

Avaa painamalla Win + I asetukset. Siirry kohtaan Windows päivitys -välilehteä vasemmalla ja napsauta Edistyneet asetukset.

Vieritä alas kohtaan Toimituksen optimointija valitse Edistyneet asetukset. Alla Lataa asetuksetvalitse vieressä olevat valintaruudut Rajoita, kuinka paljon kaistanleveyttä käytetään päivitysten lataamiseen taustalla ja Rajoita, kuinka paljon kaistanleveyttä käytetään päivitysten lataamiseen etualalla. Sitten Kirjoita 10 molemmissa näiden vaihtoehtojen alla olevissa laatikoissa.

3. Pysäytä verkon nälkäiset prosessit

Verkko-nälkäiset prosessit ovat ohjelmia tai tehtäviä, jotka käyttävät liikaa Internetiä ja jättävät vähemmän muihin tekemiisi asioihin, kuten verkkopelaamiseen tai videoiden suoratoistoon. Nämä prosessit voivat hidastaa Internetiäsi ja aiheuttaa korkean ping-kutsuja, mikä tekee verkkotoiminnastasi vähemmän sujuvaa ja reagoivaa.

Helppo tapa korjata tämä on pysäyttää nämä verkkonälkäiset prosessit. Näiden resurssiintensiivisten taustaprosessien poistaminen käytöstä vapauttaa verkon kaistanleveyttä.

Paina ensin Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan. Kirjoita komentoruutuun "resmon" ja avaa Resource Monitor painamalla Enter. Vaihda ikkunan sisällä kohtaan Verkko -välilehti ja etsi Kaikki yhteensä sarakkeen alla Prosessit verkkotoiminnolla.

Arvokkaimmat ohjelmat vievät suurimman osan verkkoresursseistasi. Napsauta kyseisiä sovelluksia hiiren kakkospainikkeella ja valitse Lopeta prosessi lopettamaan ne.

Prosesseja päätettäessä on tärkeää valita tuntemasi sovellukset. Varo pysäyttämästä järjestelmäprosessia vahingossa, sillä se voi aiheuttaa ongelmia tietokoneesi vakaudessa tai toiminnassa.

4. Tyhjennä DNS-välimuisti

DNS-välimuisti pitää kirjaa viimeaikaisista vierailuistasi verkkosivustoilla, ja sitä ylläpitää tietokoneesi käyttöjärjestelmä. Ajan myötä tämä välimuisti voi kuitenkin vanhentua tai täyttyä virheellisillä tiedoilla, mikä hidastaa Internet-yhteyttäsi ja aiheuttaa ongelmia verkkosivustojen tai verkkopalvelujen käytössä.

DNS-välimuistin tyhjentäminen voi merkittävästi hidastaa ping-nopeutta. Tämä poistaa vanhentuneet ja virheelliset tietueet, mikä johtaa vakaampaan verkkoyhteyteen. Lisäksi DNS-välimuistin puhdistaminen auttaa luomaan vahvemman linkin pelipalvelimiin.

Tyhjennä DNS-välimuisti tietokoneeltasi seuraavasti:

Paina Win + R avataksesi Suorita-valintaikkunan. Kirjoita komentoruutuun ipconfig /flushdns ja paina Enter.

Sinua saatetaan pyytää antamaan järjestelmänvalvojan kirjautumistiedot jatkaaksesi. Kun olet valmis, komento suoritetaan ja nollaa DNS-välimuistin. Jos sinulla on kuitenkin huono Internet-yhteys, vaikka välimuisti on tyhjennetty, yritä ratkaista ongelma DNS-virheiden avulla.

5. Vaihda DNS-palvelin

Jos sinulla on edelleen ping-ongelmia, harkitse DNS-palvelimen vaihtamista korjataksesi korkean ping-ongelman tietokoneessasi. Kaukainen DNS-palvelin johtaa korkeampaan pingiin, koska tietojen on kuljetettava pidemmän matkan. Tämä aiheuttaa viiveitä ja hitaampia vasteaikoja verkkotoiminnassa.

6. Älä pelaa pelejä ruuhka-aikoina

Pelien pelaaminen muina kuin ruuhka-aikoina on älykäs strategia vähentää järjestelmän pingiä. Monissa verkkopeleissä on palvelinongelmia tiettyinä aikoina, mikä johtaa korkeampaan pingiin.

Kun pelaat vähemmän kiireisinä aikoina, voit kokea pienemmän pingin, pienemmän viiveen ja tasaisemman pelikokemuksen. Parhaan peliajan löytäminen voi kestää jonkin aikaa, mutta tuloksena on optimaalinen pelisuorituskyky ja reagointikyky.

7. Muuta peliasetuksia

Toinen tapa alentaa pingiä on muuttaa pelin asetuksia. Tämä helpottaa tietokoneesi kuormitusta, mikä vähentää viiveitä ja sujuvoittaa pelikokemusta. Etsi grafiikkaasetuksia pelistäsi ja optimoi ne hyvää ping-nopeutta varten. Hienosäädä myös äänenlaatua, näytön virkistystaajuutta ja vastaavia asetuksia tehdäksesi pelaamisesta sujuvampaa.

Peli-VPN voi parantaa entisestään ping-nopeutta ja vähentää latenssia, mikä varmistaa yhtenäisen pelikokemuksen. Kun muodostat yhteyden sijaintisi ulkopuolisiin palvelimiin, peli-VPN voi tarjota nopean ja vakaamman yhteyden.

8. Vaihda parempaan Internet-sopimukseen tai palveluntarjoajaan

Jos mikään ei alenna ping-arvoa tietokoneellasi, kokeile parempaa Internet-suunnitelmaa. Nopeampi ja luotettavampi Internet-yhteys vähentää viivettä ja pienempää ping-kutsua tietokoneessa.

Jos uudella suunnitelmallasi ei kuitenkaan ole vaikutusta tai Internet-yhteys hidastuu usein, toinen vaihtoehto on etsiä uusia palveluntarjoajia. Valitse luotettava palveluntarjoaja saadaksesi paremman Internet-kokemuksen.

Alhaisempi ping heijastaa nopeampaa Internetiä, koska data kulkee pienemmällä viiveellä. Voit saavuttaa sen vaihtamalla Ethernet-yhteyteen, vaihtamalla palvelinta tai käyttämällä pelien VPN:ää. Varmista Internet-yhteyden optimaalinen toiminta testaamalla Internet-nopeuttasi ja näyttämällä sen nopeuden Windowsin tehtäväpalkissa, jotta voit valvoa Internet-yhteyttäsi.

Indeksi
 1. Syitä sinulla on korkea ping
 2. Alustavat korjaukset High Pingiin
 3. 1. Vaihda Ethernet-yhteyteen
 4. 2. Poista automaattiset päivitykset käytöstä tai rajoita kaistanleveyttä päivitysten lataamista varten
 5. 3. Pysäytä verkon nälkäiset prosessit
 6. 4. Tyhjennä DNS-välimuisti
 7. 5. Vaihda DNS-palvelin
 8. 6. Älä pelaa pelejä ruuhka-aikoina
 9. 7. Muuta peliasetuksia
 10. 8. Vaihda parempaan Internet-sopimukseen tai palveluntarjoajaan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Go up